Birmingham 0-1 Spelersbeoordelingen lezen:Indrukwekkende Williams

Swift viert late winnaar – bbc.co.uk

Het late doelpunt van John Swift bezorgde Reading een 1-0 overwinning bij St Andrew's, maar welke spelers sprongen eruit?

Birmingham City

Tomasz Kuzczak - kreeg slechts twee schoten op doel. Tipte het schot van McCleary na vier minuten naast en had niet veel voor het doel kunnen doen. 5

Josh Dacres-Cogley - veel energie en viel veel rechts aan in de laatste 10 minuten. Worstelde verdedigend in de tweede helft toen Reading op links mikte. 4
Ryan Shotton - traag in de eerste helft en werd bij de rust weggehaald, ook al had Blues niet toegegeven. 5
Paul Robinson - een sterke uitdaging in de eerste helft die de fans optilde. Goede prestatie. 7
Jonathan Grounds - had moeite om de krachtige runs in de eerste helft van McCleary aan te kunnen en droeg niet genoeg bij aan de aanval om dit te compenseren. 3

David Davis - redelijk goed gepositioneerd zonder balbezit, maar bood weinig in aanvallende zin. 4
Stephen Gleeson - anoniem, niet voor het eerst dit seizoen. Biedt noch lichamelijkheid, noch technische bekwaamheid. 2
Craig Gardner – overschrijding in het eerste half uur. Sleutel tot de fatsoenlijke 20 minuten durende betovering van Birmingham aan het begin van de tweede helft en vervolgens Al-Habsi's handpalmen gestoken met een langeafstandsrit. 5
Kerim Frei - zijn snelheid en vaardigheid leverden hem de officiële man-of-the-match-prijs op. Het eindproduct liet wat te wensen over, maar zorgde al vroeg in de tweede helft voor de kans van Jutkiewicz. 6

Che Adams - had een slechte eerste helft. Levendiger na de rust maar altijd wat technische finesse ontbreekt. 4
Lukasz Jutkiewicz - zijn spel was goed, maar hij had weinig steun tegen drie centrale verdedigers. Glipte op het cruciale moment voor een tweede helft kans. 5

Michael Morrison (op 45) – zag er eerst solide uit, maar worstelde later om de kracht van zijn Meite aan te kunnen. 4
Greg Stewart (op 83)

Lezing

Ali Al-Habsi – niet tot zijn volle capaciteit gestrekt als schotstopper, maar indrukwekkende distributie en slim spelbeheer laat op de dag. 7

Chris Gunter - waarschijnlijk past hij bij het spelen aan de rechterkant van een back-drie meer dan van een back-vier. Minder verantwoordelijkheid voor hem om de flank in tempo aan te vallen. 7
Liam Moore - sloot goed af met Jutkiewicz en was een leider op het veld. 8
Tyler Blackett – een beetje wankel in de vroege uitwisselingen, maar groeide in vertrouwen en speelde een aantal goede passes naar het gebied van de tegenstander. 7

Daniel Williams - zijn binnenwaartse kopballen van hoge ballen vanaf de achterkant begonnen veel van de aanvallen in de eerste helft van Reading. Toonde een geweldige motor. 8
George Evans – meer gedisciplineerd dan Kelly en Swift, maar zijn slimme positionering speelde zijn rol in de schone lei. 6
Liam Kelly - centraal in alle goede eerste helftbewegingen van Reading aan de rechterkant en speelde in Obita om de winnaar van de tweede helft te helpen. Een bruisend optreden. 8
John Swift - in de tweede helft, hij speelde een soortgelijke rol als die Kelly in de eerste had gespeeld, maar meer aan de linkerkant van het veld. Linked speelde goed en verdiende zijn doelpunt. 7
Jordan Obita – overal levendig, maar vond in de tweede helft meer ruimte om vooruit te komen. 6

Garath McCleary - veroorzaakte problemen voor Grounds met zijn tempo in het eerste half uur, maar vervaagde voorafgaand aan zijn vervanging in de tweede helft. 6
Roy Beerens – links was hij meer betrokken bij de tweede helft. Enkele leuke wendingen maar een beperkt eindproduct. 6