Leeds v Sheffield Wednesday:eerste doelpunt

Fessi weer in vorm?

De 2-0 overwinning van Leeds op Sheffield Wednesday, de rivaal van Yorkshire, was hun eerste overwinning van het seizoen en misschien wel een die enig geloof opwekte in een lastige start van de campagne.

Na een gelijk opgaande eerste helft, De kant van Garry Monk maakte na rust het eerste doelpunt en belandde vervolgens op de counter. Dat soort prestaties is symbolisch voor hun campagne tot nu toe. Slechts zes teams hebben minder doelpunten gemaakt in de eerste helft - geen enkele heeft minder tegen gekregen - en het eerste doelpunt is normaal gesproken cruciaal voor het vertrouwen van het team.

Wanneer hun methoden om gereserveerd te beginnen averechts werken, Leeds kan de inspiratie missen om te herstellen, ze hebben een nederlaag vermeden in slechts drie van de 13 wedstrijden waarin ze als eerste moesten toegeven.

Sheffield Wednesday kreeg de opener tegen Brentford toe en verloor met 2-1. Onlangs, de Uilen hadden niet al te veel kansen gecreëerd en wedstrijden gewonnen door middel van klinische afwerking, maar halverwege de week, het was het tegenovergestelde. Ze hadden veel openingen en scrambles op de doellijn, maar verloren van twee spelhervattingen en om te scoren. het kostte Fernando Forestieri een moment van magie in blessuretijd.

De tekenen zijn dat 'Fessi' weer op zijn best is met twee doelpunten in evenveel wedstrijden, de andere in Nottingham Forest en de Argentijn zien duiken in de wegkijkende menigte. Dat feest leek zinvol, gezien de vraagtekens die hem dit seizoen omringen.

Laatste seizoen, hij had week in week uit gespeeld in zijn favoriete nummer 10 rol en was onmisbaar aan de zijkant. Na de contractreeks in augustus, dan de komst in januari van twee bewezen aanvallers in Sam Winnall en Jordan Rhodes, hij is wijd uitgerangeerd en zijn belang is afgenomen. Twijfels over zijn houding zijn verergerd door het besluit van Carlos Carvalhal om hem op de bank te laten vallen tegen Blackburn. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot een zekere onzekerheid binnen Forestieri. Als hij zijn huidige vorm voortzet, die onzekerheid zou het ding kunnen zijn om zijn carrière weer in het leven te schoppen.

Deze keer, de raadselachtige goochelaar wordt geconfronteerd met Robert Green, die na een wankele start een sleutelfiguur voor Leeds is geworden. Zijn werk heeft geleid tot overwinningen op de mindere kanten en een punt vorige week in Ipswich en de gastheren worden gestimuleerd door de recente terugkeer van Pontus Jansson. de Zweed, Monk beweerde deze week, heeft met Kyle Bartley de beste centrale verdediger in het kampioenschap gevormd. Het duo wordt beschermd door de harde middenvelder Liam Bridcutt, die naar verwachting zal starten na indruk te hebben gemaakt toen hij in de tweede helft kwam op Portman Road.

Leeds worstelt echter om doelpunten met zes in hun laatste zes en drie opeenvolgende nederlagen tegen de bovenste helft van de tegenstander. Geholpen door een eigen harde man in Sam Hutchinson, Sheffield Wednesday heeft vier keer de nul gehouden in hun laatste negen wedstrijden en hoopt op een vijfde overwinning in zes.

Het oordeel van het Football Lab: 0-1
Wedtip: Sheffield Wednesday trekt geen weddenschap op evens