Blackpool 2-1 Exeter Zeven dingen:klinische pool

Taylor en Aldred heffen de trofee – bbc.co.uk

Blackpool is terug in League One na een 2-1 Play-Off Final-overwinning op Exeter, met Mark Cullen en Brad Potts die voor beide doelen combineerden. Wat hebben we geleerd van het spel?

Sterke start van Blackpool

Blackpool begon sterk met Kyle Vassell die snel van voren sloot. Een weelderige 60-yard bal van Jack Payne vond Cullen, die de bal voor de levendige Potts omhoog hield om in de verre hoek te stoppen. Zijn doelpunt in de derde minuut was de vroegste in een play-offfinale op het vierde niveau sinds Chris Tate in 2001 tegen Pool scoorde voor Leyton Orient.

Exeter's middenveld controle

Het efficiënte persen van Blackpool in de eerste 10 minuten werd de rest van de helft niet volgehouden. Middenvelders samen met de vleugelverdedigers, Kelvin Mellor en Colin Daniel, viel te ver naar achteren en er was niet genoeg druk op de bal, vooral in de verdedigende derde. Exeter-middenvelders zoals Jake Taylor en Ryan Harley kregen meer tijd aan de bal, kalmte tonen om voorwaartse passen te kiezen. Ollie Watkins veroorzaakte problemen met zijn runs in centrale gebieden en op 11 minuten, hij draaide om een ​​goede lage redding van Sam Slocombe af te dwingen.

Het werk van Woodman en Wheeler

Dat schot van Watkins, zoals de meeste andere openingen van Exeter, kwam voort uit de luchtvaardigheid van David Wheeler. We zagen veel kwaliteit, hoge crossfieldballen naar de veerkrachtige rechtsvoor, vaak van linksback Craig Woodman en Clark Robertson worstelden in de resulterende luchtduels. Het was passend dat Woodman en Wheeler na 40 minuten weer samen voor de gelijkmaker zorgden, de eerste keerde door de bal en stuurde de laatste op doel en hij ontketende een delicate lob over Slocombe. Exeter had een groot deel van de eerste helft gedomineerd en verdiende hun gelijkmaker.

Bowyers halftime team talk

Gary Bowyer had in de eerste helft niet alles naar zijn zin gehad. Hij moest noodgedwongen van gedaante veranderen toen Tom Aldred na een half uur geblesseerd van de baan ging en ook Payne moest op de bon lopen. Hij zag dat zijn kant verder naar voren moest en na de rust was er hernieuwde intentie van zijn spelers. Vassell en invaller Bright Osayi-Samuel komen dichtbij.

Klinische Cullen en Potts

Net zoals Woodman en Wheeler de sleutel waren tot Exeters betere momenten, Cullen en Potts waren de belangrijkste mannen voor Blackpool, combineren voor beide doelen. Vassell trok Jordan Moore-Taylor uit positie en tikte de bal op voor Potts om in een gevaarlijk gebied te breken. kwadrateren voor Cullen om thuis te tikken. De twee waren niet altijd bij het spel betrokken, maar toen ze erbij betrokken waren, ze waren verwoestend effectief.

Exeters gebrek aan urgentie

De geduldige opbouw van de Grieken werkte in de eerste helft, maar met 26 minuten om een ​​kans op promotie te redden, ze moesten directer zijn. Korte passes van Lloyd James speelden in de handen van Neil Danns, die uitstekend vocht in de tweede helft en Ian Black, die hetzelfde deed na het vervangen van Payne. Blackpool beheerde de wedstrijd goed en gebruikte het tempo van Osayi-Samuel om hun verdediging tijd te geven om te herstellen.