Crewe 2-0 Colchester Seven Things:Dagnall dubbel

Chris Dagnal

Crewe Alexandra deukte Colchester United's League Two play-off hoop met een 2-0 overwinning, die kwam dankzij de brace van Chris Dagnall, maar wat hebben we van de game geleerd?

De heldere start van Crewe

De kant van David Artell begon sterker en leek gesterkt door hun midweekse 3-0 overwinning op Crawley. Jordan Bowery scoorde in Sussex, maar zijn finishing touch ontging hem zaterdag, eigenzinnig schietend van net buiten het strafschopgebied voordat hij een simpele backpost-kans miste. Met mede-aankomst in het midden van het seizoen, Callum Cooke, die typische vindingrijkheid op het middenveld laat zien, de tekenen waren positief en Chris Dagnall scoorde de opener. De duikende kopbal van de ervaren spits raakte de inspringende vrije trap van George Cooper van rechts in de 26e minuut om Crewe een verdiende voorsprong te bezorgen.

Onevenwichtig Colchester

Het probleem van Colchester in de eerste helft was niet zozeer een gebrek aan vermogen, maar een gebrek aan geloof erin. Rechtsbuiten Tariq Fosu-Henry, die Sammie Szmodis al vroeg verving, kwam het dichtst in de buurt met een geïmproviseerde schaartrap, maar net als linkszijdige tegenhanger Brennan Dickenson, hij was te eerlijk in positiespel. Noch Tom Lapslie, noch Sean Murray had de defensieve kwaliteiten om vol vertrouwen de rol van 'ankerman' op zich te nemen, wat betekent dat aanvallende spelers de mensen achter hen niet vertrouwden om het werk te doen. Het resultaat was isolatie voor de veel verguisde Chris Porter, die soms de enige speler op de andere helft was.

Bingham was de baas

De afwezigheid van een vertrouwde middenvelder plaagde beide teams in hun League One-degradatiecampagnes. maar Crewe heeft er misschien een gevonden in Billy Bingham. Hoewel niet bepaald een krachtpatser, Bingham dweilde losse ballen op, screende de achterste vier en begon aanvallen met eenvoud. De ex-Dagenham-man werd vakkundig gesteund door de centrale verdedigers George Ray en Ben Nugent. die aanvallen meedogenloos afsnauwde.

Colchester's tweede helft druk

De ploeg van John McGreal verbeterde na de pauze. Er was meer intentie in hun spel en aanvallers leken bereid om hun aanwezigheid verder op het veld bekend te maken. Rekeil Pike had in de eerste helft moeite met de fysieke kant, maar gebruikte wat kracht om de bal te dummy voor Murray, die links afbrak om Fosu-Henry op te zetten om over te schieten. De afgestudeerde Reading Academy had de energie en beweging om in goede gebieden te komen, maar niet de kwaliteit of besluitvorming die overeenkomt, zijn 66e minuut vrije trap rechtstreeks op Ben Garratt.

Garratt niet uitgerekt

Hoewel de opbouw en opbouw van Colchester na rust beter was, hun schieten was niet. Beste inspanningen werden rechtstreeks op Garratt geslagen, inclusief een kopbal van invaller Macaulay Bonne en een afstandsschot van Murray, de laatste via afbuiging. Zoekende linkse voorzetten van de steeds avontuurlijker wordende Dickenson en Matthew Briggs werden goed verdedigd door Ray, die Porter vaak afschermde van de bal bij de paal.

Crewe heeft de storm doorstaan

Stevig verdedigen van hun eigen box hielp Crewe door de periodes van druk in de tweede helft die ze onder ogen moesten zien. Ze kregen een tweede doelpunt na een fraaie pass van rechts waarbij Bowery en Cooke betrokken waren. waardoor Dagnall in 84 minuten van dichtbij naar huis kon vegen. Dagnall werd vervolgens zijn hattrick ontzegd door een directe redding van Sam Walker, die Bowery ook ontkende bij de dichtstbijzijnde paal om verdere schade te voorkomen.

Wat het betekent

Colchester deed niet echt mee in de eerste helft en toen ze na de pauze begonnen, ze konden de kwaliteit niet vinden die nodig was om Wycombe en Mansfield te verslaan in de play-offrace. Crewe heeft niets om voor te spelen, maar ze speelden alsof ze dat deden. De Railwaymen creëerden duidelijke kansen in de openings- en slotkwartieren van de wedstrijd, waartussen ze krachtig hun strafschopgebied verdedigden, overal eenheid tonen.