Of je nu een enthousiaste fan bent die klaar staat om naar je favoriete team te gaan of een bezorgde ouder die bang is dat je misschien niet naar de basketbalwedstrijd van je kinderen kunt komen...

In dit bericht gaan we in op de gemiddelde lengte van een spel in alle verschillende basketbalniveaus, inclusief de jeugdcompetities, middelbare school, middelbare school, FIBA en tenslotte de NBA.

Inhoudsopgave Hoe lang duurt een basketbalwedstrijd voor jongeren? Hoe lang duurt een basketbalspel op de middelbare school? Hoe lang duurt een college-basketbalspel? Hoe lang duurt een NBA-game? Hoe lang duurt een WNBA-spel? Hoe lang duurt een FIBA-spel?

Jeugdbasketbalcompetities over de hele wereld spelen hun games iets anders dan elkaar.

De meest gebruikelijke spelduur is vier kwartalen van 8 minuten.

Hoewel dat misschien een grote hoeveelheid tijd lijkt voor jonge basketbalspelers, de meeste competities draaien de klok continu, met als enige onderbreking van time-outs en het einde van het kwartaal.

Er is ook een korte pauze van vijf minuten na het tweede kwart voor de rust.

Hoe lang duurt een basketbalspel op de middelbare school?

Verrassend genoeg, basketbalspellen op de middelbare school lijken veel op jeugdspellen.

Ze hebben vier kwartalen die allemaal 8 minuten lang zijn, met een totale speelduur van ongeveer 1,5 uur.

(Junior varsity-spellen zijn meestal een beetje anders dan dat. Ze zijn nog steeds vier kwartalen, maar elk kwart bestaat uit slechts zes minuten in plaats van acht, waardoor games ongeveer twintig minuten sneller worden.)

Coaches op de middelbare school krijgen 5 time-outs... 3x volledige time-outs en 2x 30-seconden time-outs.

De werkelijke lengte van het spel varieert afhankelijk van hoe dicht de score is, het aantal gefloten fouten, en hoeveel time-outs zijn gebruikt.

De meeste middelbare scholen hebben ook de barmhartigheidsregel geïmplementeerd, die de standaard wedstrijdklok verandert in een constant lopende klok als een team naar een grote voorsprong springt.

Er zijn staten die de barmhartigheidsregel op ongeveer 30 punten houden, terwijl andere deze hoger hebben.

Als de barmhartigheidsregel wordt geactiveerd en de lopende klok begint, het spel zal veel sneller eindigen dan wanneer de klok tijdens het spel vaak zou stoppen.

Hoe lang duurt een college-basketbalspel?

De NCAA stelt universiteitsbasketbalwedstrijden in op 40 minuten voor zowel de heren- als de damescompetitie.

NCAA-basketbalspellen voor dames zijn onderverdeeld in kwartalen van 4x 10 minuten en spellen duren in totaal vaak ongeveer 2 uur.

NCAA-basketbalwedstrijden voor heren worden opgedeeld in 2 helften van 20 minuten en duren in totaal vaak tussen de 2 en 2,5 uur.

De belangrijkste reden voor de toegenomen totale tijd van mannen naar vrouwen is dat de helften de teams meer tijd geven om fouten te verzamelen en het andere team in de bonus te plaatsen.

Vrije worpen zijn intuïtief tijdrovend omdat de wedstrijdklok stilstaat en de spelduur soms drastisch kan verlengen.

Wanneer de helften worden gespeeld, er is meer tijd voor een team om de drempel van zeven fouten te bereiken, zorgen voor een langzamer einde van elke helft.

De NCAA heeft een schotklok van 30 seconden en heeft onlangs video-replay geïmplementeerd die de tijd kan verlengen vanwege hoe lang de replay duurt.

Hoe lang duurt een NBA-game?

Nu zijn we aan de professionele competities...

NBA-games hebben 4 kwartalen van 12 minuten van in totaal 48 minuten, met overuren van 5 minuten indien nodig.

Het hele evenement kan tussen de 2 - 3 uur duren.

De lengte van een enkele wedstrijd kan worden beïnvloed door tal van factoren, zoals het speeltempo, totaal aantal fouten genoemd, beoordelingen in het spel, time-outs, en het potentieel van overuren.

Door de populariteit van de NBA, media drijft sommige aspecten van het spel aan, wat betekent een langere rust (15 minuten), en extra media-time-outs.

Elk team krijgt in totaal 7 time-outs, elk 1:15 seconden lang, tijdens het spel te gebruiken, wat zeker bijdraagt ​​aan de totale lengte van het spel.

In recente jaren, de toevoeging van video-replay heeft ook een enorme impact gehad op de lengte van het spel, vooral de laatste paar minuten.

Leuk weetje:de langste NBA-game ooit werd gespeeld op 6 januari, 1951 toen de Olympiërs van Indianapolis Rochester Royals versloegen. Deze wedstrijd ging tot een ongelooflijke 6 verlengingen met in totaal 78 minuten aan daadwerkelijke speeltijd. Verrassend genoeg, de totale score van het spel was slechts 75-73, wat een andere NBA was het in 1951.

Hoe lang duurt een WNBA-spel?

WNBA-games hebben 4 kwartalen van 10 minuten van in totaal 40 minuten, met overuren van 5 minuten indien nodig.

Behalve de lengte van de kwartieren, de WNBA en NBA hebben veel overeenkomsten in hun regelstructuur, vooral in de lengte van games.

De schotklok in de WNBA is ook ingesteld op 24 seconden en de rust is ook 15 minuten.

WNBA-games duren ongeveer 2 uur om te voltooien, gezien de kortere kwartlengte.

Hoe lang duurt een FIBA-spel?

Net als bij de WNBA...

FIBA-spellen hebben 4 kwartalen van 10 minuten van in totaal 40 minuten, met overuren van 5 minuten indien nodig.

Aangezien het om realtime gaat, deze spellen duren meestal ongeveer twee uur om te voltooien.

Ze hebben een standaard schotklok van 24 seconden om het spel te allen tijde in beweging te houden, samen met een rustpauze van 15 minuten tussen het tweede en derde kwart van de actie.

Ze mogen tijdens het spel slechts vijf time-outs krijgen, iets minder in vergelijking met andere competities over de hele wereld, wat bijdraagt ​​aan de snellere games.

Conclusie

Zoals je kunt zien, veel variabelen spelen een rol bij het bepalen van de lengte van een basketbalspel.

Jeugdspelers kunnen in totaal 32 minuten op het veld doorbrengen (met een doorlopende klok), terwijl de NBA de tijd uitrekt tot 48 minuten per spel.

degenen die zich afvragen, "hoe lang duurt een basketbalwedstrijd?" hebben nu hun vraag beantwoord!