Gillingham 0-1 Portsmouth Vijf dingen:passieve Gills

Kennedy haalt de winnaar binnen – bbc.co.uk

Portsmouth verdiende zondag hun 1-0 overwinning op Gillingham, die kwam dankzij het doelpunt van Matty Kennedy in de tweede helft. Echter, ze werden enorm geholpen door de duidelijke tekortkomingen van hun tegenstanders. Hier zijn vijf dingen uit het spel.

Gills gebrek aan intensiteit

Er waren te vaak momenten waarop Portsmouth balbezit had in de laatste derde en Gillingham had acht of negen veldspelers terug, maar geen van hen zette druk op de bal. In de eerste helft, de gastheren werden gered door goede verdediging van hun centrale verdedigers, Finn O'Mara, Max Ehmer en Ben Nugent, evenals het slechte eindproduct van Portsmouth.

Grote kans

De bezoekers konden al vroeg niet goed schieten:Matty Kennedy krulde een schot met rechts op Tomas Holy in de 17e minuut, kort voordat het schot van Jamal Lowe werd afgeblokt en de vervolgpoging van Ben Close werd gered. Gillingham had een penalty-appeal weggewuifd toen Sean Clare naar verluidt werd gestruikeld door Oliver Hawkins, het enige wankele moment in de prestatie van de door de man gedraaide centrale verdediger. De beste kans van de thuisploeg kwam toen Lee Martin vlak voor rust Josh Parker op de achterpaal vond, maar de vleugelverdediger scheef zijn schot naast de verre paal.

Gecontroleerde tweede helft

Kennedy was de meest productieve speler van het spel in aanvallende zin, dus het was passend dat hij de winnaar binnen een minuut na de herstart scoorde. Curtis Main kopte een voorzet van Nathan Thompson tegen de paal en de linksbuiten tikte de losse bal binnen, om plaats te maken voor een gecontroleerde tweede helft van Portsmouth. Ze behielden goed balbezit en Stuart O'Keefe hield de zaken eenvoudig, zelfs als de aanvallers de meedogenloosheid niet hadden om het spel te doden.

Parker gevangen buitenspel

O'Mara's kruis vond Parker, die de bal in het net had na nog een run naar de achterpaal, maar hij stond buitenspel. Gillingham had periodes van druk nadat Elliott List en Darren Oldaker invielen, maar Portsmouth ging comfortabel om met de lange worpen van Connor Ogilvie en de gastheren misten anders de uitvinding om ze uit elkaar te halen.

samengevat

Het laatste fluitsignaal betekende dat Portsmouth tot op drie punten van de play-offplaatsen klom, maar gehinderd door blessures, ze zien er nog niet uit als een kant die in staat is om uit te dagen voor een andere promotie. Gillingham blijft 23e en heeft dit seizoen in acht van hun twaalf wedstrijden niet gescoord. Wie ze ook aanstellen tussen nu en de reis van zaterdag naar Peterborough, moet hen aanmoedigen om verder op het veld te komen en met een hogere intensiteit te spelen. Anders, het valluik naar League Two zal beginnen te openen.