Wolves 1-0 Millwall Five Things:gecontroleerde weergave

Jota viert een schreeuwer – wolven.co.uk

Diogo Jota's verbluffende staking in de eerste helft beloonde de gecontroleerde prestatie van Wolves met een 1-0 overwinning op Millwall. Hier zijn vijf belangrijke discussiepunten uit de wedstrijd.

Neves 'wissels van spelen'

Het optreden van Wolves werd tot leven gewekt door een zet van de 3e minuut, of meer specifiek, door Ruben Neves. De ex-Porto-middenvelder spoot de bal wijd uit, voordat Matt Doherty overstak naar de oprukkende Neves om over de lat te gaan. Zijn moeiteloze spelwisselingen werden een terugkerend thema, terwijl Romain Saiss vergelijkbare technische kwaliteit bood, evenals lef en moed. Het duo voerde in de eerste helft de baas over het middenveld, omdat Millwall's Shaun Williams en George Saville de kracht en discipline misten om effectief te opereren als een dubbele spil.

Jota's gejuich

Nadat Byron Webster voortijdig uit zijn centrale verdediger schoot, er was ruimte achter die Diogo Jota met enige stijl uitbuitte. Na een snelle een-twee met Leo Bonatini, hij stormde naar voren en loste een raket van een schot dat Jordan Archer niet kon stoppen. Wolven domineerden daarna het middelste derde deel met prachtig voetbal, maar had wat meedogenlozer kunnen zijn in geavanceerde gebieden met hun laatste bal en afwerking.

Millwall verbeterd

In de eerste helft, Steve Morison en Lee Gregory drongen niet aan met het enthousiasme dat we van hen hebben gezien in League One. Het gebrek aan geloof aan de top zorgde ervoor dat de 'back-acht' van de uitploeg een oefening moest doen om de schade te beperken en dat was grotendeels te danken aan het werk van Archer, Webster en Shaun Hutchinson dat ze niet uit de wedstrijd waren. Gedurende de eerste 20 minuten van de tweede helft, Millwall vocht harder en had een paar halve kansen:Morison kopte over van James Meredith's 54e minuut voorzet voordat Jed Wallace een 61e minuut schot naast de verre paal sleepte.

O'Brien's rode pijn Millwall

Aiden O'Brien had niet het beste spel voor de bezoekers gehad - het leek verrassend dat een aanvaller van League One-kaliber van beroep op de linkervleugel speelde in een zware Championship-wedstrijd. Echter, er waren geen excuses voor zijn slecht beoordeelde uitdaging in de 64e minuut op Doherty toen de 23-jarige al was geboekt. Wolven hielden de bal daarna nog vrijer dan ze voor het rood hadden. Saiss werd 89 minuten voor Webster van dichtbij geweigerd door Archer, Williams en Conor McLaughlin hebben de handen ineengeslagen om vervolginspanningen buiten de deur te houden. Hun heldhaftigheid betekende een zenuwslopend einde voor de gastheren en belangrijk werk voor John Ruddy, die de kopbal van invaller Fred Onyedinma en de langeafstandsinspanning van Williams redde.

samengevat

Ondanks het late drama, dit was een zware middag voor Millwall. Het was er een die de uitdagingen belichtte waarmee een eerlijke maar ouderwetse kant wordt geconfronteerd om zijn weg te vinden in een rijke, modernisering van de afdeling. Wolven leiden die modernisering nu, op en naast het veld. Als Saiss en Neves de baas over het middenveld kunnen blijven - en aanvallers kunnen in het laatste derde deel wat meer klinisch zijn - zullen ze een moeilijk team zijn om te stoppen.