Preston 0-0 Bolton Six Things:verdediging bovenaan

Mavididi, zijn 5e EFL-wedstrijd beginnen, ruzie met Henry, wie is in zijn 18e seizoen - skysports.com

Terwijl Preston de eerste helft van deze Lancashire-derby naar voren haalde en Bolton de tweede, het uiteindelijke 0-0 gelijkspel was een goede weerspiegeling van de spelbalans. Hier zijn zes dingen uit het spel.

De decorstukken van Gallagher

Preston speelde de eerste 30 minuten op de voorste voet, toen ze alleen al uit de leveringen van Paul Gallagher verschillende kansen creëerden. De Schot gebruikte zijn corner van de vijfde minuut om een ​​een-twee te spelen met Callum Robinson en voorbij Mark Little te komen. voordat Ben Alnwick een korte afstandsstop afdwingt. Kort daarna, de voorzet van de 33-jarige werd bijna naar huis gestuurd door Paul Huntington aan de achterpaal, maar de hoek bleek te krap, voordat ook Andy Boyle en Tom Barkhuizen naast het doel kopten.

Barkhuizen en Mavididi

Barkhuizen zag er in de eerste helft dreigend uit met zijn beweging en creativiteit, problemen veroorzaken aan de rechterkant voor Antonee Robinson, die leed aan een gebrek aan steun van Adam Armstrong. Barkhuizen sloot goed aan bij snelle spits Stephy Mavididi, die vaak het rechterkanaal bezette en het pak slaag kreeg van de linkse centrale verdediger Mark Beevers. Mavididi kwam zelf twee keer dichtbij, kopte Kevin O'Conner's 30e minuut voorzet naast een krachtige run zag hem een ​​redding van Alnwick forceren.

Eendimensionale dravers

De service voor doelman Gary Madine werd vaak gespeeld van doelman Alnwick, of centrale verdediger David Wheater, wat het gemakkelijk maakte voor de centrale verdedigers van Preston, Boyle en Huntington. Zelfs toen Madine de eerste ballen won, zoals hij drie keer deed in de eerste 60 seconden, hij was verdrongen met middenvelders zoals Ben Pearson die grote defensieve ijver toonde. Sammy Ameobi was Boltons levendigste artiest in de eerste helft:de run van de rechtsbuiten zorgde voor een linksbenige poging van Josh Vela die nipt overvloog.

Weer een Preston-verdediger geblesseerd

De Lilywhites verloren hun controle over de procedure in de tweede helft, omdat Gallagher minder tijd aan de bal zag en het aanvallende kwartet moe begon te worden. Ze werden gehinderd door de lichte blessure van linksback O'Connor, die op het veld bleef vanwege het ontbreken van een natuurlijke vervanger, met Greg Cunningham, Josh Graaf, Ben Davies en Tommy Spurr zijn allemaal niet beschikbaar. Vanaf toen, ze hadden het gevoel van een kant die eraan hing. Daryl Horgan, Daniel Johnson en Josh Harrop gingen allemaal de strijd aan, maar geen van beiden zag genoeg van de bal in het laatste derde deel om hun doel te bereiken, dat was het conservatisme van het middenveld.

Bolton's late rally

De bezoekende rechtsback Little probeerde Prestons linksbackprobleem te verergeren met een paar krachtige runs die niet werden beloond. het tempo vertienvoudigde na de pauze. De Trotters waren sneller tot tweede ballen, Robinson kwam verder op het veld, Darren Pratley drong zich meer op op het middenveld terwijl Beevers zich op zijn gemak voelde bij Mavididi. In hun beste poging van het spel, Armstrong keerde Calum Woods binnenstebuiten voordat hij een rechtsbenige poging ontketende, die werd weggeduwd door Chris Maxwell.

samengevat

Beide teams speelden goed in de ene helft, maar moesten meer klinisch zijn in het laatste derde deel toen ze bovenaan stonden. Preston zou een gemiste kans kunnen voelen om naar de bovenste helft te gaan voordat de mensen om hen heen morgen beginnen. De naam van het spel is echter om rond de middenmoot te blijven totdat ze een aantal verdedigers weer fit hebben – om nog maar te zwijgen van aanvallers Sean Maguire en Jordan Hugill. Ondertussen, Bolton, kunnen moed putten uit hun ongeslagen reeks van zes wedstrijden. Ze zijn nog niet uit de onderste drie, maar meer optredens in de tweede helft zoals die op Deepdale en de zaken zullen er een beetje rooskleuriger uitzien.