Portsmouth 1-1 Plymouth:zes dingen die we hebben geleerd

Jervis knikt in de opener – bbc.co.uk

De tap-in van Gary Roberts in de tweede helft maakte de kopbal van Jake Jervis in de eerste helft ongedaan, wat betekent een verdiend 1-1 gelijkspel tussen Portsmouth en Plymouth in Fratton Park - maar wat hebben we geleerd van de wedstrijd?

De heldere start van Plymouth

Derek Adams' kant kreeg in de eerste helft de juiste balans tussen compact zijn, maar ook genoeg mannen naar voren halen om Ryan Taylor te steunen en te dreigen met voorzetten. Dat deden ze om de opener op 11 minuten te scoren met Gary Sawyer, die defensief zelden last had, een rol spelen. Na een goede pass van Graham Carey, hij koos een prachtige voorzet uit naar de achterpaal voor Jervis, die zijn lengtevoordeel op Enda Stevens gebruikte om Plymouth een verdiende voorsprong te geven.

Portsmouth had geen centraal punt

De gastheren hadden hun beste kans van de helft op 33 minuten toen Kal Naismith's langeafstandsinspanning werd gemorst door Luke McCormick, maar Roberts kon de rebound niet omzetten. Geen van de bovengenoemde aanvallers van Pompey had het atletische vermogen om de stevige achterlijn van Argyle te bezetten. Hun teamgenoten hadden zelden de mogelijkheid om vroege voorwaartse ballen te spelen en maakten zich soms schuldig aan overspel.

De stevige achterlijn van Argyle

Plymouth verdedigde hun box uitstekend. Yann Songo'o blies het gevaar snel uit en Sonny Bradley vocht door ondanks zijn vroege knock-out. de centrale verdedigers werden goed beschermd door een gedisciplineerd middenveld. Matthew Kennedy werkte hard om de dreiging van Portsmouth's aanvallende rechtsback Gareth Evans te onderdrukken en de vleugelspeler van Plymouth had een schot op 35 minuten. Geholpen door de afleidende beweging van Carey, hij kronkelde langs Evans en Christian Burgess in het Portsmouth-vak, maar raakte het zijnet.

Sterke linkerkant van Portsmouth

De mannen van Paul Cook stonden het grootste deel van de tweede helft bovenaan, linksback Stevens hun meest invloedrijke speler. Tussen hem passerende driehoeken, Naismith en Kyle Bennett maakten Oscar Threlkeld en zijn teamgenoten aan de rechterkant van Argyle los. De inventieve Bennett klikte in 58 minuten op een pass van Matt Clarke en boorde de bal naar de dichtstbijzijnde paal. waar het vast kwam te zitten tussen Songo'o en McCormick, Roberts profiteert van de verwarring om thuis te tikken.

Plymouth heeft genoegen genomen met een gelijkspel

Portsmouth bleef sonderen, maar was beperkt tot inspanningen op lange termijn van Carl Baker en Bennett. die beide comfortabel werden vastgehouden door McCormick. Plymouth toonde niet zoveel aanvallende ambitie als in de eerdere fasen van het spel, maar toonde de defensieve organisatie die hen op koers heeft gezet voor promotie.

Wat het betekent

Luton's 2-2 gelijkspel met onderste club Leyton Orient duwt beide clubs een stap dichter bij een onvermijdelijke top drie plaats. Plymouth, 12 punten verwijderd van Luton, zijn klaar om hun eerste promotie in 13 jaar te winnen en Portsmouth, acht duidelijk, de eerste in 14. Na die jaren van zwoegen en financieel wanbeheer, herstructurering buiten het veld en positieve werving hebben de goede tijden terug naar de zuidkust gebracht.