Bournemouth v Tottenham Hotspur Preview:waarom de kersen de Spurs moeten aanvallen

Charlie Daniels – draftfantasyfootball.co.uk

Als het 1-1 gelijkspel van Bournemouth vorige week bij Leicester iets bewees, het is dat ze het meest productief zijn wanneer ze in het offensief zijn.

De Kersen genoten van een positief eerste uur, waarin Charlie Daniels verschillende intelligente voorwaartse runs maakte van linksback om verbinding te maken met aanvallers Callum Wilson en Josh King. De laatste won en zette de penalty in de eerste helft om en had vanaf de stip nog een kans kunnen krijgen om te scoren, vroeg in de tweede helft een overtreding op Daniels had gekregen.

daarop echter, Eddie Howe maakte slechts één wissel voor de 90e minuut. Veel fans hoopten dat Wilson zou worden vervangen door collega-aanvaller Lys Mousset, die de prestaties van op de bank nieuw leven kunnen inblazen, zoals we de afgelopen weken hebben gezien.

Mousset kwam echter pas in blessuretijd in de strijd, met Wilson in plaats daarvan plaats te maken voor het vasthouden van middenvelder Andrew Surman. Die omschakeling had tot gevolg dat Bournemouth dieper en met buitensporige aantallen spelers in hun strafschopgebied situeerde. de zin 'te veel koks' extra relevantie droeg.

Terwijl Lewis Cook niet langer in staat was om nauwkeurige passen in voorwaartse gebieden te spuiten, naamgenoot Steve gaf de fout weg die leidde tot de 96e minuut gelijkmakende vrije trap van Riyad Mahrez.

De gastheren aan de zuidkust kunnen het zich niet veroorloven goedkope vrije trappen weg te geven tegen Tottenham. die dit seizoen 11 Premier League-doelpunten hebben gescoord uit spelhervattingen, waarvan zes gesaldeerd door Harry Kane.

De 24-jarige heeft al 24 binnenlandse stakingen op zijn naam staan, maar hij nam de rol van provider op zich in de 2-0 overwinning van vorige week op Huddersfield. Nadat Heung-Min Son de keeper had gerond om de eerste helft te openen, de Zuid-Koreaan kopte behendig Kane's prachtig gewogen voorzet van diep naar de overwinning kort na de pauze.

Dat doelpunt volgde echter prompt op een kortstondig concentratieverlies:centrale verdedigers Davinson Sanchez en Jan Vertonghen werden te hoog ingehaald, terwijl linksback Ben Davies de inloop van Tom Ince vanaf de rechterflank niet kon volgen. Dat specifieke incident bleef onbestraft - Hugo Lloris pareerde de bal weg - maar het duidt in ieder geval op mogelijke kwetsbaarheden.

Ze werden met meer enthousiasme uitgebuit in de midweekse Champions League-clash door Juventus, die het verhaal over Spurs binnen drie tweede halve minuut omdraaide. Na een uur, De ploeg van Mauricio Pochettino leidde met 1-0 en was niet alleen klaar voor progressie naar de kwartfinales, maar lof voor hun energie en intensiteit.

Een gebrek aan organisatie op sleutelmomenten, kosten de Londenaren, die nu worden geconfronteerd met de vraag of ze de knowhow hebben om te concurreren met de elite. Ze hadden geen mannen die de achterpost bewaakten of de legendarische doelpuntenmaker Gonzalo Higuain markeerden. die voorspelbaar de gelijkmaker binnenhaalde.

Op dat punt, een 1-1 gelijkspel zou genoeg zijn geweest om Tottenham door te sturen op uitdoelpunten, toch zagen ze het nog steeds gepast om met een hoge lijn te opereren:Paulo Dybala profiteerde dus van meer twijfelachtige verdediging van Kieran Trippier, veroordeeld tot een 2-1 nederlaag.

Terwijl de Spurs terecht worden geprezen om de indrukwekkende kwaliteit van hun aanvallende spel, er blijven defensieve onvolkomenheden die Bournemouth moet proberen bloot te leggen.

Het oordeel van het Football Lab: 2-2

[Bournemouth v Tottenham Hotspur Preview:waarom de kersen de Spurs moeten aanvallen: https://nl.sportsfitness.win/sport--/voetbal/1002038773.html ]