West Bromwich Albion 1-1 Brentford Six Things:subs ster voor Frank's Bees

Late teleurstelling voor West Brom – bbc.co.uk

De gelijkmaker in blessuretijd van Lewis MacLeod redde een punt voor Brentford in West Bromwich Albion, nadat Harvey Barnes de score laat had geopend in een 1-1 gelijkspel bij The Hawthorns. Dit zijn onze zes dingen uit de game.

Brentfords onsamenhangende persing

Brentford zette in de eerste helft op met een asymmetrisch 4-2-2-2-systeem; met spelers die nog niet bekend zijn met hun rollen, we zagen bewijs dat ze soms in grote gebieden werden blootgesteld. Ollie Watkins toonde tempo en bereidheid om het juiste kanaal in te drukken, maar dat betekende een gat tussen hem en rechtsback Henrik Dalsgaard, die soms verscheurd werd door Harvey Barnes. De Bees hadden het tegenovergestelde probleem aan de linkerkant met Alan Judge, wiens gebrek aan tempo en onvermogen om te persen betekende dat Matt Phillips veel plezier had aan de rechterkant. Er was een spreuk, van de 10e tot de 20e, toen Brentford de pers corrigeerde en zo Josh McEachran en Romaine Sawyers tweede ballen konden oppikken en het spel dicteerden, zoals Thomas Frank had gepland. Maar voor de rest van de helft we zagen ofwel aanvallende spelers zoals spits Neal Maupay niet goed drukken of, toen ze dat deden, de verdediging volgde niet, lacunes achterlatend voor West Brom om door scherp spel te exploiteren.

De kansen van West Brom

Met Jake Livermore die het vuile werk op het middenveld doet en James Morrison die spel koppelt aan een slimme, one-touch passen, West Brom viel in de eerste helft met hoge intensiteit aan. Ze kwamen bij tal van gelegenheden binnen enkele centimeters van scoren, waarvan de meeste van kruisingen van Phillips, Barnes en soms de avontuurlijke Kieran Gibbs, maar in veel gevallen konden Jay Rodriguez en Hal Robson-Kanu niet helemaal het juiste contact krijgen. Philips, misschien wel de opvallende artiest van de eerste helft, gedwongen twee reddingen van Daniel Bentley, voordat hij de lat in blessuretijd crashte met een daverende langeafstandsaanval die de territoriale dominantie van Albion benadrukte.

Bijen stabiliseren

De kant van Thomas Frank moest de bal langer vasthouden om zijn systeem effectief uit te voeren, maar in de tweede helft tenminste ze zagen er meer op hun gemak uit zonder balbezit. In feite, nadat de geblesseerde Rico Henry als linksback werd vervangen door de atletische Moses Odubajo, de 67e minuut van de laatstgenoemde geboorde voorzet stelde Emiliano Marcondes in staat om op doel te rijden, dwingen een slimme, reflex redden van Sam Johnstone; misschien wel de beste stop van de wedstrijd op dat moment.

laat drama

West Brom had er in de tweede helft ondermaats uitgezien, dus het was ironisch dat dat de helft was waarin ze hun doel grepen. McEachran miste zijn onderschepping van het kruis van Phillips en toen Chris Mepham de poging van Barnes niet volledig kon wegwerken, de laatste was vrij om in de top te schieten, linkerhoek, te midden van claims van een push van Dwight Gayle op Ezri Konsa. De bijen reageerden echter uitstekend op de tegenslag; Zei Benrahma tempo en vaardigheid injecteerde terwijl mede-vervanger, Lewis MacLeod drukte met energie en kracht door. De Schot kopte in blessuretijd de gelijkmaker binnen na een voorzet van Marcondes, de West-Londenaren een waardevol punt overhandigen.

Frank heeft tijd nodig

Thomas Frank heeft innovatieve ideeën die aansluiten bij de evolutie van het moderne spel, maar, omdat ze nog linkser zijn dan die van Dean Smith, hij heeft tijd nodig om zijn ideeën door te geven en zijn team dienovereenkomstig te herstructureren. De Deen heeft enige loyaliteit verdiend:hij was niet alleen een gerespecteerde coach bij Griffin Park, zijn team is niet weggespeeld. Vier van hun eerste acht wedstrijden sinds de wisseling van manager waren tegen tegenstanders uit de top zes en geen van de zes nederlagen tot nu toe was met meer dan één doelpunt. Plus, dynamische artiesten als Mokotjo, Benrahma en Watkins zijn van vitaal belang om de pers op gang te brengen, wat zo cruciaal is voor dit systeem - het trio is door blessures slechts aan een gecombineerde acht wedstrijden begonnen van een mogelijke 24. Een perfecte start? Nee, maar er is reden om te denken dat geduld een schone zaak zal zijn.

Albion middenveld tweaks vereist

Het zou verkeerd zijn om na deze wedstrijd al te kritisch te zijn op West Brom; als ze net zo klinisch waren geweest in het strafschopgebied van de oppositie als tegen QPR, Reading en Leeds dit seizoen, ze hadden bij de rust vier doelpunten voor kunnen staan ​​en de discussie na de wedstrijd zou over deze meedogenloze, free-scorende kant ingesteld op uitdaging voor promotie. Hoewel Albion het vermogen heeft om snel achter elkaar veel kansen te creëren, het is zorgwekkend dat het gebrek aan mobiliteit en uithoudingsvermogen op het middenveld betekent dat het voor hen moeilijk is om de controle over langere periodes in games te behouden. Om promotie te winnen, De kant van Darren Moore moet ofwel de centrale gebieden in januari opfrissen, of zorg ervoor dat ze consequent klinisch zijn met de kansen die op hun pad komen:bij voorkeur beide.