Spelersbeoordelingen:Marseille 0-3 Atletico Madrid Europa League Finale

De Europa League-finale tussen Marseille en Atletico Madrid stelde niet teleur, want het leverde weer een geweldig kijkspektakel op voor de duizenden die betaalden om de wedstrijd in Kiev te bekijken en de miljoenen die gedurende de volle 90 minuten aan hun tv-scherm gekluisterd waren. Het is nog maar één Europese wedstrijd, namelijk de UEFA Champions League-finale om naar uit te kijken op 26 mei voordat we het seizoen 2017/18 officieel afsluiten. Gokkers hebben nog steeds de kans om Liverpool of Real Madrid een fooi te geven om de prestigieuze UEFA Champions League-trofee te winnen door hun weddenschappen te plaatsen op https://bonusreferrercode.com/bet365-codes/. Terugkijkend op de Europa League-finale, hier zijn de spelersbeoordelingen.

Marseille

Steve Mandanda (5) – De keeper speelde zijn aandeel in het eerste doelpunt met een slechte speling die zijn team onder druk zette. Een gewoonlijk stabiel en beheerst figuur in het doel, Mandanda zag er de hele wedstrijd gespannen uit en was mede schuldig aan het tweede doelpunt dat zijn ploeg tegen kreeg.
Bouna Sarr (8) – Sarr twijfelde voor de wedstrijd aan een blessure na een ontwrichte schouder in de wedstrijd tegen Guingamp afgelopen vrijdag, maar herstelde zich op tijd. Het snelle herstel van Sarr kwam als een zegen voor Marseille omdat hij een uitstekende prestatie neerzette.
Adil Rami (6) – De bevelvoerende verdediger deed zijn werk schitterend. Hij was de hele wedstrijd gecomponeerd en hij probeerde zijn team naar voren te duwen nadat ze op achterstand kwamen. Hij was een bedreiging telkens als Marseille een bepaald stuk kreeg en een schot net over de lat loste.
Luis Gustaaf (4) – Gustavo moest door de afwezigheid van Rolando genoegen nemen met een plek in de centrale verdediging. Het toonde wel aan dat Gustavo niet gewend is de laatste man in de verdediging te zijn, aangezien hij de hele wedstrijd worstelde om af te rekenen met Antoine Griezmann en Diego Costa.
Jordanië Amavi (6) – Geen uitmuntende prestatie, maar ook geen slechte. Fatsoenlijk voorwaarts, maar worstelde soms met Madrid-spelers op zijn flank. Wel schoot hij tegen het einde van de wedstrijd een fel schot recht op Jan Oblak.
Andre-Frank Zambo Anguissa (6) – Misschien een verrassende opname in de basisopstelling, maar hij betaalde het vertrouwen van zijn manager vooral in de eerste helft terug. Echter, zijn fout leidde wel tot het eerste doelpunt van Griezmann.

Morgan Sanson (5) – Dit is een speler die het optreden van Marseille op de avond belichaamt. Begon heel helder met het opbreken van het spel en het creëren van een aantal goede kansen, maar vervaagde al snel en werd een onbekende figuur.
Florian Thauvin (7) – Zoals veel van de spelers van Marseille op de dag, hij begon goed, maar zijn invloed op het spel nam af naarmate het spel vorderde.
Dmitri Payet (8) – Speelde alleen de eerste 30 minuten van de wedstrijd, maar hij was de architect van alle goede kansen die Marseille in die eerste 30 minuten creëerde. Triest om hem te zien strompelen met een blessure die zijn kansen op het WK mogelijk kan verpesten.
Lucas Ocampos (6) – Genoten van de fysieke gevechten met de verdedigers van Madrid gedurende de tijd dat hij op het veld stond. Had meer problemen kunnen veroorzaken, maar werd veel te vroeg weggehaald.
Valere Germain (6) - Had de beste kans om te scoren voordat Madrid hun account opende, maar de gelegenheid greep hem. Heb daarna nooit echt geblondeerd.

Atletico Madrid

Jan Oblak (7) – Relatief ongestoord tijdens het spel, maar produceerde wel twee uitstekende reddingen toen ze in twijfel werden getrokken. Beval op briljante wijze zijn box.

Šime Vrsaljko (6) – Niet zijn beste wedstrijd in het shirt van Madrid, waarschijnlijk vanwege zijn vroege voorzichtigheid. Werd bij rust terecht gewisseld voor Juanfran.
José Giménez (6) – Geen bijzonder indrukwekkende prestatie van de jonge knaap, vooral met zijn passeernauwkeurigheid, maar hij was redelijk goed in het omgaan met de aanvallers van Marseille.
Diego Godin (8) - Een van de opvallende artiesten op de avond. Godin leidde zijn team vanaf de achterkant en zijn ervaring was nodig in de backline tijdens de paar keer dat Marseille de backline van Madrid lastig viel. Met Atletico Madrid heeft hij nu vier Europese titels op zijn naam staan.
Lucas Hernández (7) – Een verrassende opname voor Madrid, aangezien Felipe Luis weer fit is. Hij leverde een geweldige prestatie met het briljant omgaan met de gevaarlijke Thauvin.
ngel Correa (6) – Niet echt wetend wat zijn manager hem vroeg, maar als het zijn taak was om over het middenveld te rennen en spelers van de tegenstander uit hun posities te trekken, dan deed hij dat briljant. Vaak gebruikt als een aanvallende speler, Correa deed in deze wedstrijd weinig om de verdediging van Marseille te hinderen.
Saúl Ñíguez (7) – Een andere speler zoals Correa die van start tot finish vol rende. Was uitstekend toen Mandanda leek te gaan met route één door de bal in de helft van de tegenstander te trappen; hij won al zijn luchtduels.
Gabi (9) Man van de wedstrijd – Een geweldige prestatie van de aanvoerder van Atletico die het middenveld domineerde en de hele wedstrijd de beste kansen van Atletico creëerde. Zet de kers op de taart met een zeldzaam doelpunt, het derde doelpunt van Atletico scoren; zijn eerste sinds augustus 2015.
Kok (7) – Zoals gewoonlijk een indrukwekkende prestatie. Twee assists gegeven en samen met Griezmann en Costa hoog in het veld gespeeld.
Antoine Griezmann (8) - Nog een uitstekende weergave van een uitstekende speler. Griezmann scoorde twee doelpunten en was een constante bedreiging voor de verdediging van Marseille.
Diego Costa (7) – Niet zijn beste nacht voor het doel, maar hij rende wel de Marseille-defensie rond.