West Brom 1-1 Stoke Six Things:fortuin is gunstig voor de dapperen

West Brom 1-1 Stoke – skysports.com

Een op vervanging geïnspireerde Stoke-opleving zag de Potters 1-1 gelijkspelen met West Bromwich Albion bij The Hawthorns. Wat hebben we geleerd van het spel? Dit is onze mening.

West Brom's vaste dreiging

Het enige doel van de prestaties van Salomon Rondon leek te zijn om het team het veld op te helpen en vrije trappen te winnen. Deze trend, die zijn natuurlijke doelpunteninstinct de afgelopen acht maanden zou hebben beschadigd, lijkt gerelateerd aan hoe hij wordt gecoacht. Met zo'n lange kant wel, decorstukken vormden de grootste bedreiging voor West Brom. De hoekschop van de vijfde minuut van Chris Brunt werd diep naar de achterste paal gestuurd, waar collega-fanaat James Morrison niet helemaal het juiste contact kon maken.

Stoke's muffe eerste helft spel

De bezoekers kregen de opdracht om de Baggies af te breken, maar met twee defensieve vleugelverdedigers in Geoff Cameron en Eric Pieters, ze konden niet bij de naamregel komen. Elke bal in het strafschopgebied moest daarom hoog van diep worden gespeeld, die paste bij de gigantische figuren van Craig Dawson en Ahmed Hegazi. Het verdedigende duo, met een gemiddelde lengte van 1,91 m, genoten van luchtgevechten tegen Jese, Xherdan Shaqiri of Eric-Maxim Choupo-Moting, die een gemiddelde lengte hebben van 1.77.

Zouma's ambitie

Het zegt iets over het aanvallende spel van de uitploeg dat ze via hun centrale verdediger het dichtst bij een doelpunt kwamen. via een tegenstander. Kurt Zouma genoot van een indrukwekkende eerste helft en zijn poging van lange afstand werd naar het doel gekeerd door de rug van Gareth Barry, maar Ben Foster was alert om het om te gooien. Zouma was twee keer geneigd zijn geluk op afstand te beproeven, een indicatie van hoe goed West Brom ruimte ontkende voor hun meest natuurlijk aanvallende spelers.

Rodriguez opent het

Toen Stoke na de pauze meer achterover leunde, hun tegenstanders groeide in vertrouwen. Het tempo van Allan Nyom had een cruciale rol gespeeld bij het stoppen van de ontsnappingen in de eerste helft van de uitploeg. maar deze keer kwam het in een meer aanvallende zin aan het licht. De rechtsback ging voortreffelijk naar de achterpaal en Jay Rodriguez knikte van dichtbij door. De Egyptische Hegazi heeft misschien een seconde toegevoegd van een ander Brunt-decor, maar Jack Butland tikte zijn kopbal over de lat.

Het fortuin was gunstig voor de dapperen

In een poging om het spel uit te sluiten, Tony Pulis verving Morrison door een meer verdedigende middenvelder in Claudio Yacob, een aantoonbaar negatieve verandering die ertoe leidde dat Albion druk uitnodigde. Daarentegen, zijn landgenoot Mark Hughes maakte twee positieve wissels. De aankomsten van respectievelijk Peter Crouch en Ramadan Sobhi gaven Stoke de twee dingen die ze in de eerste helft hadden gemist:1. Een doelman 2. Breedte. Crouch bezette Dawson veel beter dan Jese, terwijl Sobhi de flank vaardiger aanviel dan Cameron. het was dan ook geen verrassing dat het duo samen voor de gelijkmaker zorgde. Ze kregen een stukje geluk, Sobhi's kruis verkeerd beoordeeld door zijn landgenoot Hegazi in een moment van miscommunicatie met Ben Foster, waardoor Krenck naar huis kon knikken. De 36-jarige heeft in zijn carrière meer dan 50 doelpunten gescoord, maar weinigen zullen zo eenvoudig zijn geweest.

samengevat

De loting betekent dat West Brom zijn 100% record heeft verloren. Ze kunnen tevreden zijn met de tot dusver getoonde verdedigende kwaliteiten, maar hebben gescoord uit hun enige niet-vastgestelde stuk kansen in de laatste twee wedstrijden, geldige vragen blijven over hun vermogen om in open spel te creëren. Stoke's verdediging ziet er even sterk uit. Hoewel hun aanvallende spel voor een groot deel van de wedstrijd geen penetratie had, hebben vandaag bewezen dat ze de opties hebben om games te veranderen die niet naar hun zin zijn.