Hull v Swansea:The Tigers moeten klinisch zijn

Vijf goals in zes voor het indrukwekkende Llorente

Het 1-1 gelijkspel van Hull tegen Burnley eind februari was een gemiste kans. Ze hadden de leiding tegen een team dat slechts één punt op de weg had gepakt, in een wedstrijd ingeklemd tussen zware wedstrijden bij Arsenal en Leicester. De laatste twee verloren, De late gelijkmaker van Michael Keane voor de Clarets begint belangrijker te lijken.

Hull had hun kansen in een dominante eerste helft met Dieumerci Mbokani en Kamil Grosicki schuldig aan verkwistende afwerking. Die twee plus Ahmed Elmohamady en Abel Hernandez hadden negen schoten tussen hen in de laatste derde, toch was Hull's enige schot op doel de penalty van Tom Huddlestone.

In sommige opzichten is het positief dat ze deze openingen creëren, wat ze in de eerste helft van de campagne niet deden. Echter, De romp moet klinischer zijn terwijl ze aan de top zijn, gewoon vanwege hun situatie. De Tigers hebben vier punten achterstand op veiligheid met het slechtste doelsaldo van de competitie en de drie teams boven de degradatiezone zijn in vorm.

Crystal Palace en Leicester hebben zojuist back-to-back wedstrijden gewonnen, terwijl Swansea City derde is in de zes-game-vorm. De ploeg van Paul Clement maakte in die tijd 12 doelpunten, ondanks die games, waaronder Chelsea, Liverpool en Manchester City weg.

Fernando Llorente zag er beestachtig uit in het strafschopgebied en hij zorgde voor een blessuretijdwinnaar die zijn ploeg welverdiend had. Elke keer dat Gylfi Sigurdsson of een ander een kruis opheft naar, de angst bij de centrale verdedigers van de oppositie is voelbaar en de combinatie van Burnley kon de Spanjaard gewoon niet aan.

Het moet niet worden onderschat het belang van Tom Carroll, die een constante aanwezigheid op het middenveld was naast de drijvende kracht van Leroy Fer. Martin Olsson maakte vorige week zijn doelpunt goed en maakte in de tweede helft indruk bij Man City, waar Swansea aantoonbaar een punt verdiende.

Afgezien van die dag, waardoor de Swans laat met 2-1 verloor, ze hebben gekapitaliseerd terwijl ze bovenaan stonden en dat zou dit weekend de beslissende factor kunnen zijn.

Het oordeel van het Football Lab: 1-2
Wedtip: Swansea of ​​gelijkspel op 8/15