Sheffield Wednesday 3-0 Birmingham:vijf dingen die we hebben geleerd

Kan Rhodes voortbouwen op zijn eerste doelpunt voor de Uilen? – themarshalltown.com

Sheffield Wednesday bevestigt hun plaats in de top zes na een 3-0 overwinning op Birmingham, maar wat hebben we geleerd van het spel?

Woensdag waren meer klinisch

De beste spreuken van Sheffield Wednesday van de wedstrijd kwamen in de eerste en laatste 10 minuten van de wedstrijd. Het is een verdienste van doelpuntenmakers Jordan Rhodes en Sam Winnall dat ze twee doelpunten hebben gemaakt en dat het team er in die twintig minuten samen drie heeft gescoord. De laatste had de neiging om diep te vallen en het spel te koppelen, terwijl Rhodes op de laatste schouder speelde, het ontmoeten van Ross Wallace's 9e minuut levering om de bal ongemarkeerd naar huis te draaien. Elke keer dat de bal in het strafschopgebied van Birmingham ging, een fladderende Tomasz Kuszczak, een wankele Jonathan Grounds en een uitslag Paul Robinson keek nerveus over wat het duo zou kunnen doen.

Birmingham snel verbeterd

Binnen drie minuten in de eerste halve minuut Birmingham raakte twee keer het houtwerk. Sam Hutchinson van Sheffield Wednesday kopte tegen zijn eigen paal terwijl rechtsback Emilio Nsue, die indruk maakte in de toekomst, raakte de lat na een voorzet van David Davis. Onder meer de energieke middenvelder zette in de eerste helft veel uitzwaaiende voorzetten, geholpen door een woensdag middenveld dat soms te gemakkelijk terugviel.

Birmingham had een finishing touch nodig

De tweede helft begon gelijk op. De gastheren dreigden vluchtig vanuit de set plays van Wallace, terwijl Craig Gardner talloze pogingen had, het raken van het zijnet met een vrije trap en later de lat met een stevige drive vanuit open spel. Die inspanning kwam echter pas toen Gianfranco Zola aanvallende middenvelder Kerim Frei toevoegde, die uitstekend combineerde met overlappende linksback Cheick Keita. De laatste stak over naar de dichtstbijzijnde paal, maar, niet voor het eerst dit jaar, Lukasz Jutkiewicz gleed uit op het cruciale moment. Als Blues op dat moment een roofzuchtige doelpuntenmaker zoals Winnall of Rhodes had die de bal aanviel, of zelfs tijdens het spel, het had een ander verhaal kunnen zijn.

Full-backs maken indruk

Zonder aanstormende vleugelspelers, alle vier de vleugelverdedigers hadden extra aanvallende verantwoordelijkheden. Nsue in de eerste helft en Keita in de tweede blonk uit voor Birmingham, zelfs als ze af en toe gaten in de achterstand hebben gelaten. Owls linksback Morgan Fox zat dichter bij de 'langzame en stabiele' kant van het spectrum, maar teamgenoot Jack Hunt aan de andere kant antwoordde enkele van zijn critici. Hij was de sleutel tot de beste spreuken van de thuisploeg en produceerde een prachtige voorzet voor de gebukte kopbal van Winnall. die het spel buiten twijfel zette.

Reik naar de ‘ster’

Na een schitterende 15/16-campagne waarin hij kampioenschapsexperts liet spinnen met zijn controle en flair, Fernando Forestieri heeft schijnbaar de roem naar zijn hoofd laten stijgen. Na naar links te zijn gerangeerd om plaats te bieden aan de uitstekende Winnall en Rhodos, de Argentijn werd uitgeschakeld om plaats te maken voor Adam Reach. De ex-man uit Middlesbrough bleek een meer natuurlijke bewoner van de linkervleugel, biedt zowel defensief evenwicht als het vermogen om de bal het veld op te dragen. Reach deed dat voor het laatste doelpunt toen Blues gaten achterliet, hoog op het veld duwen, de brede man eindigde rustig voorbij Kuszczak.

Dit was geen vlekkeloos optreden van Sheffield Wednesday, maar in beide boxen waren ze beter.