Wigan v Bristol City:de strijd om doelen

Tomlin heeft betere dagen gekend

Hoe Bristol City zaterdag Burton Albion niet versloeg, is een raadsel.

De volley van Lee Tomlin raakte de lat in een snelle start voordat het schot van Joe Bryan door de keeper van Burton om de paal werd gegooid. Lee Tomlin schoot een penalty in de tweede helft over de lat en hoewel de kopbal van Aaron Wilbraham het net vond, het werd uitgesloten voor duwen. laat, een scramble in de Brewers goalmouth bracht drie doellijn spelingen.

Lloyd Dyer had moeten scoren vanuit een open goal voor Burton, maar Bristol City domineerde de statistieken over balbezit. schoten op of naast doel en gecreëerde kansen. Wigan kwam vorige week ook niet tot scoren tegen een degradatierivaal, 1-0 verliezen bij Blackburn. Het probleem voor de Latics was niet zozeer een slechte afwerking als wel een gebrek aan creativiteit en aanvallend vermogen. Middenvelders kwamen niet naar voren om Omar Bogle te steunen, of hem en Will Grigg toen de laatste opkwam.

We zagen een verbetering in de eerste helft van de 1-0 overwinning op Birmingham, waardoor ze meer creëerden. Ze verdedigden hun voorsprong krachtig in de tweede helft dankzij prima optredens van centrale verdedigers Jake Buxton en Dan Burn. die beiden betrokken waren bij het winnende doelpunt.

Om deze run echter voort te zetten, de kant van West Lancashire moet soms positiever zijn. Ze hebben slechts drie doelpunten gescoord in hun laatste zes wedstrijden - hun hoogst geplaatste tegenstander in die tijd was Preston. Bogle en creatieve middenvelder Sam Morsy maakten redelijke impact toen ze in januari voor het eerst in de ploeg kwamen, maar ze hebben aanvallers om hen heen nodig. Bristol City lijkt in staat kansen te creëren, vooral in de eerste helft van de wedstrijden. Echter, hun probleem was een combinatie van een slechte conditie in de laatste stadia van wedstrijden en zwakheden in beide boxen. Centrale verdediger Aden Flint heeft de afgelopen 18 maanden moeite gehad om op het kampioenschapsniveau te komen, maar hij is de enige speler die regelmatig in een steeds veranderend team speelt.

Bristol City is de creatievere kant, maar blijft verkwistend voor het doel en heeft het vermogen om op elk moment te imploderen, terwijl Wigan de nul kan houden, maar niet genoeg een bedreiging vormt. Beide teams moeten deze grote tekortkomingen aanpakken als ze de daling willen verslaan.