Liverpool 2-1 Burnley Eight Things:Klopp's statement

Kleine overwinning voor de Reds – thisisanfield.com

Doelpunten van Georginio Wijnaldum en Emre Can bezorgden Liverpool een toevallige 2-1 overwinning op Burnley, maar wat hebben we geleerd van het spel?

Gray inspireerde Burnley's heldere start

Het tempo en de vasthoudendheid van Andre Gray veroorzaakten problemen voor Liverpool in de omgekeerde wedstrijd. In de beginfase op zondag, hij vond ontluikende gaten in het rechterkanaal tussen James Milner en de linkse centrale verdediger Ragnar Klavan. Zijn loop van de zevende minuut strekte de verdediging uit, waardoor de beheerste rechtsback Matthew Lowton Ashley Barnes kon uitkiezen, die van dichtbij binnendrong.

Liverpool miste sleutelmannen

Jurgen Klopp heeft een onevenwichtige selectie, wat betekent dat de afwezigheid van hoofdrolspelers het hele systeem beïnvloedt. De dynamische Robert Firmino verplaatst de bal snel in het laatste derde deel, iets dat Divock Origi niet aanbiedt. Jordan Henderson is een kalmerende invloed, toch was vervanger Emre Can allesbehalve in de eerste helft, te gemakkelijk in de verdediging vallen en zich terugtrekken van Burnley bij de eerste tekenen van een gevecht.

de manen man

Gelukkig voor Liverpool, de lijst van kostbare afwezigen was niet uitgebreid tot Sadio Mané, hun beste artiest in de eerste helft. Hij stapte af en toe achter de oprukkende Stephen Ward in, een van zijn voorzetten miste een touch van Origi en soms vergde het wat goede verdediging van Ben Mee om zijn dreiging teniet te doen.

Toevallige leveller

Mee had genoten van een sterke eerste 45 minuten, maar was schuldig aan de gelijkmaker van Liverpool in blessuretijd. Hij verzuimde een voorzet van Origi weg te werken en de bal viel toevallig voor Wijnaldum, die naar huis ramde om ervoor te zorgen dat de eerste 30 seconden waarin Liverpool goed voetbal speelde, in een doelpunt eindigde.

Klopp's verklaring

Klopp vertrok in Coutinho misschien wel zijn meest natuurlijk begaafde speler nadat de Braziliaan een slecht eerste uur had gehad. Het was een riskante zet met het achterstandsniveau, nog meer het aantrekken van een onbewezen 17-jarige in Ben Woodburn, maar het liet zijn spraakmakende spelers zien dat hij ondermaatse prestaties niet zou accepteren. Het kan weinig toeval zijn dat enkele ogenblikken na deze beslissing Can, nog een slechte artiest, ontketende een stevige langeafstandsrit om de Reds vooraan te zetten.

Burnley's late druk

Doelman Simon Mignolet zette een indrukwekkende prestatie neer. Echter, Het feit dat de Belg vaak uit zijn doel werd gedwongen om in drukke gebieden te slaan, benadrukte een gebrek aan dominantie van de centrale verdedigers. Klavan verzuimde te wissen na kopbal van Mee, maar maakte het goed door de poging van Barnes te blokkeren, terwijl Joel Matip geluk had dat zijn slechte verdedigende kopbal op de zwakkere voet van invaller Robbie Brady viel. Nu Liverpool niet strijdt om ballen op het middenveld, Burnley oefende lange tijd druk uit en sloeg diagonale ballen in het strafschopgebied, vervangen Sam Vokes een doel in de laatste 10 minuten.

Late pauzes in Liverpool

Met Burnley die nummers vooruit begaat, Liverpool creëerde in de laatste vijf minuten openingen toen ze Mané doorbraken, die naar boven schoof nadat Origi was weggehaald. De Senegalese speedster werd losgelaten door Can en lobde bijna Tom Heaton, maar de doelman tikte de bal om. Zijn redding bleek bijna cruciaal toen na een lange aangooi van Ward, Keane tikte de bal door, maar Lowton vertraagde zijn poging van dichtbij, die overvloog.

Wat het betekent

Nederlagen betekent dat Burnley het hele seizoen slechts twee uitpunten heeft verzameld, hoewel drie van hun laatste vijf wedstrijden op de weg tegen de onderste vier partijen zijn. Het spreekt boekdelen voor hun thuisprestaties dat ze zeven punten veilig blijven, ondanks recente verbeteringen van die boven hen. Overwinning was aantoonbaar belangrijker voor Liverpool, die sinds half december geen onderste helft meer had verslagen. Met drie punten hebben ze vijf punten voorsprong in de race voor de Champions League-kwalificatie. maar prestaties tegen degenen onder hen moeten verbeteren.