Exeter v Accrington:nog een thriller in petto?

Moet Clark voor Stanley beginnen? – accringtonobserver.co.uk

Deze teams hebben de afgelopen jaren een aantal goede games geproduceerd. Er was in november 2014 een thriller met vijf doelpunten in de Crown, aangezien Exeter met 3-2 won met een aantal uitstekende langeafstandsaanvallen.

10 maanden later, Accrington Stanley won dezelfde wedstrijd met 4-2. Ze domineerden de 15 minuten aan weerszijden van de rust, elk ziet ze een dubbel salvo van 90 seconden. De openings- en sluitingsperioden van een half uur waren echter spannend en Exeter dreigde een achterstand van vier doelpunten weg te werken, hoewel het uiteindelijk te laat bleek.

Lee Holmes was die dag de beste speler van de Grieken, maar speelde sinds december niet meer voor de club vanwege een enkelblessure. Dankbaar, Holmes is niet een van de 10 spelers die geblesseerd is, zoals eerder in de campagne het geval was. Even, het belang van zijn herstel wordt enigszins getemperd door de vorm van Ollie Watkins en David Wheeler.

Watkins scoorde vorige week met een prima schot in Hartlepool, met veel van dat spel dat Exeter als de meer prominente kant ziet. De late comeback van de thuisploeg betekende echter een 3-1 nederlaag die nog moeilijker werd om te nemen door een penalty die niet gelijk werd gegeven.

Accrington Stanley werd in januari hard aangepakt in Cheltenham, met een discutabele rode kaart en een grote misser in de tweede helft bij 1-0 de bepalende momenten in een eventuele 3-0-nederlaag. Sindsdien hebben ze echter goed gereageerd met slechts één nederlaag op acht, ondanks het spelen van zes van de top tien in die tijd.

Hun laatste optreden zag een 1-0 overwinning op Barnet. Het was niet hun beste optreden, maar ze verdedigden de hele tijd goed met Matty Pearson en Mark Hughes koppig achterin. Weer fit Sean McConville kwam terug in het team ten koste van de aanvallende brede man Jordan Clark, die misschien pech had om gedropt te worden.

De spelhervattingen van de voormalige Shrewsbury-man zorgden voor beide goals in het 2-2 gelijkspel met Wycombe en hij zette vervolgens een fatsoenlijke 28 minuten durende prestatie neer vanaf de bank tegen Barnet, het raken van de post laat op. Die overwinning was pas de vierde tegen de onderste helft van de oppositie voor Stanley, die de neiging hebben om te gedijen tegen de betere teams, blijkt uit hun indrukwekkende beker loopt deze termijn.

Exeter is stevig in de race voor een play-offplaats, maar mogen hun gespecialiseerde bezoekers van big-games niet onderschatten.

Het oordeel van het Football Lab: 1-1
Wedtip: Accrington of gelijkspel 8/11