Man City 5-1 Huddersfield Vijf dingen:Terriërs naïef?

Agüero viert feest met Sane – football365.com

Na een vroege schrik in hun FA Cup vijfde ronde gelijkspel met Huddersfield, Manchester City sloeg terug met vijf mooie goals, geholpen door een sublieme prestatie van Sergio Agüero, maar wat hebben we geleerd van de wedstrijd?

Huddersfield maakte misbruik van de zwakheden van Bravo

Het was een open start met aan beide kanten dreigend, Leroy Sané's scherpe schot raakte de verre paal, maar het was Huddersfield die als eerste scoorde. Na een goede run van Jack Payne, de gecomponeerde Phillip Billing raakte de bal aan voor Harry Bunn, afgestudeerd aan de Man City-academie, die de bal naar huis schoof. Claudio Bravo liet de bal door zijn benen gaan en deed weinig om de angst voor zijn twijfelachtige vertoningen weg te nemen. slechts vier keer de nul gehouden in 21 wedstrijden. Huddersfield zag er vervolgens in de eerste 15 minuten goed gestructureerd uit, met energie drukken om City tot misplaatste passes te dwingen.

Tactische naïviteit van de bezoekers

Naarmate het energieniveau daalde, De hoge druk van Huddersfield was niet altijd in hun voordeel. Er waren gelegenheden dat City hen aanmoedigde om te sluiten, omdat het hen in staat stelde om snel door hun aanvallers te spelen en gaten achter het middenveld te vinden. Een deel van de reden waarom middenvelder Dean Whitehead, 35 en centrale verdediger Mark Hudson, 34 en veelzijdige verdediger Martin Cranie, 30, dit seizoen niet regelmatig hebben gespeeld, is een gebrek aan tempo. Ze speelden meer onder de vorige baas Chris Powell, die de voorkeur gaven aan meer voorzichtige tactieken die geen tempo vereisten in defensieve gebieden. Het uitkiezen van die spelers en anderen die beperkte speeltijd hebben, terwijl ze om een ​​hoge druk vragen, zou altijd tot problemen aan de achterkant leiden.

De groeiende dominantie van de stad heeft zijn vruchten afgeworpen

Vanaf de 15e minuut, Stad nam de controle over, ook al kostte het ze nog een kwartier om te kapitaliseren. Oproepen voor een handsbal van Jon Stankovic werden weggewuifd door de scheidsrechter, terwijl andere openingen voor City kwamen, voordat Sane de gelijkmaker kreeg. Tareiq Holmes-Dennis was te traag om Raheem Sterling uit te dagen, die de vleugelverdediger plaagde voordat hij zijn benen en Sané kruiste, die goede bewegingen toonde om te ontsnappen aan de klauwen van een trage Cranie, naar huis getikt. Dat doelpunt zorgde voor een acht minuten durende treble van de gastheren.

Agüero's kooi rammelde

Twijfelaars van Sergio Agüero, deze blog bevatte, hebben gewezen op zijn gebrek aan tempo en werktempo, zich afvragend of hij de kwaliteiten heeft die nodig zijn om voorop te lopen. Misschien ingegeven door de pre-blessure opkomst van Gabriel Jesus, er was iets anders aan hem op woensdagavond. De Argentijn zette zijn 35e minuut penalty met groot gemak om en scoorde het vierde doelpunt van het team in de tweede helft met een behendige, bijna na de finish. Het meest symbolische moment van zijn optreden was echter zijn assist voor Pablo Zabaleta vlak voor rust. Nadat Aguero's eerste poging werd gepareerd door Joel Coleman, hij toonde een unieke drive om te reageren en als eerste bij de bal te komen, voordat hij het kwadraat voor zijn landgenoot. Vervanger Kelechi Iheanacho markeerde zijn cameo van 11 minuten met een doelpunt in blessuretijd. maar Agüero mocht niet worden overtroffen.

De controversiële selectie van Wagner

Het feit dat Manchester City 13 doelpunten heeft gescoord in vier FA Cup-wedstrijden tegen redelijke tegenstanders zou hen tot favorieten moeten maken om deze competitie te winnen. Hun bedoeling wordt bewezen door het besluit van Pep Guardiola om voor een sterk team te spelen. terwijl Terriers-baas David Wagner negen wijzigingen aanbracht, De ontmoeting van zaterdag met Newcastle in gedachten. De voorzichtigheid van hun beslissingen wordt niet alleen bepaald door het resultaat van woensdagavond, maar door de prestaties van beide teams dit weekend.