Boreham Wood 2-1 AFC Fylde Zes dingen:Andrade schittert

Luke Garrard – zimbio.com

Boreham Woods allereerste play-off-ontmoeting in de National League zag hen de halve finales bereiken met een 2-1 overwinning op AFC Fylde, dankzij vroege doelpunten van Jamie Turley en Bruno Andrade. Hier zijn zes dingen uit het spel.

Het verlies van één man...

De meeste teams die vlak voor de aftrap een blessure oplopen aan hun belangrijkste spits, zouden zich zorgen maken, maar toen Michael Folivi in ​​de plaats kwam van Morgan Ferrier, hij maakte meteen indruk. De huurling van Watford pakte ruimte in het linkerkanaal, waar noch de brede centrale verdediger Jordan Tunnicliffe noch de rechtervleugelverdediger Andrew Bond de bereidheid toonden om te sluiten. Het was geen verrassing, daarom, toen het werk van Folivi indirect bijdroeg aan de eerste twee doelen, het winnen van een corner voor de opener.

Andrade's kwaliteit

De zenuwachtige AFC Fylde-defensie communiceerde slecht vanuit de hoek en ondanks een hoogtevoordeel, Tunnicliffe gaf Jamie Turley de ruimte om de opener naar huis te koppen. Hoewel een verdediger, Turley bracht in het begin meer tijd door in het veld van de tegenstander dan zijn eigen, de bal naast de verre paal inhaken na een uitstekende vrije trap van Bruno Andrade, wiens spelhervattingen de sleutel waren tot de beste momenten in de eerste helft van Boreham Wood. De ex-Stevenage-man raakte in de eerste helft de lat, maar hij was aan de ontvangende kant van een kwaliteitsbezorging op 17 minuten, Simon Grant voorblijven om het linkse kruis van Folivi naar huis te knikken.

Grants antwoord

De centrale verdediger verzoende zijn gemiste kopbal door het doelpunt te scoren dat de Coasters weer in de wedstrijd bracht. Lewis Montrose, een groeiende invloed op het centrale middenveld, profiteerde van een slechte markering om doelpunten te knikken voordat Grant het snelst was in de rebound, het katalyseren van een verbetering van de bezoekers. Zaine Francis-Angol zette Kane Smith op de vleugel van zijn tegenstander vast in zijn verdedigende derde met aanhoudende runs. Jonny Smith zijn snelle voetenwerk te laten zien en Jack Muldoon slim in te laten spelen vanaf het linkerkanaal, dus Rowe kort meer in het spel brengen, met de krachtige poging van de spits van buiten het strafschopgebied net naast.

Lynch's verlossing

Een groot deel van de tweede helft zag Boreham Wood hun voorsprong effectief verdedigen, met Dave Stephens kolossaal als centrale verdediger. Ze hadden het wat comfortabeler kunnen maken toen Jay Lynch in de 78 minuten Andrade een fout maakte in het strafschopgebied. maar de doelman van Fylde wist zich snel te verlossen door de tamme stip van de aanvaller te stoppen. Dat moment had een late golf voor de bezoekers kunnen veroorzaken, maar terwijl ze meer gedrevenheid toonden, de kwaliteit van de dienstverlening aan topscorer Rowe bleef ontbreken.

Fylde's kabinet

Hoewel AFC Fylde hun nederlaag verdiende, het feit dat ze voor de eerste keer ooit streden om een ​​plaats in de EFL is een eerbetoon aan de leiding van manager Dave Challinor en voorzitter David Haythornthwaite. De verklaarde ambitie van de club was om de EFL tegen 2022 te bereiken en ze lopen daarom ver voor op schema in hun ontwikkeling op de lange termijn. Hoewel het resultaat van vanavond een tegenslag was, het grotere plaatje laat zien dat er spannende tijden aanbreken.

Hout zette de maatstaf

Na dit seizoen voor het eerst de play-offs van de National League te hebben bereikt, De overwinning van Boreham Wood versterkt alleen het gevoel van duidelijke progressie. De Hertfordshire-outfit, geleid door een dynamische jonge manager in Luke Garrard, zondag afreizen naar Sutton United voor de halve finales; als ze net zoveel laatste derde kwaliteit kunnen laten zien als in deze wedstrijd, ze zullen terecht vol vertrouwen afreizen naar Gander Green Lane.