Birmingham 2-1 Bristol City:Robins pech

Pak in bezit – bcfc.co.uk

Birmingham City pakte de eerste drie punten van het seizoen dankzij een ietwat toevallige 2-1 overwinning op Bristol City. Dit zijn onze vijf gesprekspunten uit de game.

Het soepele voetbal van Robins

De passing en beweging van Bristol City in de eerste helft waren uitstekend. Marlon Pack leidde de show met zijn ongeëvenaarde gevoel voor wanneer hij de bal kort moest spelen en wanneer hij hem achterin moest spelen. Zijn middenveldpartner Kore Smit, zorgde voor eenvoud en balans, terwijl centrale verdedigers Bailey Wright en Jens Hegeler hun posities goed vasthielden. De brede mannen, Josh Brownhill en Jamie Paterson, snijd naar binnen om de druk in centrale gebieden te behouden en ervoor te zorgen dat de Robins altijd tweede ballen oppakken. Aanvallende middenvelder Bobby Reid vond veel goede posities achter het middenveld van Birmingham en opende binnen de eerste minuut de score van dichtbij.

De gaten op het middenveld van Birmingham

Sommigen twijfelden aan de wens van Birmingham in die eerste helft, maar misschien hadden hun problemen meer te maken met een gebrek aan tactisch bewustzijn. Middenvelders Cheikh N'Doye en Craig Gardner drukten individueel en sporadisch, waardoor het voor hun tegenstanders gemakkelijker wordt om in het laatste derde deel te spelen. Als gevolg van een fout om verder op het veld te drukken, spelers waren terughoudend om in de verdedigende derde uit angst te sluiten. De Robins hadden daardoor volop onbetwiste kansen om te schieten en spits Famara Diedhou, hun record ondertekening, werd vaak gedwarsboomd door de laatste greppels van de heerszuchtige Michael Morrison.

Subs de sleutel

Veel van het bovenstaande veranderde in de tweede helft, nadat Harry Redknapp bij de pauze Paul Robinson en Maikel Kieftenbeld had ingebracht. Birmingham leek sterker omdat hij drie centrale middenvelders had die allemaal de licentie hadden om voorbij de middenlijn door te drukken. wetende dat er dekking achter hen was. Door de vasthoudendheid van Kieftenbeld had Pack veel minder tijd aan de bal dan in de eerste helft en dus Bristol City verloor hun eerdere ritme.

laat drama

Jacques Maghoma, een van de weinige die flitsen van tempo liet zien in de eerste helft, produceerde een match-winning moment op 74 minuten. Hij sneed van links naar binnen, versla twee verdedigers voordat je de bal in de rechterbenedenhoek boort. Zeven minuten later, Kieftenbeld werd van het veld gestuurd voor zijn late uitdaging, wat een back-to-the-wall finale betekent. Gardner blokkeerde de poging van Diedhou, terwijl Reid de buitenkant van de paal beukte met nog een minuut normale speeltijd te gaan. maar de Blues hielden vol.

samengevat

Bristol City verdiende op zijn minst een punt voor hun dominantie in de eerste helft. In de tweede helft kwamen ze er nog wel eens dichtbij, zelfs als ze het leven moeilijker vonden. Redknapp moet worden gecrediteerd voor zijn geïnspireerde teambespreking tijdens de rust en wissels waardoor de Blues meer georganiseerd werden, maar hij zal veel ruimte voor verbetering zien.