Milton Keynes Dons 0-1 Crewe Alexandra Zes dingen:hardnekkige vertoning ziet Alex naar de overwinning

Alex Gilbey – @MKDonsFC

Crewe Alexandra versterkte hun ambities in de bovenste helft met een 1-0 overwinning op promotie-jagende Milton Keynes Dons, dankzij Charlie Kirk's eerste helft staking. Dit zijn onze zes dingen uit de game.

Onsamenhangende MK Dons

Crewe Alexandra speelde met meer vertrouwen in de eerste helft dan een terugkeer van één uitoverwinning het hele seizoen zou doen vermoeden, toch was de balans voor MK Dons niet helemaal goed. Met Rhys Healey voorlopig terug in Cardiff, Peter Pawlett was zijn ‘vervanger’, toch voelde de Schot zich meer op zijn gemak bij het terugtrekken dan hij aandrong in het laatste derde deel, wat betekent dat het systeem meer op een 3-5-2 leek dan op de 3-4-3 die we eerder zagen. Omdat noch Conor McGrandles noch Dean Lewington de flank rechtstreeks konden aanvallen, MK Dons moest ofwel vanuit de diepte oversteken of wachten tot de brede centrale verdedigers Joe Walsh en Baily Cargill elkaar overlappen, wat misschien het tempo van hun spel vertraagde. Het was niet alsof de opstelling hen extra zekerheid gaf, of, want toen Cargill overlapte, Lewington trok zich niet altijd dienovereenkomstig terug en dus, we zagen grote open ruimtes voor de bezoekers om aan te vallen in de overgang.

Kirk maakt indruk

Gelukkig voor de gastheren Crewe had in Chris Porter en Jordan Bowery niet het tempo om ten volle te profiteren van die kwetsbaarheid, maar ze hebben een aantal scherpe passeerbewegingen samengesteld. Na een van hen, aangezet door de heldere Callum Ainley, James Jones rolde wijd vanaf de rand van de doos, voor rechtsback Perry Ng, een prominente invloed op het spel, gedwongen een redding van Lee Nicholls. Crewe had op het halfuur een doelpunt kunnen maken toen Walsh voorging op Peter Pawlett om thuis te tikken. alleen worden uitgesloten door de buitenspel vlag, maar daarna scoorde Crewe de opener. Na weer een mooie passeerbeweging van Crewe, de levendige Ryan Wintle richtte Kirk op, die de ruimte in schoof voordat hij in de verre hoek naar huis ging.

Alex tegen De Alex

De blessure van Alex Gilbey was een grote factor achter de degradatie van vorig seizoen voor MK Dons. omdat hij een pittig karakter is die het team op en naast het veld energie geeft. Niet verrassend, het was Gilbey die hen op het doel zette; de voormalige middenvelder van Colchester sloeg een onhandige, stuiterend schot binnen een minuut na de aftrap toen Ben Garratt weg palmde, voordat hij Garratt op korte afstand dwong na Aneke's ontslag. In de tweede helft, Gilbey was degene die het tempo probeerde op te voeren met snelle, voorwaartse passes en de gastheren speelden in die tijd zeker met meer urgentie. Echter, ze hadden niet echt een centraal punt in de doos.

Subs een factor

Op 66 minuten, Paul Tisdale besloot spits Kieran Agard te vervangen, die dit seizoen 13 doelpunten heeft gemaakt, met Osman Sow. Waar, Agard had moeite om de centrale verdedigers George Ray en Eddie Nolan te verslaan, die uitstekend verdedigde, maar je kunt je afvragen of het misschien beter was geweest om een ​​verdedigende speler op te offeren voor Sow. Toen de aanvaller kwam, hij toonde zijn bereidheid om de kanalen te beheren, maar, een of twee van zijn kruisen zouden perfect zijn geweest voor Agard, maar er was niemand in de doos. Daarentegen, David Artell verving de hardwerkende Ainley voor Tommy Lowery, die nieuwe energie en kracht in het spel van Crewe injecteerde om de druk op de achterhoede te verlichten. In de slotfase, het waren waarschijnlijk de bezoekers die het dichtst bij het volgende doelpunt kwamen, met Ng's prachtige solo-run die niet helemaal werd geëvenaard door de kwaliteit van zijn schot en Wintle die een aanval van 85 minuten niet toestond. Nog altijd, MK kwam het dichtst bij een doelpunt door middel van verschillende beroepsprocedures voor strafschoppen, waaruit blijkt hoe krachtig Crewe verdedigde op weg naar een verdiende overwinning.

Tisdale moet worden ondersteund

MK Dons kregen een flinke klap toegebracht aan hun hoop op promotie. De hele middag, er was structureel altijd wel iets aan ze dat niet helemaal klopte, of dat nu de kwetsbaarheden in brede gebieden in de eerste helft zijn of dat het ontbreken van een centraal punt, een moedige centrumspits, in de seconde. Tisdale heeft dit seizoen tot nu toe zeer goed werk geleverd om het moreel in Buckinghamshire te herstellen en, om die reden, De reactie van Pete Winkleman op deze reeks van één overwinning op zes zou moeten zijn om hem zoveel mogelijk hulp te bieden op de transfermarkt. Healey terugbrengen, evenals misschien een linksback om een ​​deel van de last van Lewington te nemen, die zaterdag zijn 600e optreden voor de club maakte, zou een positief begin zijn.

Spoorwegmannen op de goede lijn?

David Artell heeft tijdens zijn regeerperiode tot nu toe misschien de meningen verdeeld onder Alex-fans, maar hij verdient de eer voor een serie van één nederlaag op zes die hun ambities in de bovenste helft een boost heeft gegeven. Veelzeggender, ze versloegen Lincoln in die periode en versloegen terecht MK Dons - waarbij de laatste twee teams lange tijd als de twee beste in deze divisie werden beschouwd, tenminste tot de opkomst van Bury, die Crewe's enige nederlaag in die reeks uitdeelde. Nadat ze hebben laten zien dat ze in de eerste helft goed kunnen voetballen bij Stadium:MK, doe dan de lelijke kant in de tweede periode, het aanstaande bezoek van promotiekandidaten Colchester en Carlisle zal hen zeker niet afschrikken.

[Milton Keynes Dons 0-1 Crewe Alexandra Zes dingen:hardnekkige vertoning ziet Alex naar de overwinning: https://nl.sportsfitness.win/sport--/voetbal/1002038540.html ]