Portsmouth 0-1 Rotherham Vijf dingen:onsamenhangend Pompey

Taylor scoorde de winnaar – bbc.co.uk

Jon Taylor's doelpunt in de eerste helft bezorgde Rotherham hun tweede overwinning van het seizoen, een 1-0 overwinning op Fratton Park. Hier zijn vijf belangrijke gesprekspunten uit het spel.

Pompey loopt niet synchroon

Kenny Jackett introduceerde een drie-aan-de-rug-systeem en de spelers pasten zich niet aan. Van het aanvallende trio van Brett Pitman, Oliver Hawkins en Conor Chaplin, alleen die laatste was in staat voor veel tempo te zorgen en had een rustige eerste helft. Er werden veel hoopvolle lange ballen gespeeld naar Hawkins, maar de doelman werd gedomineerd door Richard Wood en middenvelders pakten de tweede ballen niet op. Brett Pitman hoopte ondertussen het creatieve steunpunt te zijn, maar zijn diepere rol betekende dat hij niet in doelpuntengebieden kon komen. waar hij gedurende zijn hele carrière heeft gebloeid.

Rotherham's organisatie

Paul Warne nam een ​​risico door drie van de achterste vier te veranderen die de week ervoor met 2-0 van Charlton verloren, maar het werkte. Michael Ihiekwe was de enige overlevende van die verdediging en rechtvaardigde zijn behoud met een luchtcommandant vertoning, hij en Wood worden goed beschermd door de gedisciplineerde Darren Potter en de dynamische Will Vaulks.

Geen Proctor? Geen probleem.

De blessure van aanvaller Jamie Proctor dwong Warne om te beginnen met Kieffer Moore als de enige frontman. wat de tactische opbouw van de ploeg in de eerste helft ten goede kwam. Lee Frecklington, Ryan Williams en Jon Taylor hadden misschien meer omzichtige rollen moeten spelen in een 4-4-2, maar met extra vrijheid combineerden de laatste twee voor de opener. Williams speelde via Taylor, die een centraal gebied was binnengedrongen voordat hij de bal in de rechterbovenhoek schoot.

Subs versterkt Pompey

Jackett wisselde bij rust naar 4-4-2 en maakte een dubbele wissel, met Matty Kennedy en Nathan Thompson die de strijd aangingen om de prestaties van de thuisploeg te verbeteren. Ze vielen in de tweede helft grotendeels aan de linkerkant aan met een groot aantal spelers, waaronder soms centrale verdediger Matt Clarke, op zoek naar overbelasting en ruimte te creëren voor Kennedy. De vleugelspeler zette een reeks voorzetten in en Jamal Lowe slaagde er herhaaldelijk in de achterpaal voor Ben Purrington te bereiken. het zien van zijn 49 minuten durende poging van richting veranderd. Een half uur later stak de plunderende Clarke over naar Lowe, maar hij kon niet helemaal contact maken, dus Rotherham hield vast aan de overwinning.

samengevat

Ondanks de golfslag in de tweede helft, Portsmouth miste een zekere mate van kwaliteit in het laatste derde deel. Ze hadden nog steeds het gevoel van een ploeg die nog steeds grip kreeg op een nieuw systeem en een minder op balbezit gebaseerde benadering. De Millers verdienden de overwinning op basis van hun vertoning in de eerste helft en hoewel ze na de pauze meer moesten graven, het positieve is dat ze dat deden. Na de laffe vertoningen van vorig seizoen, Rotherham heeft in ieder geval 11 spelers die voor het shirt vechten.