Bristol Rovers 2-1 Plymouth Seven Things:verdiende overwinning

Gaffney viert de opener – plymouthherald.co.uk

Simpel gezegd, deze wedstrijd ontpit het ene team dat altijd wilde aanvallen tegen een ander dat zelden deed. De eerste was Bristol Rovers, die met 2-1 won dankzij doelpunten van Rory Gaffney en Billy Bodin. De tweede helft echter tegen Plymouth Argyle, die hun doelpunt kregen via Nathan Blissett, was zenuwachtiger dan het misschien had moeten zijn. Hier zijn zeven gesprekspunten.

Plymouth's gebrek aan opzet?

Slechts twee eerste helften van minder dan vijf minuten lang, kwam Plymouth hoog genoeg op het veld om zelfs in het middelste derde deel om de bal te strijden. Ze zagen er redelijk goed georganiseerd uit in de openingsuitwisselingen en pakten hun deel van de tweede ballen op, maar toen Bristol Rovers wat kort begon te spelen, scherpe passen, ze gingen in hun schulp. Antoni Sarcevic, een aanvalsgezinde technicus, keek niet naar huis in zijn verdedigende middenveldrol voor de bezoekers, noch de passieve Jamie Ness.

Rovers' s sterk middenveld

Liam Sercombe zorgde voor de eerste test voor Kyle Letheren op 14 minuten met een curling rechtsbenige poging, waarmee een periode van aanhoudende druk begon. Chris Lines kwam naar voren met enkele driving runs vanuit het diepe en Ollie Clarke deed de simpele dingen goed. Die energieke middenvelders, die uitkeken wanneer ze de bal ontvingen, blonk uit in het geven van veel balbezit aan de aanvallers in het laatste derde deel.

Vloeiend aanvallend trio

Het middenveld van Rovers speelde ballen in grote gebieden waar de onbaatzuchtige lopers Ellis Harrison en Rory Gaffney het spel zouden uitrekken om ruimte te creëren voor Billy Bodin. die bloeide in de zakken voor de verdediging. Het drietal gecombineerd om tal van kansen te creëren, inclusief Rory Gaffney's 21e minuut opener, waarbij hij een paar aanrakingen deed voordat hij langs Letheren boorde na Harrisons rechtse kruis.

De invloed van Wylde en Blissett

de linksbuiten van Plymouth, Gregg Wylde, een kopkans op het halfuur voor Nathan Blissett, waarop de doelman wijd keek. het duo, evenals een gerevitaliseerde Graham Carey, werd een meer prominente invloed aan het begin van de tweede helft, die zag de uitploeg genieten van hun beste periode. Wylde kwam langs Joe Partington om verschillende voorzetten vanaf links binnen te halen, waarvan er één werd gevolleybald door Sarcevic. Blissett domineerde Tom Lockyer en zag zijn volley weggeduwd worden door Sam Slocombe, maar hem mocht zijn doel niet worden ontzegd, die hij op 52 minuten na een losse pass in het dak van het net schoot om gelijk te maken.

Sleutelmomenten

Plymouth had in die periode zelfs gedreigd de leiding te nemen, maar halverwege de tweede helft hun hoop werd verpletterd in een rampzalige periode van twee minuten. Eerst, Bristol Rovers ging door toen Billy Bodin het lage kruis van Liam Sercombe met een felle, eerste schot. Even later, Gary Miller werd vervolgens van het veld gestuurd voor een tweevoetige uitdaging, waardoor het spel een zware strijd werd voor de mannen van Derek Adams.

grote finale

Met twee doelpunten afgekeurd buitenspel voor de Gasheads, invaller Tom Nichols op de paal en meerdere reddingen van Letheren, de Groenen hadden het geluk om in blessuretijd nog in de wedstrijd te zitten. Op dat punt, zenuwen kropen het thuiskamp binnen en de kant van Darrell Clarke had twee punten kunnen laten vallen bij de dood. Gelukkig voor hen, De vrije trap van Jake Jervis raakte de muur en Sarcevic sleepte zijn schot naast met een representatieve kans.

samengevat

Het spel had er misschien anders uitgezien als Plymouth was doorgegaan tijdens hun beste periode, maar ze hadden in de loop van het spel niet genoeg creativiteit en intentie getoond om een ​​punt te verdienen. De pelgrims, die sinds week twee puntloos zijn gebleven, zijn naar de onderkant van de tafel gezakt met toenemende druk op het team en manager Adams. Bristol Rovers kan ondertussen genieten van hun vierde thuisoverwinning in vijf, waardoor ze naar de 14e plaats zijn gestegen. Hoewel ze misschien de meedogenloosheid missen om voor de play-offs te gaan, ze hebben een sterk werktempo en een wil om aan te vallen, iets waar hun tegenstanders van kunnen leren.