5 keer dat de scheidsrechter het voetbalspel te schande maakte

Deel dit op WhatsApp

Ze zeggen dat één beslissing alles kan veranderen, en dat heeft grote invloed op het voetbalspel. Diego Maradona's 'Hand van God', of het controversiële 'Phantom Goal' van Geoff Hurst, of de duik van Rudi Voller die Duitsland het WK won - waren allemaal enorme scheidsrechtersbeslissingen die de teint van het spel veranderden.

De betere partij wint altijd alleen als de scheidsrechter geen blunders begaat die een bepaald team bevoordelen. Menselijke fouten zijn acceptabel, maar helaas wordt het spel geplaagd door zoveel verschrikkelijke beslissingen dat het menselijkerwijs onmogelijk is om de meeste van hen te overzien. Vele malen in de geschiedenis, de scheidsrechters hebben het spel beschaamd met oproepen die volkomen onaanvaardbaar zijn. Hier zijn 5 gevallen waarin onrecht de overhand had en het spel door de scheidsrechters te schande werd gemaakt.

Zuid-Korea versus Spanje

De mensen die zich de droomloop van Zuid-Korea in de FIFA Wereldbeker 2002 herinneren, herinneren zich ook de oneerlijke middelen waarmee de Aziatische kant zo ver is gekomen.

In een fysieke kwartfinale, beide teams wisselden enkele zware klappen uit terwijl de scheidsrechter de kaarten in zijn zak probeerde te houden. Korea was indrukwekkend op de counter, maar kon de veel ervaren Spaanse kant niet breken.

In de eerste helft, de bal werd vanuit een spelregel binnengefloten en Ruben Baraja deed genoeg om de bal langs doelman Lee Woon-Jae te koppen. Het doelpunt werd afgekeurd wegens een overtreding die nooit heeft plaatsgevonden. De tweede helft begon met dezelfde intensiteit en naarmate de wedstrijd vorderde, Spanje begon de breedte van het veld te gebruiken om gaten in het midden te creëren.

Joaquin kreeg de betere van de Koreaanse verdediging en stak de bal over naar Morientes, die de bal erin gleed. Maar de grensrechter meende dat de bal over de lijn was toen Joaquin de bal overstak. de herhalingen toonden anders aan en een ander doelpunt werd afgekeurd. De wedstrijd ging in Penalties en Spanje verloor. De technische staf moest de Spaanse spelers weghouden van het uiten van hun frustratie op de scheidsrechter.

Zuid-Korea v/s Italië

De ronde van 16 tegen Italië was net als de kwartfinale tegen Spanje vol ongelooflijke scheidsrechterlijke fouten. Om mee te beginnen, het was een rugbywedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal. Het was een vechtpartij, zo niet oorlog. Vieri kreeg de Azzurri vooraan, maar de Koreaanse vastberadenheid was niet gedeukt. De aanvallen en tackles werden heviger.

Zambrotta werd in de heup gestoken, maar de scheidsrechter nam niet de moeite om met een kaart te zwaaien, mogelijk die rood leek te zijn. Een vlaag van oneerlijke en cynische tackles deed zelfs Giovanni Trapattoni twijfelen aan het kaliber van de scheidsrechter. Opmerkelijk, Een snelle run van Totti werd vlak voor het strafschopgebied gedwarsboomd. De scheidsrechter wuifde play-on, de aanwezigen choquerend. Slechts 3 minuten voor het laatste fluitsignaal, de Koreanen gelijk gemaakt.

In de extra tijd volgde opnieuw een bizarre beslissing. Totti werd weggestuurd omdat hij in de doos had gedoken. Die gedachte was een duidelijke overtreding van Kim Tae-Young. Minuten daarna, Tomassi werd afgevlagd voor buitenspel; maar zelfs zonder de herhalingen, het was zelfs onmogelijk om je voor te stellen hoe een speler uit de zone kan zijn terwijl hij 2 meter voor staat in het zicht van de laatste verdediger. Italië had alles gegeven, maar het ongeluk sloeg toe toen Ahn Jung-Hwan het gouden doelpunt scoorde en Italië uitschakelde.

Spanje v/s Joegoslavië 1982

De sombere prestaties van Spanje tijdens de FIFA Wereldbeker 1982 maakten duidelijk dat het team de volgende ronde zou zien. Echter, ze hadden een 2-1 overwinning op Joegoslavië nodig in hun laatste groepswedstrijd om zich te kwalificeren. Met een 1-0 achterstand in de eerste helft De Spaanse kant won een penalty voor een overtreding die minstens 2 yards buiten het strafschopgebied was begaan.

Roberto Ufrate stapte op en trok zijn schot naast. Maar de scheidsrechter wees opnieuw naar de stip en wilde dat de penalty zonder reden werd hernomen. De bal werd binnen gesmeten en de hoop was weer aangewakkerd. Spanje verhoogde hun spel en te midden van verschillende foute call-calls, Spanje schoof er nog een in de tweede helft om het spel te winnen en zich te plaatsen voor de volgende ronde, tot ongenoegen en afkeuring van echte voetbalfans.

USSR v/s België 1986

1986 World Cup zal altijd herinnerd worden voor de Hand van God en waarschijnlijk het beste doelpunt ooit, beide met Diego Maradonna. Maar dat was niet de meest controversiële wedstrijd van de editie. Het was USSR v/s België in de ronde van 16.

De machtige Sovjets controleerden de wedstrijd en domineerden België gedurende de hele wedstrijd die tot in de verlengingen duurde. Twee keer de leiding nemen, USSR leek met gemak langs de ronde te lopen. Maar 2 verschrikkelijke beslissingen van de grensrechter veranderden het spel volledig. Twee duidelijke buitenspelgoals toestaan, die schijnbaar voor de hand liggend waren, zelfs zonder herhalingen, deuk in het Sovjet-moreel.

België kwam tot een rally en won de wedstrijd met 4-3. Deze wedstrijd wordt beschouwd als een van de meest controversiële wedstrijden ooit!

Chelsea tegen Barcelona 2009

United v/s Chelsea part 2 leek helemaal klaar en klaar toen een vasthoudend Chelsea-team hun neus voor de voeten kreeg na de wondervolley van Michael Essien. De heenwedstrijd van de halve finale van de UCL was geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel en nu had Barcelona een doelpunt nodig om zich te kwalificeren volgens de uitdoelpuntenregel.

Maar de verdediging van Chelsea was gewoon ijzersterk en leek niet opengesteld te worden tegen een aanvallende kracht. Aan de ene kant van het veld, de Londense club hield alle aanvallen op afstand en legde aan de andere kant de defensieve zwakheden van Barca bloot met venijnige tegenaanvallen. Het was hun aanvallende helft van het veld die een van de meest schandelijke scheidsrechtersprestaties in de geschiedenis zag.

Malouda werd tegen de grond gegrepen door Dani Alves, maar de scheidsrechter was niet geïnteresseerd in het toekennen van een duidelijke penalty. In plaats daarvan gaf hij een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Eric Abidal bracht Didier Drogba ten onrechte in het strafschopgebied, twee keer in de wedstrijd, maar geen straf. Zijn worsteling met Yaya Toure werd opnieuw over het hoofd gezien wat weer een duidelijke strafschop leek.

Barca ging een man naar beneden nadat Eric Abidal van het veld werd gestuurd na een tweede terecht geel - de enige eerlijke beslissing die Chelsea in de weg stond. De bal raakte de uitgestrekte hand van Pique in het strafschopgebied - geen straf. Messi dribbelde snel in het strafschopgebied en voedde Andreas Iniesta. Hij schoot de bal in de bovenhoek, de 94 e minuut in het spel.

Barca was door als de score gelijk bleef, maar de Blues probeerden dat van zich af te schudden en een winnaar te scoren. Ze wonnen een corner en Lampard stak de bal naar binnen om Ballack te vinden wiens volley van Seydou Keita's arm afketste. maar geen straf. De woedende Duitser achtervolgde de scheidsrechter, Tom Henning Øvrebø, en zou hem hebben vermoord als het geen voetbalveld was geweest. Seconden daarna, het laatste fluitsignaal werd geblazen en de grootste daglichtoverval in de geschiedenis was getuige.

Lees:Hij is een bewaarder! – Waarom keepers verdienen meer liefde?