Leicester 2-0 Liverpool Five Things:fortuin is gunstig voor de Foxes

Shinji Okazaki – mirror.co.uk

Leicester bereikte de vierde ronde van de EFL Cup met een 2-0 overwinning op Liverpool, dankzij een verbeterde prestatie in de tweede helft en doelpunten van belangrijke invaller Shinji Okazaki en Islam Slimani. Hier zijn vijf gesprekspunten uit het spel.

De verrassende selectie van Shakespeare

Craig Shakespeare koos grote spitsen Leonardo Ulloa en Islam Slimani, in de hoop de zwakke punten van Liverpool aan het licht te brengen. Echter, om zich aan te passen aan de oppositie, hij compromitteerde veel van waar Leicester van nature goed in is. Noch Slimani, noch Ulloa zijn in staat om achter de bal aan te rennen of te drukken, wat betekent dat ondersteuning nodig was, zowel in als buiten het bezit. Met slechts vier man op het middenveld, elke keer dat ze probeerden het veld hoger te zetten, ze lieten ruimte achter. Georginio Wijnaldum's run in de 16e minuut leidde tot een Liverpool-kans voor de levendige Alex Oxlade-Chamberlain, die van net buiten het strafschopgebied schoot.

Indrukwekkend links van Liverpool

De aanwezigheid van Philipe Coutinho trok Daniel Amartey en Marc Albrighton naar binnen om hem de ruimte te ontzeggen, wat betekent dat Andrew Robertson veel grond voor zichzelf had op de linkerflank. De voorzetten van de ex-Hull-vleugelverdediger leidden tot betere kansen voor Liverpool, Oxlade-Chamberlain zag zijn schot van dichtbij afgeblokt worden door Ben Chilwell, voordat Dominic Solanke niet het contact kon leggen waar hij op hoopte. Ondanks de goede beweging van het fronttrio van de Reds - en de runs van Robertson - ontging het eindproduct hen.

De zegen van Leicester in vermomming

Kort na de pauze, Ulloa liep een blessure op en werd vervolgens vervangen door Shinji Okazaki. De Japanse aanvaller zorgde voor de lastige kwaliteiten die Leicester niet had van Ulloa, het winnen van de bal binnen enkele seconden na het opkomen. Hij speelde ook een diepere rol, wat inhield dat de Foxes een systeem hadden dat meer leek op 4-4-1-1, dus centrale middenvelders Vincente Iborra en Wilfred Ndidi hadden minder terrein te dekken. De ploeg hield de bezoekers net zo gemakkelijk van achteren tegen als in de eerste helft en kreeg daardoor voet aan de grond.

Slimani verbeterd

De fysieke aanwezigheid van Slimani, nu gewend aan zijn sterke punten en Wes Morgan, op voor een vast stuk, kwam naar voren. De laatste tikte de bal voor Okazaki neer en eindigde in 65 minuten laag in de linkerbenedenhoek. Ook Slimani zag er na de wissel een stuk comfortabeler uit en de Algerijn scoorde 12 minuten na de eerste het tweede doelpunt. krullen in de linker bovenhoek. Demarai Grijs, die ook verbeterde na de rust, had een late derde kunnen pakken na een cross-field bal van Albrighton, maar zijn curling poging werd weg getipt door Danny Ward.

samengevat

De nederlaag van Liverpool betekent dat ze meer energie kunnen steken in hun Premier League- en Champions League-campagnes. Met titels in beide competities echter onwaarschijnlijk, crashen uit de EFL Cup kan het wachten op een trofee onder het bewind van Jurgen Klopp verlengen. Dit was een belangrijke overwinning voor Leicester, waarvan de eigenaren deze wedstrijd hebben aangemerkt als een potentiële route naar Europa. Hun overwinning was echter bijna volledig te danken aan de verkwistende eerste helft van Liverpool en de ongeplande introductie van Okazaki, wat suggereert dat het geluk hen gunstig gezind was.