Milton Keynes Dons 1-0 Exeter City Zes dingen:Tisdale verslaat oude club

Paul Tisdale – bbc.co.uk

De nieuwe MK Dons-manager Paul Tisdale zag toe op een 1-0 overwinning op de voormalige club Exeter City dankzij een penalty in de tweede helft van Kieran Agard. nadat Dean Moxey was weggestuurd. Hier zijn zes dingen uit het spel.

Cagey eerste helft

Het was een strakke eerste helft die MK Dons misschien overschaduwde; ze wonnen een paar vrije trappen rond het strafschopgebied, met één op 18 minuten zag Dean Lewington een redding forceren van Christy Pym. De helderste vonk van de thuisploeg was Alex Gilbey, door wie bijna al hun beste spel ging; de goed aangeschreven middenvelder pakte ruimte en, op het half uur, maakte Kieran Agard wakker, die zich op de rand van het strafschopgebied omdraaide om zijn schot naast te slepen. Om meer te creëren, de outfit van Buckinghamshire had misschien meer mannen nodig ter ondersteuning van Gilbey, plus spitsen Robbie Simpson en Agard, wat misschien moeilijk was met aantoonbaar slechts één andere aanvalsgezinde speler in de elf; dat vleugel-back Callum Brittain, die soms mooi aansloot bij de brede centrale verdediger George Williams.

De bedrog van Holmes

Lee Holmes heeft de afgelopen jaren niet de gemakkelijkste tijd gehad met blessures, maar hij is een zeer bekwame speler voor het niveau van League Two en leek de beste aanvallende speler van Exeter in de eerste helft. De brede man bedroog Dean Lewington vaak, die het tempo miste om met enig vertrouwen af ​​te sluiten en soms moest worden gered door de uitstekende Baily Cargill. Holmes kwam dichtbij met een gekrulde, poging met links die net naast de verre paal vloog, maar er was weinig van The Grecians dat Lee Nicholls lastig viel. Het grootste deel van het benaderingsspel van de kant van Devon bestond uit hoopvolle punten in het veld tegen Jayden Stockley; terwijl de luchtvaardigheid van de spits hem normaal toestond om het eerste contact met de bal te maken, hij was vaak in de minderheid en kon het daarom niet altijd gebruiken om anderen met enige precisie in het spel te brengen.

Meer Breakspear-drama

Charles Breakspear was de scheidsrechter die twee MK Dons-spelers stuurde toen ze, ongelooflijk, versloeg Peterborough vorig seizoen met 1-0. Hij maakte het hier echter gedeeltelijk goed:Dean Moxey werd van het veld gestuurd voor een tweede geel na het handsballen van de 54e minuut voorzet van George Williams in het strafschopgebied. Agard zag zijn daaropvolgende spot-kick echter briljant worden gered door Christy Pym, waarbij de spits een prestatie voortzette waarin hij er veelbelovend uitzag zonder zijn beloningen voor het doel te krijgen. Of ten minste, dat was het geval tot de 64e minuut, toen MK een penalty kreeg voor weer een handsbal, deze keer door Stockley, die ook een rode cad kreeg voor een tweede gele, voordat Breakspeare zich realiseerde dat hij de spits aanvankelijk niet had geboekt. Deze keer, Agard maakte geen fout, gaan voor het midden van het doel om Pym te slim af te zijn.

Exeters pittige finale

Exeter vormde nog steeds een bedreiging daarop, zelfs met tien man. MK Dons toonden veel respect voor hun bezoekers, mensen als Nicky Law toestaan, Jake Taylor en Hiram Boateng dicteerden de procedure terwijl Lee Martin een aantal goede runs maakte. De bezoekers kruisten ballen waar Stockley dichtbij kwam, met Aaron Martin die vanuit het strafschopgebied van het doel af ging voordat Pierce Sweeney laat van dichtbij van dichtbij schoot. uiteindelijk, het was niet aan de kant van Matt Taylor.

Ongeslagen reeks van Grieken eindigt

Exeter was misschien niet in staat om hun spel op te leggen aan hun tegenstanders in de mate die ze normaal zouden willen, deels vanwege het kaliber van de oppositie en deels de rode kaart van Moxey. Ze deden, echter, genoeg laten zien in Stadium:MK om te suggereren dat met Law dingen aan elkaar breien, een sterke teamgeest en een fanbase direct achter de manager, ze zullen dit seizoen veel wedstrijden controleren en kunnen echte promotiekandidaten zijn.

Tisdale verbetert de verdediging

Als een aanvallende kracht, MK Dons hebben aantoonbaar slechts in twee van de mogelijke tien voetbalhelften overtuigd; de eerste helft in Oldham en de tweede thuis tegen Grimsby. De meest opvallende verandering die Paul Tisdale heeft aangebracht, is echter is geweest om een ​​verdediging te reorganiseren die vorig seizoen 69 goals lekte, met de kant toegegeven slechts twee in hun eerste vijf. MK repliceert deze term misschien niet het vloeibare voetbal dat ze in 2014-15 produceerden, maar de basis voor een promotiepush is gelegd.