Millwall 2-0 Birmingham Four Things:Lions overklast Blues

Morrison en Wallace vieren feest – bbc.co.uk

Een eigen doelpunt van Maxime Colin en een staking van Ryan Tunnicliffe hielpen Millwall zaterdagavond aan een verdiende 2-0 overwinning op Birmingham. Hier zijn vier gesprekspunten uit het spel.

Lions sterke start

De ploeg van Neil Harris drukte in het begin goed en zag er gevaarlijk uit in de overgangsfasen van het spel. met onder andere Marc Roberts schuldig aan het weggeven van de bal in gevaarlijke zones. De gastheren kwamen in een aantal uitstekende posities, maar aanvankelijk, miste het eindproduct dat nodig was om er het beste van te maken. In een van de vele halve kansen, Aiden O'Brien tikte de bal over de lat na de knockdown van Jake Cooper in de 17e minuut.

Vassells grote kans

Birmingham bood bijna niets voor de toekomst, maar het spel zou anders zijn verlopen als Isaac Vassell hun beste kans had genomen. De ex-Luton-aanvaller werd vlak voor rust op doel doorgespeeld door David Davis. maar hij kon zich vanuit een krappe hoek niet goed oriënteren en schoof hem wijd.

Millwall had een plan B

De grootste twijfel van deze blog over Millwall voor dit seizoen was niet of ze de vereiste vechtkwaliteiten zouden hebben - Harris en de fans zouden niets minder accepteren. Liever, het was of ze de tactische variatie hadden om deel te nemen aan een moderniserend kampioenschap, als aanvallende dreiging vertrouwden op de luchtvaardigheid van Steve Morison in League One. Morison was uitstekend, zijn sterke aanloopmomenten in de tweede helft waren de sleutel tot de opener, die per ongeluk werd aangeklopt door Colin, en de teamgenoten van de veteraan waren niet verlegen om zijn sterke punten te gebruiken. Ze speelden ook wat gecontroleerd, balbezit na de pauze en kijk een meer technisch verzekerde outfit. Tom Elliott zag er opgewekt uit nadat hij Morison had vervangen en toen zijn schot in de 76e minuut werd weggeduwd door Tomasz Kuszczak, Tunnicliffe tikte naar huis.

Birmingham had geen Plan A

De statige verdediging van de uitploeg voor dat tweede doelpunt belichaamde hun prestatie. De verdedigers ontruimden vaak hun linies, maar dan waren de middenvelders en aanvallers te traag om druk uit te oefenen in de secundaire spelfasen. het middenveld van Millwall te veel tijd aan de bal geven. Terwijl de Lions in die tweede helft met kwaliteit doorgingen, Blues waren veel te slordig in balbezit en lieten veel kansen liggen om te breken. Over de nederlaag mogen ze niet klagen.