Manchester City 4-1 Burnley Five Things:Agüero's quickfire zet de toon

Sergio Agüero – aol.co.uk

Iedereen die beweert dat de magische FA Cup is overleden, moet de overwinning van Manchester City in de derde ronde met 4-1 op Burnley bekijken. Beide helften van het spel waren prachtig boeiend, maar om geheel tegengestelde redenen. De aanval van Ashley Barnes in de eerste helft dreigde de Clarets een epische hoofdhuid te bezorgen, voordat Sergio Agüero's drie minuten durende brace in de tweede helft plaats maakte voor City-excellentie. Hier zijn vijf dingen uit het spel.

Burnley's eerste helft persen

City werd in de vroege stadia in een ondeugdelijke greep gehouden, waarbij Jeff Hendrick de centrale verdedigers John Stones en Nicolas Otamendi onder druk zette om Sam Vokes te steunen. terwijl assistent Ashley Barnes streden om losse ballen die overal in de buurt van Danilo kwamen. Burnley's gebruik van de bal was een beetje onsamenhangend, hoewel ze problemen veroorzaakten toen Ben Mee de hoek van de levendige Johann Berg Gudmundsson terug naar de overkant kopte, maar Barnes kon geen aanraking krijgen. Dit was een ondermaatse eerste helft van City en hoewel ze nog steeds de laatste blokken van de centrale verdedigers Kevin Long en Mee afdwongen, ze deden weinig om Nick Pope te testen. Het gevaarlijkste moment voor de thuisploeg kwam op het kwartier toen Agüero een vrije trap won en Oleksandr Zinchenko over schoot nadat Ilkay Gundogan de muur raakte.

Het grote moment van Barnes

John Stones keerde net terug naar de Citizens-kant na een blessure en zijn miskick werd besprongen door Barnes. die de bal voorbij Claudio Bravo schoot. Terwijl de voormalige doelman van Barcelona geen fout maakte, het is moeilijk om te ontsnappen aan het gevoel dat eerste keus stopper Ederson het team in die situatie zou hebben gered. Niettemin, het was een verdiende voorsprong voor de Clarets, wiens fans in dromenland waren.

Sergio's snelle dubbele salvo

De beweging van Raheem Sterling en Leroy Sane was in de eerste helft een beetje statisch geweest, maar daar zagen we na de rust verbetering in. Zinchenko verplaatste zich naar een centrale positie op het middenveld om Gudmundsson naar de overkant te lokken. waardoor er ruimte werd gecreëerd voor Sane om prachtige raking-passes te ontvangen van mensen als Danilo en Matthew Lowton een-op-een te isoleren. Het eindproduct van de Duitser liet hem aanvankelijk in de steek, maar de waarschuwingssignalen waren er en Sergio Agüero deed het bedrijf met een snelvuurwapen. Ten eerste, hij greep de slimme vrije trap van Gundogan om in 56 minuten de dichtstbijzijnde paal binnen te schieten, voordat hij Pope afrondt om even later naar huis te gaan en toeschouwers geen twijfel te laten bestaan ​​over het verloop van het spel.

Super gezond

Het vertrouwen stroomde nu door de aderen van Manchester City en na een uitstekend combinatiespel tussen Sterling en Danilo, de laatste ging voorbij Pope, maar Sané schoot naast het doel met het doel gapend. Een doelpunt zou hem echter niet lang ontzegd worden en na een prachtige pass van de majestueuze Silva, hij rondde de keeper om thuis te slot. Kort daarna, de brede man trok Pope opnieuw naar buiten in een tegenaanval voordat hij de kalmte toonde om Bernardo Silva af te slaan, die de bal in een leeg net tikte.

Geen schande voor de Clarets

Sean Dyche ging even fulltime het veld op om de 7 te applaudisseren, 500 uitfans die hem en het team de hele tijd veel steun hadden gegeven, terwijl hij op humoristische wijze beweerde dat vervanger Kevin De Bruyne een verlaging van Dean Marney was. Dyche kreeg zijn tactiek in de eerste helft perfect onder de knie, maar er was maar zo lang dat zijn kant een tegenstander op afstand kon houden die de bal zo goed beweegt. Manchester City was in de eerste helft niet op hun natuurlijke niveau, maar ja, dat is de kwaliteit in dat team, ze kunnen dat niveau 45 minuten bereiken, in plaats van 90, en win nog steeds met comfort.