Chelsea 4-3 Watford 10 Things:Hornets' decorstuk worstelt

JT viert feest – metro.co.uk

Chelsea eindigde hun eerste wedstrijd sinds ze kampioen werden met een dramatische 4-3 overwinning op de als 16e geplaatste Watford - maar wat hebben we van de wedstrijd geleerd?

Watford's vroege persing

Watford begon met meer tactische moed dan je zou verwachten van een team met vier natuurlijke zittende middenvelders en slechts één aanvaller. Tom Cleverley drukte Kurt Zouma op links, gevolgd door Daryl Janmaat op Cesar Azpilicueta terwijl Etienne Capoue ook mocht pushen. Valon Behrami en Abdoulaye Doucoure zaten dieper en waren blij om in een rustig tempo balbezit te behouden, met Chelsea traag om te drukken in de vroege stadia.

Gekke minuut voor Terry

Na een gedempte start, Chelsea begon meer op zichzelf te lijken en John Terry scoorde in zijn voorlaatste wedstrijd op de Bridge. Hij maakte een schot door de paal op de paal te haken nadat Watford er in de 22e minuut niet in slaagde een corner van rechts weg te werken. De vieringen werden even later ontnuchterd toen, na een misverstand met Nathaniel Chalobah, de veteraan kopte de bal in het pad van Capoue die binnen schoot met zijn eerste aanraking. Binnen twee minuten, we zagen zowel een glimp van waarom Terry in 17 opeenvolgende seizoenen scoorde en, misschien, een glimp van waarom de tijd rijp is voor hem om te vertrekken.

Laatste derde moeilijkheden

Dat moment van opportunisme van Capoue vertegenwoordigde Watfords enige kans van de eerste helft. Hoewel goed gestructureerd, Watford miste een focuspunt waardoor ze vroege ballen in gevaarlijke gebieden konden krijgen en kansen konden creëren. Mbaye Niang dreef vaak wijd en versperde Capoue, Het middenveldkwartet van Watford was niet van nature gewend om op de doelpuntenposities te komen die hij had verlaten.

Chelsea groeide in kracht

N'Golo Kante en Chalobah kregen in de laatste fase van de eerste helft meer grip op het middenveld. Willian zag zijn schot in de eerste helft afgeblokt worden door Sebastian Prodl, toen Eden Hazard naar voren kwam. Twee keer uitgezocht door twee goede passes van Kante en daarna Willian, de Belg won bijna een penalty op Heurelho Gomes, sleepte toen zijn schot wijd na binnendringend. Kenedy kwam voor het eerst achter Nordin Amrabat en zijn schot werd in de 36e minuut gekeerd bij de bijna-paal, resulterend in een corner die de openingstreffer veroorzaakte.

Set stuk ellende

Watford kreeg meer goals tegen uit spelhervattingen dan wie dan ook in de Premier League en die zwakheden waren duidelijk aanwezig op Stamford Bridge. Hun probleem was niet zozeer het omgaan met de eerste leveringen, maar in plaats daarvan gefocust blijven totdat het gevaar volledig was afgewend. De hele eenheid was te traag om naar buiten te duwen en te wissen, in plaats daarvan nodigen ze hun tegenstanders uit om over te steken of te schieten. Azpilicueta deed het laatste, zijn lage strike zet Chelsea weer op de voorgrond.

Willian onder de indruk

Chelsea's meest consistente speler de hele avond, de levendige Willian zorgde voor een sterk begin van de tweede helft, een goede redding afdwingen van Gomes nadat hij vanaf links had ingesneden. Na een andere hoek, Kenedy zette voor en Nathan Ake tikte de bal over doel voor Michy Batshuayi om thuis te tikken.

De fouten van Ake en Zouma

Terry was schuldig aan het eerste doelpunt van Watford, maar hij was niet alleen verantwoordelijk voor een slechte defensieve vertoning van Chelsea. Terwijl Daryl Janmaat vanaf de linker Zouma naar binnen sneed, niet voor de eerste keer, heeft zijn uitdaging te snel getimed, toen toonde Ake hem naïef op zijn favoriete rechtervoet en de Nederlander krulde naar huis.

De impact van Okaka

De twee goals van Watford waren het gevolg van twee momenten van individualisme en hoewel ze er beheerst uitzagen, pas toen Stefano Okaka opkwam, vormden ze een regelmatige bedreiging. De Italiaan, die internationaal voetbal speelde onder Antonio Conte, bleef in goalscoring posities en werd beloond op 74 minuten. Okaka sloeg de honk binnen na een uitstekende voorzet van Cleverley terwijl Watford een periode van druk had, Behrami vuurde kort daarna breed uit.

Nog een supersub

Toen Cesc Fabregas Chalobah verving, het spel zwaaide terug in het voordeel van Chelsea. De Spanjaard gaf hen de controle om verder op het veld te komen, zijn vrije trap kantelde voordat mede-invaller Ola Aina een afstandsschot kon redden. Fabregas kreeg echter de winnaar en nadat Kante om de bal streden, Willian heeft de middenvelder ontslagen, die zijn schot van net buiten het strafschopgebied in de nabije paal plaatste. Er was tijd voor ongewenst drama toen Prodl van het veld werd gestuurd, maar de avond behoorde toe aan de gastheren.

Geleerde lessen?

Voor zowel Chelsea als Watford, De wedstrijd van maandag was hartverwarmend en tegelijkertijd een les voor toekomstige verbetering. Watford moet veel meer gefocust zijn op spelhervattingen als ze volgend seizoen vooruitgang willen boeken. waardoor ze weer van hoofdcoach zouden kunnen veranderen als veel fans hun wens zouden krijgen. De twijfelachtige verdediging van Chelsea suggereert dat er meer diepgang nodig is om volgend seizoen op meerdere fronten te kunnen strijden. maar voor nu moet deze titel worden genoten.