Man City 1-1 Liverpool Vijf dingen:entertainment

Firmino neemt het op tegen Fernandinho en Sterling – goal.com

In een spel vol kansen en doel-mondactie, het is moeilijk te geloven dat het eindigde met slechts twee goals. Ze kwamen toen James Milner een penalty in de tweede helft omzette en Sergio Agüero laat reageerde, maar wat hebben we van de wedstrijd geleerd?

De vroege persing van de stad

Manchester City is vaak bekritiseerd omdat het te passief was bij balverlies, maar de dringende ideologie van Pep was doorgesijpeld in hun optreden in de eerste helft. Nieuw ontdekte agressie gaf hen een sterke greep op het middenveld, van waaruit ze in hoog tempo de wijde gebieden aanvielen. Raheem Sterling's vroege leveringen dwongen wanhopige verklaringen af ​​van Ragnar Klavan en Joel Matip, voor de vleugelspeler gecombineerd met Leroy Sané op de pauze. Het schot van de Duitser in de 20e minuut werd gered voor David Silva, die er ook gedisciplineerder uitzag dan voorgaande seizoenen, overschot.

De sporadische momenten van Liverpool

Liverpool vertoonde in de eerste helft flitsen van gevaar. De snelle Sadio Mane pakte de slechte backpass van John Stones en versloeg een trage Nicolas Otamendi, maar werd gesmoord door Willy Caballero. Mané won vrije trappen die Philippe Coutinho slecht uitvoerde, maar de Braziliaan krulde wijd in de 34e minuut nadat hij voor het eerst had gecombineerd met landgenoot Roberto Firmino.

De uitstap van Liverpool

Die momenten voor Liverpool waren geïsoleerd in een eerste helft die grotendeels bestond uit City-druk. De gastheren kwamen het dichtst in de buurt toen Kevin De Bruyne door Sané speelde, die het vierkant maakte, maar Sterling noch Fernandinho konden onder druk converteren. Liverpool gebruikte hun stukje geluk als springplank voor een beter einde van de eerste helft, die Firmino en Lallana dichtbij zag komen, en een positieve start van de tweede.

Clichy's fout

Gael Clichy gleed uit op een slecht moment, dus toen Emre Can een slimme bal naar de aanvaller over de top speelde, hij raakte in paniek en haalde ontvanger Firmino neer. Tegen zijn oude club, Milner zette de spot-kick om om Liverpool de leiding te geven tijdens hun beste periode van de wedstrijd. Er compact uitzien na het doel, ze hadden een tweede kunnen pakken, maar Firmino werd een-op-een geweigerd door Willy Caballero.

De late druk van de stad

De overstap van Guardiola was gunstig voor City. De beginnende rechtsback Fernandinho kreeg een meer centrale rol. biedt meer energie dan de vertrekkende Yaya Toure, die werd vervangen door Bacary Sagna. De Bruyne was uitstekend nadat hij naar de rechtervleugel was verhuisd en zijn uitstekende uitvoering leidde tot de gelijkmaker in de 68e minuut, Agüero raakt thuis van dichtbij. Hij en De Bruyne gingen nog twee keer samen, de eerste verloor zijn houvast voordat de laatste de paal raakte, voordat Agüero ongewoon over een andere grote voorzet van zijn Belgische teamgenoot schoot. Liverpool miste zelf een oppas via Lallana na de terugval van Firmino, maar een gelijkspel was een terechte uitkomst van een boeiende wedstrijd.