Swindon 0-1 Chesterfield Zes dingen:Spireites gelukkig

Caldwell geniet van eerste overwinning als Spireites-baas – leaguemanagers.com

Reece Mitchell's winnaar in de 93e minuut bezorgde Chesterfield een 1-0 overwinning in hun degradatieduel met Swindon - maar wat zijn de belangrijkste discussiepunten van de wedstrijd?

Swindon speelde vanaf de achterkant

Gary Caldwell zei na de wedstrijd dat het plan van zijn team was om een ​​van de verdedigers van Swindon aan de bal te laten en alle anderen te markeren. Dit betekende een gebrek aan druk op de bal van Chesterfield en toen Krystian Dennis dicht bij Nathan Thompson of Raphael Rossi Branco kwam, hij toonde niet de agressie om het te stelen. Het gebrek aan steun voor Dennis en een gedrongen Sylvain Ebanks-Blake betekende de verdedigers van Swindon, plus doelman Lawrence Vigouroux, namen de tijd in bezit. Ze speelden het altijd op het middenveld en dat deel van het spel van Swindon werkte.

Gebrek aan beweging naar boven

De problemen van Swindon kwamen toen ze op de andere helft kwamen. Hoewel veel van de kritiek gericht is op Anton Rodgers, hij probeerde een paar over-the-top ballen, maar Jonathan Obika en Luke Norris kwamen er niet op af. Als linkshandige van beroep, hulprechtsbuiten James Brophy was terughoudend om zijn rechtervoet te gebruiken en aan de andere kant, Brandan Ormonde-Ottewill was traag met het plaatsen van voorzetten. Een van zijn leveringen zag Norris in de 17e minuut naast de achterpaal schieten, voordat Thompson twee later een vrije trap van Rodgers overkopte vanaf een vergelijkbare positie.

Rustige eerste helft

Het was een eerste helft waarin geen van beide teams de zwakheden van de ander kon uitbuiten. Chesterfield trok zich te gemakkelijk terug van Swindon, Angel Martinez ziet er passief uit op het middenveld, maar Swindon was schotschuw en ging achteruit wanneer ze ruimte vonden. Even, telkens wanneer de linkervleugelverdediger van Chesterfield Dan Jones naar voren kwam, Bradley Barry gaf hem de ruimte om over te steken vanuit een geavanceerd gebied, maar er waren maar weinig Chesterfield-spelers in het strafschopgebied. De doelpuntloze ruststand was te wijten aan een gebrek aan aanvallende inspanningen van beide teams, zo goed als goed verdedigen.

Goddard zag er stralend uit

John Goddard verving bij rust een anonieme Ben Gladwin. De aanvallende middenvelder zag er levendig uit met positieve bewegingen die hem in staat stelden om achterin te komen en 15 minuten lang druk uit te oefenen op de Robins. In die tijd, Rodgers en Obika schoten allebei over voordat Brophy's drive goed werd gered door Thorsten Stuckmann, aangezien Chesterfield soms alle 11 spelers in hun verdedigende derde had.

Subsleutel voor de Spireites

In tegenstelling tot de middenvelders van Chesterfield in de eerste 86 minuten, misschien Sam Hird ontbloot, invaller Dan Gardner streden om de bal. Chesterfield kreeg hun beste kans van het spel toen Ched Evans in de derde minuut van de toegevoegde tijd een vierkant maakte voor mede-invaller Reece Mitchell om binnen te schieten. Terwijl centrale verdedigers Ian Evatt en Tom Anderson sterk stonden in de tweede helft, het team heeft 92 minuten lang bijna niets gecreëerd en mag zich gelukkig prijzen dat het heeft gewonnen.

S overlevingskansen

Het doel van Mitchell zal waarschijnlijk de grootste impact hebben op de overlevingskansen van Swindon. De Robins zijn nu drie punten verwijderd van veiligheid, ingesteld om de komende vier weken tegen vier van de top zes van de divisie te spelen. Het late drama geeft Chesterfield een sprankje hoop, die ongeveer vijf overwinningen nodig hebben van hun laatste 11 wedstrijden. Hun optreden suggereert dat dat onwaarschijnlijk is, maar de hoop is eeuwig.