Man United 4-1 Burton Five Things:klinische Rashford

Rashford maakte zijn doelpunten goed - sportsmole.co.uk

Marcus Rashford scoorde een brace toen Manchester United de laatste 16 van de EFL Cup bereikte met een 4-1 overwinning op Burton Albion. Jesse Lingard en Anthony Martial voltooiden de vlucht om de Brewers uit te zenden, die een late troost verzamelde door Lloyd Dyer. Hier is vijf belangrijkste gespreksonderwerpen uit de wedstrijd.

Burton's heldere start

De tweede-string Championship-outfit had twee schoten in de eerste vijf minuten, maar Luke Varney's finish was tam nadat Matty Lund de bal stal en later Jamie Allen over schoot. De halve kans van laatstgenoemde werd gecreëerd door Dyer, de beste speler in het begin voor de uitploeg, die Matteo Darmian wilden isoleren tegen hun linksbuiten. Hij won een vrije trap die Matty Palmer afleverde in de zes-yard-box en Sergio Romero morste met Tom Nayor op de loer, maar Manchester United ontsnapte aan straf. Varney versloeg toen een wankele Victor Lindelof om Joe Mason te verslaan, die de keeper niet kon chippen.

Klinische Rashford

Helaas voor de brouwers, die momenten onderbraken slechts twee goed genomen doelpunten van Marcus Rashford in de eerste 17 minuten. Na een goede pass van Michael Carrick, Jesse Lingard raakte de bal op en met linkszijdige centrale verdediger Ben Turner te ver naar binnen, Rashford had de ruimte om stevig voorbij Connor Ripley te eindigen. Hope Akpan maakte zich toen schuldig aan het terugtrekken van de spits, die zijn tweede greep met een uitstekende aanval in de nabije paal.

United's controle

De Rode Duivels groeiden in vertrouwen na de tweede. Het middenveld van Burton wilde omhoog duwen, maar met de verdediging die bang was voor het tempo van Rashford en Anthony Martial, er was een gapende kloof tussen de eenheden. Juan Mata gebruikte die ruimte vakkundig, het produceren van een aantal slimme steekballen, een heerlijke Cruijff-achtige wending. De Spanjaard had ook twee nauwe pogingen, waarvan er één de paal raakt, een ander forceerde een redding van de drukke doelman Ripley. Het was een beetje ongepast dat, voor al het schitterende spel van United, hun derde doelpunt kwam uit een afbuiging, Lingard's poging draaide van Turner af en in de tegenovergestelde hoek.

Subs hebben de schade beperkt

Manchester United verloor wat vaart in de tweede helft, deels omdat ze blij waren om gewoon balbezit te behouden en deels vanwege het terugtrekken van Mata bij de rust. Stephen Warnock zorgde ervoor dat Burton in de achterhoede op voorsprong kwam, maar zelfs hij werd verslagen voor het vierde doelpunt. Martial rent op de steekbal van Rashford af om naar huis te gaan. De Fransman had een hattrick kunnen maken, maar zonder wat koppige verdediging van de indrukwekkende Tom Flanagan en een vrije trap die in het zijnet raakte. Lucas Akins bracht wat snelheid in het spel van Burton op de rechterkant en na de vervangende doelman van United, Joël Pereira, kon geen kruis verzamelen, Lloyd Dyer ramde de bal naar huis.

samengevat

De late troost zette een lichte domper op de avond voor Jose Mourinho's kant, die sinds april hun eerste doelpunt op Old Trafford in een competitie toestonden. Ondertussen Burton, hun doelstellingen van de concurrentie hebben bereikt. De club heeft extra inkomsten verdiend om hun overlevingskans voor het kampioenschap te ondersteunen, terwijl het team heeft ervaren in een stadion met 75.000 zitplaatsen, er een herinnering of twee uit halen. Het was een zware avond voor de Brouwers, maar het late doelpunt van Dyer maakte die reis naar huis naar de East Midlands een beetje gemakkelijker.