Liverpool 0-1 Southampton Spelersbeoordelingen:Superb Stephens

Long regelt het laat - bbc.co.uk

Een sterke defensieve vertoning hielp Southampton aan een 1-0 overwinning op Anfield, het voltooien van een 2-0 totale overwinning op een eendimensionaal Liverpool-team. De Saints hebben Wembley bereikt, maar welke spelers sprongen eruit?

Liverpool

Loris Karius – een cruciale redding van Tadic. Het doelpunt kon niet te veel worden verweten. 6

Trent Alexander-Arnold – werd in de eerste helft vaak gegrepen door het tempo van Redmond en had geen vertrouwen in zijn voorwaartse spel. 2
Joel Matip - gebruikte zijn lichamelijkheid soms met goed resultaat. Stopte Long in balbezit in de tweede helft tot zijn doelpunt in blessuretijd, wat te wijten was aan onvermijdelijke gaten in plaats van fouten in het midden. 7
Dejan Lovren - hij duwde vaak tegen de andere helft, wat zijn risico's had, maar het was het waard om te doen in een poging om de druk te handhaven. Alleen al kritiek op Lovren op het optreden van vanavond is ronduit oneerlijk. 7
James Milner - in dit soort spel, De vleugelverdedigers van Liverpool moesten aanvallend bijdragen. Enkele treurige leveringen vanuit dode balsituaties en in open spel. Het is misschien geen toeval dat de beste voorzet van de rechtsvoeter van de avond kwam toen hij aan de rechterkant stond. 2

Emre Can - wat fatsoenlijk dekkend werk, maar ging het grootste deel van de eerste helft zijwaarts en had geen vertrouwen in balbezit. Avontuurlijker na de pauze met een paar over-the-top ballen en een schot dat Forster bijna over de lijn morste. 4
Jordan Henderson - competitief uit balbezit, zijn enige aanvallende bijdrage kwam in een tweede helft voor Sturridge. Het probleem was niet dat Can of Henderson slecht speelden, maar dat de rollen die ze vervulden te veel op elkaar leken. 5
Adam Lallana - won de bal een paar keer op de andere helft. Niet op zijn creatiefst, maar vond een aantal fatsoenlijke posities in een periode kort na de pauze. 4
Philippe Coutinho – een van de weinigen die het tempo en de speelrichting in de eerste helft veranderde met zoekende passes die niet werden benut door Sturridge en Firmino. Had contact moeten maken met diens tweede helft voorzet. 5

Roberto Firmino - anoniem voor een groot deel van de wedstrijd. Liverpool vertrouwt op hem om meer kwaliteit te produceren in het laatste derde deel. 3
Daniel Sturridge - sloot de verdediging van de tegenstander in tactische zin af, maar miste het extra beetje tempo en beet om de bal te winnen en echt angst aan te jagen. Toen zijn twee grote kansen kwamen, hij verwierp ze. 3

Divock Origi (op 78) – had een beperkte impact, hoewel hij een penalty op Stephens had kunnen winnen. 4
Georginio Wijnaldum (op 87)

Southampton

Fraser Forster - maakte een geweldige redding van 'zichzelf'. Het leek erop dat Can's afstandsschot over de lijn was gemorst, maar draaide zijn hand op een manier die de bal zowel weg van het doel als over het loerende hoofd van Sturridge schepte. 6

Cédric Soares - kwam niet met de regelmaat naar voren die hij deed tegen Leicester en werd defensief zelden getest door Milner of een aanvaller van Liverpool. 5
Maya Yoshida – had in de eerste helft een penalty kunnen winnen, maar beweerde niet. Verdedigd met grote intelligentie. 8
Jack Stephens - maakte een aantal torenhoge verdedigende kopballen en ondanks beperkte ervaring, streden uitstekend met enkele van de beste aanvallers die er zijn. 9
Ryan Bertrand - ondersteunde Redmond goed in de eerste helft met een aantal indrukwekkende overlappende runs, die in de tweede helft in regelmaat afnam vanwege defensieve prioriteiten. 8

Oriol Romeu – op zijn best. De perfecte mix van agressie en tactische intelligentie. Net als zijn partners, hij werd in de tweede helft verder teruggedrongen toen Liverpool de druk uitoefende. 7
James Ward-Prowse - gedisciplineerd maar nooit teruggetrokken. Het is geen toeval dat Liverpool's beste periode van vijf minuten kwam net nadat hij het veld had verlaten. 8
Steven Davis - drong verrassend hoog het veld op, vooral in de laatste fasen van de eerste helft. Blaasde de bal over de lat van Redmond's pull-back. 7

Dušan Tadić - bood niet hetzelfde tempo op de counter als Redmond, wat betekent dat Southampton zelden zijn kant van het veld gebruikte. Een goede redding geforceerd van Karius. 3
Nathan Redmond - gebruikte zijn tempo om in de eerste helft meerdere keren voorbij Alexander-Arnold te komen, alvorens later uit meer centrale posities te breken. Vertoonde goede intelligentie om in drie minuten tijd twee goede kansen in de eerste helft te creëren. 9
Jay Rodriguez - vertrokken na een rustige eerste helft. 4

Shane Long (op 45) - Matip en Lovren domineerden hem tot zijn doelpunt in blessuretijd dat de wedstrijd deed stoppen. 5
Pierre-Emile Hojbjerg (op 59) – vaak het type dat het spel vanaf het midden van het veld dicteert. Misschien niet zijn soort spel. 4
Josh Sims (op 81) gebruikte zijn tempo om tegen te gaan met een kronkelende run in de laatste fasen en zette Long op. 7