Wigan 0-1 Sheffield Wednesday:vijf dingen die we hebben geleerd

Wallace pakt de winnaar - mirror.co.uk

In een terughoudende affaire in West Lancashire, goede verdediging van Sheffield Wednesday en een eerste helft staking van Ross Wallace leverde hen een 1-0 overwinning op Wigan. Maar wat hebben we geleerd van het spel?

Frontmannen werden geïsoleerd

In de eerste helft, de aanvallers op het veld waren Will Grigg voor Wigan, terwijl Fernando Forestieri en debutant Jordan Rhodes startten voor Sheffield Wednesday. Grigg en Forestieri hebben gescoord in aanvallende systemen, terwijl veel van de doelpunten van Rhodos voor Blackburn naast doelman Rudy Gestede kwamen. Echter, geen van hen heeft een extreem tempo of kracht waarmee ze zelfstandig een lijn kunnen leiden. Sam Morsy's voorwaartse golven en de vreemde fatsoenlijke voorzet van Michael Jacobs waren de omvang van Grigg's steun, terwijl Forestieri en Rhodos restjes voor de bezoekers aten.

Verdediging stond bovenaan

Het opvallende duo van woensdag werd vaak gevraagd om de punters van Keiren Westwood te controleren, wat eten en drinken bleek voor Dan Burn en Jake Buxton, ondanks het hoogte nadeel van laatstgenoemde. Glenn Loovens was woensdag sterk in de lucht terwijl zijn partner, rechtsback Vincent Sasso deed meer aanvallend dan rechtsback Jack Hunt.

Woensdag had hun beste periode voor de pauze

Sasso's plunderende run en een-twee met Ross Wallace begonnen Sheffield Wednesday's beste periode van de wedstrijd, kort voor de rust. Hun spel in die tijd kwam van links toen Adam Reach en Barry Bannan in het spel groeiden, Daniel Pudil's kruis leidt naar een opeenvolging van hoeken, waarvan er één de afgebogen poging van Reach opzette die naast vloog. Ze maakten een kapitale toen de diagonale bal van Sasso door Rhodos werd aangetikt en Wallace een geïmproviseerde finish op de dichtstbijzijnde paal aanbracht.

Wigan negeerde kansen in tweede helft

Sheffield Wednesday creëerde weinig, toch scoorde terwijl hij bovenaan stond. Morsy's strakke poging dwong Westwood tot een reflex redding, die vervolgens vroeg in de tweede helft behandeld moesten worden, voordat invaller James Weir over de schitterende voorzet van Michael Jacobs ging. Brandwond, een van de beste spelers op het veld, had halverwege de rust twee hoopvolle maar vruchteloze pogingen, terwijl rechtsback Callum Connolly zijn gelijkmaker controversieel zag afgevlagd buitenspel.

Goed verdedigend genoeg voor woensdag

De Latics creëerden iets meer dan hun tegenstanders en zagen enkele territoriale voordelen, maar ze hebben niet gekapitaliseerd. Met een terughoudendheid om mannen in de box te krijgen en een gebrek aan kwaliteit als ze dat deden, een punt zou het maximum zijn geweest dat ze verdienden. In een spel waarvan geen van beide partijen te veel lof mag ontvangen, De goede verdediging van Sheffield Wednesday was genoeg om ze een overwinning te bezorgen.