Crewe 5-0 Grimsby:Acht dingen die we hebben geleerd

Dagnall vuurt huis - skysports.com

Eerste helft braces van George Cooper en Chris Dagnall, samen met een laat doelpunt van Callum Cooke zag Crewe Alexandra een 5-0 sloop van Grimsby Town opnemen. Maar wat hebben we geleerd van het spel?

Artells gedurfde claim gegrond

Voorsprong op het spel, Crewe-baas David Artell voerde aan dat zijn kant betere technische spelers had dan die van Grimsby, ondanks dat ze op dat moment 11 punten achter stonden. Zijn schijnbaar dubieuze opmerkingen klonken waar op zaterdag, met de Railwaymen veel capabeler in het laatste derde deel.

Grimsby's rechterflank blootgesteld

De slimme beweging van aanvallers Chris Dagnall en Jordan Bowery dwong de middenvelders van Grimsby om de linkerkant te overbelasten. Crewe wisselde vervolgens scherp van spel en dit zag George Cooper hectaren ruimte winnen op de andere flank, achter Grimsby's geavanceerde rechtse rug, Ben Davies. De bezoekende driemansdefensie van Gavin Gunning, Danny Collins en Shaun Pearson waren vaak te traag om te sluiten. Kuiper profiteerde, James McKeown vanuit een krappe hoek voorbij schieten na goed werk van Cooke.

Crewe's eerste helft vlaag

Crewe nam de controle over na het tweede doelpunt toen Dagnall van dichtbij binnensloeg, voordat hij werd neergehaald en Cooper de vrije trap prachtig omzette. Het duo was opnieuw betrokken voor de vierde toen Dagnall zijn tweede pakte, nadat Bowery de bezorging van Cooper had aangeklikt. Elke keer dat de Spoorwegmannen naar voren kwamen, ze leken een bedreiging.

Grimsby's betere spreuken

Tussen Crewe's eerste en tweede doelpunten in de eerste helft - en gedurende 15 minuten aan het begin van de tweede helft - had Grimsby periodes van bekendheid. In die periodes wonnen ze meer tweede ballen en behielden ze beter balbezit. Jamey Osborne was af en toe een heldere vonk en zijn twee langeafstandsschoten vertegenwoordigden de beste inspanningen van Town in de eerste helft, voordat Awasi Asante binnen 30 seconden twee goede kansen in de tweede helft verspeelde. Asante en Sam Jones vielen de centrale verdedigers George Ray en Ben Nugent meer lastig dan de spelers die ze vervingen. Adi Yusuff en Callum Dyson, in de eerste helft had gedaan. Collega mid-game aankomst Tom Bolarinwa had geen eindproduct, maar zag er in ieder geval levendig uit en joeg de bal achterna, wat meer is dan van anderen kan worden gezegd.

Grimsby moet scherpzinniger zijn

Toen Crewe controle kreeg op het middenveld, ze vielen het laatste derde deel zonder angst aan. Toen Grimsby dat deed, ze waren te traag om de bal wijd weg te krijgen, oversteken of schieten en als ze meer opportunistisch waren geweest in goede gebieden, ze hadden misschien een doelpunt of twee gepakt. Dat de controle in de tweede helft van het team slechts 15 minuten duurde, mag niet worden toegeschreven aan de toegevoegde aanvallers, maar in plaats daarvan op het middenveld dat hun druk niet ondersteunde.

Hollands was stilletjes effectief

Grimsby's gebrek aan productiviteit tijdens hun betere periodes is grotendeels te danken aan de bijdrage van Danny Hollands, die netjes patrouilleerde op het middenveld. De ex-Chelsea-stagiair was de hele tijd gedisciplineerd en vulde eventuele gaten voor de verdediging op. iets wat de bezoekers ontbraken.

Ainley schijnt

Invaller Callum Ainley greep zijn kans om te schitteren vanaf de bank, vrije trappen winnen, voortdurend verdedigers aan. Grimsby-fans hadden de humor om '0-0 in de tweede helft' te zingen, maar zelfs die twijfelachtige prestatie zou hen worden afgenomen. Na Ainley's 87e minuut overval op Collins, de vleugelspeler schoot naar voren en trok de bal terug voor Cooke om een ​​vijfde voor Alex binnen te schieten.

Bignot praat met ontevreden fans

Na het laatste fluitsignaal, Grimsby-manager Marcus Bignot vatte zijn teampraatjes op het veld op als een manier om zijn spelers de woede van de bezoekende fans te laten voelen. Vervolgens verontschuldigde hij zich bij hen voor de prestaties van het team en beloofde hij de problemen in de volgende wedstrijd op te lossen. die komt tegen in-vorm Mansfield Town. Op het bewijs van vandaag, het claimen van de 13e plaats Mariners om een ​​beter team te hebben dan de zevende plaats Stags zou een positieve start zijn.