Preston v Brentford:doelpunten zonder Hogan

Verdienen Smith en O'Kelly nieuwe deals?

Toen deze teams elkaar in september voor het laatst ontmoetten in Griffin Park, Brentford won met 5-0, maar dat mag niet worden gebruikt als maatstaf voor wat te verwachten.

Als begin, iedereen die die wedstrijd bijwoonde, zal zeggen dat de score een oneerlijke weerspiegeling was van de spelbalans. Preston domineerde aan het begin van beide helften en vier van Brentfords doelpunten vielen in de laatste 16 minuten. wanneer hun tegenstanders het spel achtervolgden.

De Bees pakten 23 punten uit de volgende 20 wedstrijden, terwijl Preston 35 van 22 heeft verzameld. De Lilywhites hebben het niet zo moeilijk zonder centrale verdediger Bailey Wright, zoals verwacht kon worden, de vorige keer een schone lei houden tegen Barnsley. De altijd betrouwbare Tommy Clarke werkte succesvol samen met Paul Huntington bij Oakwell, maar dat doelpuntloos gelijkspel deed weinig om hun zwakke play-off hoop te helpen.

De zes beste ambities van Brentford eindigden weken geleden, dus positieve recente prestaties hebben gevolgen op langere termijn. Hun nieuwe aanwinsten – Florian Jozefzoon samen met de terugkerende Sergi Canos en Jota, de laatste sleutel tot een play-off-finish in 14/15 - voeg tempo toe in de aanval. Het team versloeg Aston Villa met 3-0, een wedstrijd met enkele mooie individuele vertoningen waarbij Ryan Woods het spel vanuit het midden van het park dicteerde.

Scott Hogan is verhuisd naar de Villa sinds hij een hattrick scoorde tegen North End. maar Lasse Vibe heeft die slag beperkt door de laatste tijd goed aan de leiding te gaan. Een sterke prestatie tegen leiders Brighton heeft het moreel verbeterd, zelfs als een gelijkmaker op het laatste moment hen drie punten ontzegde met nog eens drie doelpunten. Die vertoning was genoeg om het bestuur te overtuigen om het contract van Dean Smith en Richard O'Kelly te verlengen tot 2019.

Het duo heeft het redelijk goed gedaan binnen hun budgettaire beperkingen en hetzelfde kan gezegd worden van Simon Grayson. Zijn kant vocht terug om onwaarschijnlijke punten te pakken tegen Ipswich, dankzij Jordan Hugill's gelijkmaker in de 89e minuut en in Villa Park, waar de spits een tweede helft brace gesaldeerd.

En toch, terwijl de steeds waarschijnlijker wordende 12e-9e plaats een goed seizoen voor Preston zou betekenen, het kan ook getint zijn met teleurstelling. Er zijn tijden geweest dat zijn partij een mini-run maakte en in staat leek de top zes te verontrusten, toonde vervolgens een gebrek aan aanvallende intentie vanaf het begin van de volgende games. Dat gebeurde in november met de twee gelijkspel thuis tegen Wolves en Burton, een soortgelijk patroon deed zich voor in de afgelopen vier weken na een indrukwekkende 2-0 overwinning op Brighton.

De Lancashire-ploeg heeft in februari ten minste 10 punten nodig van hun volgende vier om kans te maken in de top zes. Hoewel hun verdediging steviger is dan degene die de laatste 16 minuten in Griffin Park speelde, ze hebben misschien niet de voorhoede om de resultaten te krijgen die ze nodig hebben.

Het oordeel van het Football Lab: 1-1