Leicester 1-1 West Brom Acht dingen:vleugelverdedigers het beste voor Foxes?

Mahrez en Livermore worstelen - skysports.com

De late gelijkmaker van Riyad Mahrez voor Leicester City zag ze 1-1 gelijkspelen in een gelijk spel met West Bromwich Albion, nadat een vrije trap van Nacer Chadli eerder in de tweede helft de score opende. Hier zijn acht dingen uit het spel.

Levendige start van Leicester

De thuisploeg zag er vijf minuten vroeg helder uit, toen tegengestelde rechtsback Craig Dawson te ver het veld opdrong. Niet verrassend, Jamie Vardy vond gaten op het linkerkanaal tussen hem en de minder snelle Ahmed Hegazi om de laatste tot overtredingen te dwingen. De vrije trappen van Riyad Mahrez konden de doelen echter niet vinden en de Foxes hadden moeite om de rechtszijdige Algerijn in het spel te krijgen.

De stolling van West Brom

Toen Jonny Evans van plaats verwisselde met Hegazi en Dawson meer gedisciplineerd werd, dankzij bescherming van Jay Rodriguez, West Brom zag er compacter uit. Vardy had niet de ruimte waar hij van gedijt en stakingspartner Kelechi Iheanacho kwam niet overeen met zijn verlangen om te drukken, met de service aan beide beperkt door een beperkt middenveld.

Het beperkte middenveld van Leicester

4-4-2 was geen ideale formatie om een ​​diepliggend Albion-tenue af te breken, omdat er niet genoeg spelers waren met de vrijheid of het vermogen om invloed uit te oefenen in het middelste derde deel. Vicente Iborra en Wilfred Ndidi speelden veel straight, zijwaartse passen zonder een voorwaartse buiging, wat betekent dat de ontvanger geen lichaamsvorm had die bevorderlijk was om vooruit te kijken. Hoewel Marc Albrighton, zoals gewoonlijk, de vorm behouden, hij was niet de proactieve vleugelspeler die Leicester nodig had in dit soort wedstrijden. Hij dreigde in flitsen toen hij naar rechts ging om te combineren met Mahrez, hij speelde een bal voor het doel, maar alleen Vardy maakte een goalward dart en hij werd goed bewaakt door de indrukwekkende Evans.

Maguire en Gibbs

Het zei iets over het gebrek aan verbeeldingskracht op beide middenvelden in die eerste helft dat de meest vooruitziende spelers van beide kanten aantoonbaar verdedigers waren. Kieran Gibbs maakte een aantal behoorlijke runs op links en stak voor Chadli over om in de 17e minuut met de halve volley wijd te schieten voor de beste opening van Albion. Harry Maguire had het vertrouwen om de bal uit te dragen, ga de ruimte in en probeer een veldbal, wat niet gezegd kon worden van de spelers voor hem. De beste poging van Leicester kwam ook van een verdediger, rechtsback Danny Simpson zag zijn raspende poging in de 35e minuut weggeduwd door Boaz Myhill.

Myhill aan de touwen

De Australiër begon nerveus aan de tweede helft, vuil Vardy binnen enkele seconden na de herstart. Hij had een penalty kunnen incasseren en van het veld gestuurd kunnen worden. maar in plaats daarvan kwam hij weg met een geel en een vrije trap, wat resulteerde in Maguire's back-post-header die de 34-jarige redde. Myhill liep wel een blessure op en Leicester had in de 50e minuut kunnen profiteren, maar Mahrez schoot Albrightons linkse voorzet van dichtbij over de lat.

Baggies doorbraak

De kant van Tony Pulis nam die waarschuwing ter harte. Terwijl in de eerste helft Salomon Rondon was alleen geweest, die het momentum van hun aanvallen beperkten, een periode van 20 minuten in de tweede helft zag het middenveld verder omhoog komen. Ze werden beloond in de 62e minuut toen Chadli een uitstekende vrije trap in de rechterbovenhoek krulde, met Kasper Schmeichel op het verkeerde been gezet. Leicester keek toen nerveus en verloren, totdat de wissels het spel veranderden.

Shakespeare's verandering van systeem

Craig Shakespeare's gebruik van vervangingen en tactische flexibiliteit is bij gelegenheden in twijfel getrokken, maar hij had het goed op maandag. De 53-jarige introduceerde Islam Slimani, die centrale verdedigers bezette en de bal veel beter vasthield dan Iheanacho, terwijl Ben Chilwell die het broodnodige tempo aan de linkerkant injecteerde. De laatste verving Simpson in een overgang naar een tweede-drie met centrale verdedigers Maguire en Christian Fuchs die toestemming kregen om naar het middenveld te duwen. met Albrighton aan de rechterkant en Mahrez die zakken krijgt in de 10-rol. Het team speelde met veel meer urgentie en verdiende de 80ste minuut gelijkmaker, die kwam toen Slimani de bal naar beneden knikte en Mahrez hem in de linkerbenedenhoek ramde. De Foxes namen toen het initiatief om te proberen te winnen, maar Hegazi en Evans hielden stand voor de bezoekers.

samengevat

West Brom heeft misschien een late voorsprong weggegeven, maar ze zullen niet al te teleurgesteld zijn met een gelijkspel. Ze hadden in de eerste helft weinig intentie getoond, wat suggereerde dat een punt de omvang van hun ambities was en in de tweede, ze werden niet geholpen door de klop op hun tweede keus keeper. Leicester ondertussen - 14/1 met weddenschappen om te degraderen - kreeg niet de drie punten die ze wilden, maar ze hebben een systeem gevonden dat past bij de beschikbare spelers. Ze speelden beter in de slotfase met vleugelverdedigers dan ze een groot deel van het seizoen hebben gedaan - een back-three zou hen kunnen helpen om aan de onderste drie te ontsnappen.

[Leicester 1-1 West Brom Acht dingen:vleugelverdedigers het beste voor Foxes?: https://nl.sportsfitness.win/sport--/voetbal/1002038896.html ]