Leicester 2-0 Liverpool Spelersbeoordelingen:Okazaki-sleutel

Shinji Okazaki – mirror.co.uk

Leicester bereikte de vierde ronde van de EFL Cup met een 2-0 overwinning op Liverpool, dankzij een verbeterde prestatie in de tweede helft en doelpunten van belangrijke invaller Shinji Okazaki en Islam Slimani. Dit zijn onze spelersbeoordelingen voor beide teams.

Leicester stad

Ben Hamer - ontkende Oxlade-Chamberlain al vroeg en kreeg de hele avond slechts twee andere schoten op doel. Een solide prestatie, maar Schmeichel zal waarschijnlijk nummer één blijven. 7

Daniel Amartey - had in de eerste helft meer uit kunnen komen, maar liet zijn tegenstanders nooit achterop komen en maakte een aantal tijdige onderscheppingen. Een goede defensieve vertoning. 6
Wes Morgan - zijn gebrek aan tempo werd in de eerste helft af en toe aan het licht gebracht. Hij verbeterde echter aanzienlijk na de pauze, het blokkeren van de poging van Solanke in een vroeg stadium. 7
Aleksander Dragovic - een indrukwekkende prestatie. Het leek erop dat hij eerder ballen zou aanvallen dan Morgan. 8
Ben Chilwell - viel in aanvallend opzicht niet zo op als in de vorige ronde, maar speelde nog steeds zijn rol. Maakte een goede blokkade om Chamberlain al vroeg te ontkennen. 6

Marc Albrighton – kwam in de eerste helft niet dicht genoeg bij Robertson, misschien willen ze Coutinho ruimte in centrale gebieden ontzeggen. Kwam altijd terug als dat nodig was, maar soms leidde dit tot een gebrek aan druk op de bal en geen aanvallende uitlaat aan de rechterkant. 4
Wilfred Ndidi - Met de frontmannen die ondersteuning nodig hebben, maar de achterlijn te diep, hij zat in de eerste helft onterecht gevangen tussen een steen en een harde plek. Toen het systeem er beter uitzag, dat deed hij ook. 7
Vincent Iborra - zijn overlijden was slecht, vooral in de eerste helft en een miskick halverwege de tweede zorgde voor een kans voor Chamberlain. Hij probeerde in ieder geval een voet tussen de deur te zetten, echter. 4
Demarai Gray - een slechte eerste helft waarin hij niet terug kon volgen, zijn twee snelle runs leidden slechts tot een tam schot en een slechte voorzet. In de tweede helft raakte hij meer betrokken, toen hij de vrijheid had om in centrale gebieden te snijden, een goede redding forceren van Ward laat op. 6

Islam Slimani – in de eerste helft, het team speelde niet naar zijn sterke punten, die niet achteraan renden of de verdediging indrukten. Toen ze dat in de tweede helft deden, we konden zien dat het zijn fysieke aanwezigheid was met mannen om hem heen en zijn schietpartij, met een schitterend genomen tweede doelpunt. 6
Leanardo Ulloa - qua stijl te vergelijkbaar met Slimani voor het duo om te werken, met geen van beide voorwaarts die mobiliteit biedt. Het was niet per se zijn schuld dat Leicester beter was zonder hem, alleen dat de kwaliteiten van een andere aanvaller Slimani complimenteerden. 4

Shinji Okazaki (op 53) - stal de bal binnen enkele seconden nadat hij opkwam, belichaamt zijn impact. Gedwongen zijwaartse passen toen Liverpool eerder met gemak had uitgespeeld. 10
Hamza Choudhry (op 84) - zag eruit als een van de beste verdedigende middenvelders in League One bij Burton en verdiende zijn grote moment - een eerste optreden voor zijn thuisclub. 6

Liverpool

Danny Ward - leek op zijn gemak bij het zoeken naar voorzetten en voerde goed het bevel over zijn gebied. Had niet veel kunnen doen aan de opener van Okazaki en werd verslagen door een super Slimani-aanval. 6

Jon Flanagan - hoefde niet aanvallend betrokken te raken. Geen schuld aan beide goals, maar zijn plaats in de ploeg lijkt grotendeels te wijten aan een gebrek aan investeringen en het politieke belang van het hebben van een academiediploma in de ploeg. 4
Joe Gomez – redelijk in de eerste helft, enkele goede korte passes zonder te veel getest te worden in zijn verdedigende derde. Na het eerste doelpunt verloor hij zijn vertrouwen volledig. 4
Ragnar Klavan – enkele goede onderscheppingen in de eerste helft, maar raakte gefrustreerd in de tweede omdat hij zijn gevoel voor positie verloor en werd geboekt voor een slechte uitdaging op Okazaki. 3
Andrew Robertson - kwam in een aantal uitstekende posities, vooral in de eerste helft en zijn aanvallende spel was de sleutel tot de betere openingen van Liverpool. 7

Jordan Henderson - leidde de show in de eerste helft, maar had minder tijd aan de bal in de tweede en had dus moeite om zichzelf op te dringen. Links Okazaki ongemarkeerd voor het eerste doelpunt. 5
Marko Grujic – netjes genoeg in de eerste helft, maar zag er langbenig uit in de tweede. Heeft meer minuten nodig, maar hij zal beter moeten spelen dan dit om ze te krijgen. 4
Georginio Wijnaldum – een uitstekende counteraanval leidde al vroeg tot een van Liverpools betere kansen voor Oxlade-Chamberlain. Dat bleek slechts één flits in een verder weinig inspirerende nacht van de ex-Newcastle-man, die met meer dan een kwartier te spelen werd afgevoerd. 3

Alex Oxlade-Chamberlain – zag er goed uit in de eerste helft, maar zijn schot had beter gekund. Vervaagd in de laatste stadia. 4
Dominic Solanke - zijn beweging was goed, maar zijn afwerking was een beetje verspillend. Ontkend door een sterke blokkade door Morgan vroeg in de tweede helft. 5
Phillipe Coutinho - sleutel tot het aanvallende spel van Liverpool, mannen naar zich toe trekken. Zijn terugtrekking in de rust had gevolgen voor de prestaties in de tweede helft. 8

Ben Woodburn (op 45) – wijd gekruld op 71 minuten na het insnijden van links. Aan verlangen geen gebrek maar heeft niet dezelfde uitstraling als Coutinho. 4
Danny Ings (op 72) – bereikte de dichtstbijzijnde paal voor de voorzet van Woodburn, maar kon niet het juiste contact maken met zijn kopbal. Hard geprobeerd na een lange periode aan de zijlijn. 5