Accrington Stanley 0-1 Gillingham Zes dingen:Bonham masterclass ziet Gills naar de overwinning

Wham Stadium – www.acringtonstanley.co.uk (credit:Anthony Greenwood, Neil Broadhurst, John Hurst en Steve Bingham (

Gillingham heeft hun eerste uitoverwinning van hun campagne behaald dankzij een combinatie van een prima Regan Charles-Cook-aanval en een keeperscursus van Jack Bonham, waardoor ze een 1-0 overwinning behaalden bij Accrington Stanley. Hier zijn zes dingen uit de botsing in East Lancashire.

Zelfs eerste helft

In de eerste helft, Gillingham opereerde langere tijd hoog op het veld en had meer territoriale voordelen, maar Stanley zag er spannender uit in het laatste derde deel. Gillingham dwong stops en blokkades via een kopbal van Jack Tucker van Regan Charles-Cook's zwevende voorzet, voor de poging van Mark Byrne van buiten het strafschopgebied. Stanley, agressief in de pers, raakte de paal via de in-vorm Colby Bishop na een rechtszijdige byline cross van de invloedrijke Sam Finley, die al vroeg een goede band had met rechtsback Jordan Clark, rechtsback Callum Johnson.

Gillinghams pers

Gillingham werd halverwege de eerste helft prominenter in de pers. Regan Charles-Cook en Mark Byrne zijn beide centrale middenvelders van beroep, waarvan het voordeel is dat ze, Vooral Byrne, vond het gemakkelijker om het werk uit balbezit te ondersteunen, terwijl de gedisciplineerde Alfie Jones en de agressieve Stuart O'Keefe grip kregen op het middenveld. Hun werk dwong Stanley lang te gaan, hoewel noch Bishop noch Offrande Zanzala luchtreferentiepunten vertegenwoordigen. Het nadeel van Gillingham's systeem was echter dat ze geen natuurlijke breedte hadden en dus hoewel Stanley de eerste helft niet onder controle had, de gastheren konden nog steeds de betere kansen creëren. Na een pin-point linkse voorzet van de indrukwekkende Jerome Opoku, Bishop's kopbal dwong een redding van Jack Bonham af in 27 minuten, voordat Zanzala's close-range finish drie minuten later werd afgekeurd.

Tweede halve minuut definiëren

De tweede helft begon rustig, maar kwam tot leven toen Zanzala een één-tegen-één schot zag gered voordat Bishop de paal raakte. dan Sean McConville, Opoku en Séamus Conneely konden door een chaotische combinatie van blokken niet converteren vanuit gunstige posities, haltes en opruimingen. De heldendaden van Gills werden even later beloond, toen Regan Charles-Cook in de ruimte aan de rand van de doos werd losgelaten en de kwaliteit produceerde om in de verre hoek te krullen. Charles-Cook had op dat moment een rustige periode in het spel gehad, maar die finish demonstreerde waarom Evans hem graag hoog op het veld mag - hij kan een wedstrijd veranderen.

Kan Bonham verslagen worden?

Stanley bleef Bonham testen, met de krachtige kopbal van Mark Hughes uit de rechterhoek van McConville die goed werd gestopt door de rekruut van Brentford, die een uitstekende middag had. De doelman ontkende een poging vanaf de achterpaal na een vrije trap van invaller Joe Pritchard voordat hij een schot van de kronkelende Jordan Clark wegpalmde. en redde vervolgens van Pritchard zelf bij de bijna-post in een buitengewone prestatie in de tweede helft.

Stanley pech

Accrington Stanley werd hier verslagen, maar ze kunnen moed putten uit het feit dat ze meer een doelbedreiging vormden dan hun bezoekers; zonder controle te hebben, nodig, toen het spel doelpuntloos was, ze zagen er nog steeds spannend en ondernemend uit, toen ze achter waren, ze hadden alleen pech dat de keeper van de tegenpartij gewoon bezeten was - dat geeft hen nog meer hoop dat ze competitief kunnen blijven in deze competitie. De individuele prestaties van recente rekruten Opoku en Alese waren enorm bemoedigend, net als het middenveld van Finley, dus ondanks het verlies, een middag van 20 schoten op doel geeft ze positieve punten om te nemen.

Gillingham beëindigt hun afwezigheidsdroogte

Dit was een eerste uitoverwinning van het seizoen voor Gillingham, die niets waren als ze niet gepleegd waren; we zagen hun samenhangende persing in de eerste helft, dan heldhaftig, laatste wanhopige verdediging in de tweede. Aan de ene kant, De kant van Steve Evans had het geluk dat Bonham in vorm was, maar aan de andere kant, ze hadden er vijf van hun eerste zeven op de weg getrokken en waren niet uit veel van de wedstrijden geweest die ze niet hadden gewonnen - Oxford buiten beschouwing gelaten - dus misschien hadden ze wat fortuin tegoed. Kunnen ze deze overwinning gebruiken als springplank voor progressie op de tafel? Kan zijn, maar ze lieten nog steeds niet genoeg zien om te suggereren dat ze in de bovenste helft zouden eindigen.

[Accrington Stanley 0-1 Gillingham Zes dingen:Bonham masterclass ziet Gills naar de overwinning: https://nl.sportsfitness.win/sport--/voetbal/1002038450.html ]