Notts County 2-1 Crawley:vier dingen die we hebben geleerd

Kevin Nolan

Een ijverige vertoning hielp Notts County om hun eerste overwinning te behalen onder Kevin Nolan, een 2-1 overwinning op Crawley Town - maar wat hebben we geleerd van het spel?

Passieve Crawley

Door slechts twee aanvallende spelers te starten - Enzio Boldewijn en James Collins - toonde Crawley-manager Dermot Drummy het degradatiebedreigde Notts County ongepast respect. In de eerste helft, hun meer verdedigende spelers waren dapper met de bal, in hun pogingen om rond de pers te spelen en de bal snel te verplaatsen. Gezien de dekking die ze op hun eigen helft hadden, ze waren niet zo dapper zonder, centrale verdedigers zoals Mark Connolly en Joe McNerney gaan nooit een uitdaging aan tegen de machtige Jon Stead.

De heldendaden van Morris

De schuchtere achterhoede van Crawley was misschien ook bang voor de beweging van Jonathan Forte, die de doelman voorbijreed, zoals hij deed voor zijn een-op-een kans kort voor rust die een goede redding van Glenn Morris dwong. De doelman deed in de tweede helft nog een redding van Forte van dichtbij, samen met enkele andere belangrijke stops bij 0-0. Zonder de ex-Leyton Orient nummer één, Crawley had eerder achter kunnen lopen dan zij.

Het belang van agressief verdedigen

passend, De opener van Notts County kwam van Thierry Audel. Goed ondersteund door Richard Duffy en Haydn Hollis, Audel was de hele avond kolossaal. Door ballen snel aan te vallen, De centrale verdedigers van Notts County verlichtten de druk en ontzegden de middenvelders van Crawley de kans om aanvallen te ondersteunen. Jimmy Smith speelde zijn slechtste wedstrijd voor de Rode Duivels in lange tijd, terwijl zijn middenveldpartners, Billy Clifford en Josh Payne, waren aantoonbaar erger, biedt noch creativiteit noch agressie. Het verdedigen van voorzetten in het strafschopgebied is al lang een probleem voor Crawley, dus middenvelders moeten meer verantwoordelijkheid nemen om te voorkomen dat ze binnenkomen. Er waren momenten dat Notts County een inworp had net voorbij de middenlijn en de enige Crawley-speler erachter was een geïsoleerde Collins.

Meer ondersteuning voor Collins nodig

Boldewijn zorgde in de eerste helft voor flitsen van creativiteit, terwijl Collins in zijn eentje Crawley's beste moment van de game produceerde. De instinctieve inspanning van de spits naast Collin van afstand had een onverdiend punt kunnen redden. Beide spelers toonden genoeg om te suggereren dat ze kunnen produceren als ze de juiste ondersteuning krijgen, maar beiden misten de vasthoudendheid om zelf aanvallen uit te lokken. De voorwaartse bewegingen van Notts County waren een teaminspanning, belichaamd door het feit dat Curtis Thompson, hun helderste aanvallende vonk in de eerste 72 minuten, werd weggestuurd en het prestatieniveau daalde niet. Adam Campbell zorgde voor meedogenloze energie, Michael O'Connor vocht goed op het middenveld en het team zorgde voor een dreiging vanuit spelhervattingen. Hun druk werd beloond toen Forte Morris eindelijk versloeg toen hij in blessuretijd thuis schoot. opzwepende juichende taferelen.

Blijf met dezelfde geest spelen en Notts County zal de drop verslaan, terwijl een voortzetting van Crawley's uitwedstrijden een einde zal maken aan alle slepende hoop op play-offs.