Birmingham City 0-1 Middlesbrough Five Things:Boro's knowhow het verschil

Het doelpunt van Patrick Bamford in de eerste helft bezorgde promotiekandidaten Middlesbrough een 1-0 overwinning op St Andrews, de druk op de strijders Birmingham City opstapelen. Hier zijn vijf dingen uit het spel.

Vroege ontsnappingen in Birmingham

De gastheren hadden het stimulerende effect van een nieuwe manager in Garry Monk, het was dan ook geen grote verrassing dat ze in het eerste half uur in hoog tempo aanvielen. Brede mannen Jota en Jacques Maghoma dreigden; de eerste keerde George Friend in het strafschopgebied en vond het zijnnet op 19 minuten, Even nadat de laatste Craig Gardner te lijf ging voor een afstandsschot dat goed werd gered door Darren Randolph. De doelman hoefde echter geen duidelijke kansen te krijgen bij zijn terugkeer naar zijn oude stampende terrein:Daniel Ayala hield Che Adams stil terwijl Adam Clayton diep van het middenveld viel om doelman Lukasz Jutkiewicz veel ruimte te ontzeggen.

Traoré reed Boro voort

10 leden van Tony Pulis' kant kunnen worden bekritiseerd omdat ze geen uitvinding in bezit hebben, maar Adama Traore, alleen, daarvoor goedgemaakt. De rechtsbuiten kwam talloze keren achter Maxime Colin terecht en zijn onstuitbare tempo stimuleerde het bezoekende middenveld verder op het veld. dat was de sleutel tot een crescendo van druk laat in de helft. Na naar links te zijn gegaan, de 39e minuut voorzet van de ex-Villa-man vond zijn weg naar Patrick Bamford, die de kalmte had om snel de achterpaal aan te raken voordat hij naar huis schoot. De 24-jarige, die twijfelachtig ongemarkeerd was door de centrale verdedigers Michael Morrison en Harlee Dean, greep zijn zevende doelpunt in veertien dagen met meedogenloosheid die Birmingham ontbrak.

De aanleg van Blues om te persen

Balwinnaar Maikel Kieftenbeld toonde de agressie om van de thuisploeg in de tweede helft dringende perioden te veroorzaken. De intensiteit van Birmingham's werk zonder de bal gaf hen echter geloof dat hun werk ermee niet noodzakelijkerwijs verdiende. Jota worstelde na de pauze in krappere gebieden, Morrison zag er ongemakkelijk uit om vanaf de achterkant uit te spelen, terwijl de rechtsbenige voorkeuren van linksback Maxime Colin af en toe het spel vertraagden. Vervanger Sam Gallagher, een gewillige loper in het laatste half uur, had de beste opening, halfdraaiende Ben Gibson voordat hij vanaf de rand van het strafschopgebied naast de verre paal schoot.

Smoggies die opkomen?

Birminghams problemen moeten worden toegeschreven, gedeeltelijk, aan de indrukwekkende organisatie van Middlesbrough, die het spel vertraagde wanneer dat nodig was en de procedures goed beheerde. Terwijl uitsupporters kijken naar hun team dat een slanke voorsprong in blessuretijd beschermt, kunnen ze meestal vingernagels bijten, Boro-aanhangers zongen de naam van Pulis met feilloos enthousiasme. De Teessiders hebben duidelijk hernieuwd vertrouwen met 10 punten uit hun laatste vier wedstrijden, wat hen in een uitstekende positie plaatst om de eens zo leeg uitziende laatste play-off-plek te bekijken.

Monnik moet geloof hebben

De nieuwe Blues-baas heeft toezicht gehouden op een prestatie die een verbetering betekent ten opzichte van de voorgaande zes wedstrijden, maar niet per se iemand die goed genoeg is om zijn kant uit de problemen te graven. Stap één was om elf spelers samen te brengen die 90 minuten tegen elkaar vochten - wat een gegeven zou moeten zijn in St Andrews, maar niet recentelijk is geweest - en de tekenen van dinsdagavond zijn dat de eerste stap is gezet. Stap twee voor Monk zal echter zijn om die kant te krijgen met de bal met kwaliteit, verbeeldingskracht en meedogenloosheid in het laatste derde deel - die tweede stap zal zijn ambtstermijn bepalen.