Bolton 2-3 Leeds Five Things:spannende opener

Phillips viert feest – bbc.co.uk

De 3-2 overwinning van Leeds op Bolton was een spannende wedstrijd, het sterke contrast in stijlen die de perfecte herinnering vormen aan waarom we van het kampioenschap houden. Dit is wat we hebben geleerd.

De heldere start van Leeds

Bolton speelde twee voorin, maar ze hadden vaak vijf of zes man in het verdedigende derde deel en Leeds profiteerde enorm van de ruimte in het middelste derde deel. Na goed spel van Pablo Hernandez langs de rechterflank won een zevende minuut corner, de Spanjaard leverde voor Kalvin Phillips, die de bal in de linkerhoek schoot. Chris Wood herwon snel zijn roofzuchtige instinct van vorig seizoen op 30 minuten, Hij ging van de lat naar binnen nadat Ezgjan Aliosky een voorzet van Kemar Roofe op de rechterflank over het doel had gegooid. Op hun best, De mannen van Christensen waren een levendige, vermakelijke outfit.

Madine's dreigement

Tussen de goals van Phillips en Wood zat een periode van druk van Bolton. Gary Madine, verreweg de beste speler van de thuisploeg, gebruikte zijn macht en industrie om Matthew Pennington en Liam Cooper diep te dwingen. Daardoor kregen de Trotters grip op het middenveld, win spelhervattingen en krijg kruisjes in de doos. Ze dreigden vanuit spelregels, dus het was niet verwonderlijk dat dat de methode was waarmee ze een doelpunt terugtrokken in de 39e minuut, Madine naar huis in de hoek van Josh Vela.

Defensieve ongelukken

Drie minuten nadat Bolton de achterstand had verkleind, ze gaven Leeds effectief hun tweedoelkussen terug. Wood heeft Phillips getipt voor een tap-in, maar grotendeels te wijten aan de slechte positionering van Mark Howard en de langdurige buitenspelberoepen van David Wheater. Wheater en co. waren uitstekend in League One, maar een groot deel van de back-line bleek tekort te schieten toen het voor het laatst werd geprobeerd in het kampioenschap en deze prestatie roept misschien hun geloofsbrieven op dit niveau in twijfel.

De verbeterde tweede helft van Bolton

De gastheren leken in ieder geval sterker achterin nadat Wheaters werd vervangen door Reece Burke, die indruk maakte onder Parkinson in Bradford. Ook mede-invaller Will Buckley maakte met zijn scherpe beweging het verschil en drie minuten nadat hij inviel, Adam Le Fondre stuurde een penalty van de 67e minuut. Le Fondre zelf drukte beter na de pauze toen Josh Cullen in invloed groeide, schieten iets meer dan 77 minuten na de vrije trap van naamgenoot Vela.

samengevat

Het was een spannende wedstrijd met zowel positieve als negatieve kanten voor beide teams. Bolton toonde moed, maar moest de fouten wegwerken en wat meer variatie vinden in het laatste derde deel om hun afhankelijkheid van Madine te verminderen. Leeds zou misschien meer agressie kunnen tonen in hun eigen box, maar waren, in lappen, een genot om naar te kijken.