Arsenal 2-1 Chelsea Zes Dingen:Magnifieke Mertesacker

Glorie voor Gunners - bbc.co.uk

Na een turbulente campagne Arsenal won hun derde FA Cup in vier jaar dankzij een 2-1 overwinning op Premier League Champions Chelsea. Maar wat hebben we geleerd van het spel?

Arsenal's indrukwekkende start

Vanaf het eerste fluitsignaal Arsenal stond vooraan. Aaron Ramsey en Granit Xhaka domineerden de centrale gebieden, Alex Oxlade-Chamberlain zag er opgewekt uit terwijl Danny Welbeck de kanalen beheerde. Alexis Sanchez toonde goede beweging vanaf links en scoorde de vijfde minuut opener in controversiële omstandigheden. Na een moment van overleg negeerde de scheidsrechter zijn assistent, die blies buitenspel tegen de Chileen.

Trage Chelsea

In de eerste 18 minuten Antonio Conte's kant leek onherkenbaar van degene die de Premier League domineerde. Hun persing was onsamenhangend, waardoor er enorme hiaten ontstaan ​​tussen op papier twee van 's werelds beste strijdlustige middenvelders, N'Golo Kante en Nemanja Matic. De indrukwekkende Mesut Ozil benutte dat gat met een geweldige beweging vanaf rechts en zijn een-op-een lob dwong Gary Cahill een doellijn vrij te maken. voordat Welbeck vanuit een corner het houtwerk raakte.

Gestage verbetering

Het spel werd gelijk na die eerste 18 minuten. Matic kwam verder op het veld en we zagen meer van Eden Hazard, die Pedro te hulp schoot om over te schieten. Diego Costa had moediger kunnen zijn om een ​​paar voorzetten aan te vallen, maar hij kwam wel voor op Rob Holding, een stevige blokkade van David Ospina afdwingen. In een end-to-end climax op de helft, Arsenal had ook hun momenten in de pauze, Xhaka's drive gered door Thibaut Courtois.

De Conte haardroger

Het is redelijk om aan te nemen dat de gepassioneerde Italiaanse coach bij de rust woorden had met de Chelsea-spelers. De enige keer dat ze speelden met de intensiteit die we van hen gewend zijn, was de eerste 15 minuten van de tweede helft. Ze vielen vaak langs rechts aan met een goed combinatiespel tussen Victor Moses en Pedro, de laatste vuren wijd op 59 minuten. Costa schrapte meer met centrale verdedigers en Kante zag zijn schot op de keeper afketsen terwijl Chelsea zelfverzekerder leek in balbezit. Ze werden alleen overtroffen door enkele uitstekende blokken van Nacho Monreal en Per Mertesacker, die aan zijn eerste competitieve wedstrijd in 13 maanden begon.

laat drama

Chelsea-fans gingen in de 68e minuut in beroep om een ​​penalty toen Moses onderuit leek te gaan. Uit herhalingen blijkt echter dat er geen contact was met Chamberlain, het rechtvaardigen van de beslissing van de scheidsrechter om de vleugelverdediger weg te sturen voor duiken en een tweede te boeken overtreding. De tien man van Chelsea kwamen op gelijke hoogte toen Costa's afgebogen poging langs een verdachte Ospina stuiterde. die tot dan toe een goede wedstrijd had gespeeld. Arsenal kreeg echter de winnaar toen invaller Olivier Giroud een prachtige voorzet dineerde die door Ramsey naar huis werd geknikt, zoals het duo dat in 2014 samen voor de eindwinnaar was, de truc herhaalde.

Wat het betekent

Na de eerste 18 minuten, Chelsea was niet zo slecht geweest als sommigen suggereerden, gezien het feit dat ze de laatste 22 met 10 man speelden. Echter, ze voldeden niet aan de hoge normen die ze zichzelf hadden gesteld in de Premier League-campagne. The Gunners verdienden de overwinning en hoewel deze blog nog steeds vindt dat de club deze zomer moet veranderen, dat is een debat voor een andere dag. Arsenal heeft de FA Cup 13 keer gewonnen, meer dan welke club in Engeland dan ook. Na een moeilijke campagne zij en hun manager verdienen hun moment in de zon.