Man City 1-1 Everton:verschillende idealen

Sterling niveaus – bitterandblue.sbnation.com

Het gelijkspel van Manchester City met Everton maandagavond, waarin Wayne Rooney's opener werd geannuleerd door de late strike van Raheem Sterling, geënsceneerd twee teams met verschillende idealen.

Stad favoriete vloeistof, passerend voetbal waardoor ze talloze openingen creëerden en de meer prominente kant waren, ondanks het spelen van de helft van de wedstrijd met een man nadeel. De aanvallen van Everton draaiden bijna volledig om de individualiteit van Dominic Calvert-Lewin, waarbij de teamgenoten van de jongere een groot deel van de tijd op hun eigen helft doorbrengen.

Er was echter een gapende kloof tussen Leroy Sane - die worstelde om voorbij Mason Holgate te komen - en Nicolas Otamendi. Calvert-Lewin gebruikte dat om de laatste te verslaan voor zijn snelheid, maar zijn werk in het laatste derde deel werd bemoeilijkt door een tekort aan nummers die naar voren braken. Op een gelegenheid, de jonge aanvaller sleepte een speculatieve poging wijd en op een andere, hij legde de bal af, maar alleen voor Tom Davies om hetzelfde te doen.

Afgezien van die vluchtige ontsnappingsmomenten, Manchester City had een veelbelovende start. Ze gebruikten het tempo van Gabriel Jesus om de centrale verdedigers van Everton onder druk te zetten, terwijl David Silva vakkundig van spel wisselde in het middelste derde deel. De vrije trap van Kevin De Bruyne werd afgebogen naar Jordan Pickford, terwijl Sergio Agüero in de negende minuut de ruimte had om te schieten. maar zijn schot ging naast.

City vond het moeilijk om de laatste bal te pakken in de eerste helft, maar ze creëerden passeerhoeken met voldoende vertrouwen om te suggereren dat hun moment zou komen. Morgan Schneiderlin markeerde De Bruyne terwijl Silva werd gesloten door Idrissa Gana Gueye. Toen de laatste echter afweek van zijn opdracht om elders druk uit te oefenen, er was ruimte voor Silva om te spelen in De Bruyne, maar zijn schot werd recht op Pickford geslagen.

Everton was gelijk, maar het was grotendeels te danken aan hun stevige centrale verdedigers, de uitstekende Phil Jagielka, die twee uitstekende uitdagingen maakte op Agüero. De Argentijn produceerde het beste moment van de thuisploeg, maar werd gedwarsboomd door een aantal dappere keepers van Pickford, die hem dwong om de bal te chippen, waardoor Jagielka genoeg tijd had om van de lijn af te komen.

Silva raakte vervolgens de paal op 34 minuten, wat een cruciaal punt in het spel is. Het werd gevolgd, seconden later, door Rooney's opener, de bal tussen de benen van Ederson Moraes stoppen na goed werk van Calvert-Lewin. Voor de rust, Kyle Walker kreeg een tweede geel, de bezoekers van de Merseyside een grote kans geven om een ​​overwinning te claimen.

De 10 mannen van Man City begonnen de tweede helft op de voorste voet, met Fernandinho die de dienst uitmaakt, maar ze worstelden om achter te komen toen Everton dieper zakte. Op het uurteken, Ronald Koeman stelde Davy Klaassen en Gylfi Sigurdsson voor, in de hoop de bal beter te gebruiken en verder op het veld te komen. We zagen in dat opzicht een korte verbetering van de Toffees, die City voor 10 minuten op hun eigen helft vasthielden, maar Pep Guardiola reageerde goed met zijn wissels.

Hij trok Bernardo Silva aan, die een vleugje klasse aan de procedure toevoegde en Danilo, die een uitbarsting van tempo langs de rechterflank van City injecteerde. De vleugelverdediger was de sleutel tot de beste openingen die ze creëerden en dwong Pickford een stop af, een paar minuten nadat Sterling van dichtbij overvloog.

Sterling heeft echter met nog negen minuten te gaan boete gedaan voor zijn misser, toen Holgate zijn verdedigende kopbal verkeerd inschatte en de Engelse vleugelspeler alert was om de bal naar huis te slaan. Het aanvallende spel van de gastheren in de tweede helft was uitstekend en Everton trok zich terug met een manvoordeel. hoewel de nummers in de laatste minuten gelijk waren. Schneiderlin kreeg een tweede geel voor zijn late overtreding op Sergio Agüero, dus Muhamed Besic nam zijn rol op zich toen hij Wayne Rooney verving in blessuretijd.

Op papier, dit is een beter resultaat voor Everton dan voor Manchester City. Echter, de Toffees kunnen een gemiste kans gedeeltelijk betreuren, terwijl hun tegenstanders trots kunnen zijn op de creativiteit en intentie die hun team toonde, zelfs als de kansen tegen hen waren.