Het lezen van 1-0 Fulham Six Things:Al-Habsi's heldendaden

Kermorgant haalt de winnaar binnen – bbc.co.uk

Reading is door naar de play-offfinale van het kampioenschap na een 2-1 overwinning in de halve finale op Fulham, veilig gesteld dankzij Yann Kermorgant's tweede helft penalty in het enige doelpunt in het Madejski Stadium. Maar wat hebben we geleerd van de wedstrijd?

De solide start van Reading

Yann Kermorgant en Lewis Grabban zaten al vroeg dicht op elkaar, dwingen Tomas Kalas en Tim Ream terug. De resulterende nerveuze opruimingen betekenden dat Fulham het aanvankelijk moeilijk vond om hun spel op te leggen en Reading had de eerste goede opening in 12 minuten. Joey Van Den Berg's loft levering stelde Grabban en Kermorgant in staat om te combineren, met diens stevige drive vanaf de rand van de doos, wijd getipt door Marcus Bettinelli.

De gevaarlijke rechterflank van Fulham

Fulham verbeterde halverwege de eerste helft. Ze vielen rechts aan via de omgekeerde vleugelverdediger Ryan Fredericks, die naar binnen sneed voor een schot met links dat een goede 17e minuut tot een redding van Ali Al-Habsi op zijn bijna-paal dwong. De Omaanse stopper werd opnieuw in actie geroepen om de 27e minuut vrije trap van Tom Cairney weg te duwen. dan de follow-up van Sone Aluko. Met beide kanten van nature geneigd om de bal te houden, bezit wisselde zelden van eigenaar.

Cool Kermorgant

Reading begon de tweede helft met meer intentie dan ze op enig moment in de wedstrijd lieten zien, Grabban komt binnen enkele seconden vanuit de doos in Bettinelli's handen. Ze kregen een penalty in de 49e minuut na de vermeende handsbal van Kalas en Kermorgant sloeg zijn penalty hard en laag om Reading op voorsprong te zetten. De Royals hadden een tweede kunnen krijgen met verder goed spel op links, maar de momentopname van Grabban dwong de keeper tot goede reflexen en John Swift was niet in staat om een ​​voorzet naar de achterpaal te draaien met het doel gapend.

Fulham's druk

Die misser van Swift zag er in de laatste 25 minuten potentieel kostbaar uit, waarin Fulham gevaarlijk sonde. De linkerkant van Reading werd niet geholpen door Chris Gunter die gedwongen werd om naar een onnatuurlijke flank te gaan na de blessure van Tyler Blackett. waardoor de extra linkervleugel werd blootgesteld aan Fredericks en Aluko.

Defensieve heldendaden

De voorzet van laatstgenoemde op invaller Chris Martin werd dapper gesmoord door Al-Habsi, wie heeft er een stokje voor gestoken, niet lang nadat hij de looping-inspanning van Kevin McDonald had omvergeworpen. De ex-Wigan-doelman werd vakkundig geassisteerd door de laatste wanhopige verdediging van zijn centrale verdedigers. die enkele cruciale interventies deed. Tiago Ilori was uitstekend in zijn derde start sinds januari, Joey Van Den Berg was kolossaal ondanks een voorkeur voor een verdedigende rol op het middenveld, terwijl Liam Moore de vorm voortzette die hem tot Speler van het Jaar-mededinger maakte. Die onderscheiding, zoals de man-of-the-match van de avond, ging naar Al-Habsi, opnieuw de plaag van bezoekers aan Berkshire.

Wat het betekent

Ondanks nederlaag, Fulham kan met trots terugkijken op dit seizoen, hebben enorme vooruitgang geboekt en een aantal van de beste voetbal in de divisie gespeeld. Reading begint uit te kijken naar Wembley, waar ze Huddersfield of Sheffield Wednesday zullen tegenkomen in een poging om het beloofde land te bereiken.