2-2 Cardiff Seven Things lezen:Tomlin de supersub

Tomlin vuurt in de leveller – bbc.co.uk

Invaller Lee Tomlin's gelijkmaker in de 90e minuut voltooide een 11 minuten durende comeback van Cardiff City, dat op promotie jaagde, die moedig vocht in Berkshire om een ​​punt veilig te stellen in een 2-2 gelijkspel met mid-table Reading. Hier zijn zeven dingen uit het spel.

De heldere start van Cardiff

De Bluebirds hadden in de vroege stadia een stevige greep op het middelste derde deel, waarbij Joe Ralls een aantal duels won en het team vanaf rechts dreigde. Junior Hoilett probeerde Omar Bogle te voeren, maar de 24-jarige kon voor Vito Mannone niet bij de bal komen. die ook Nathaniel Mendez-Laing ontkende, nadat de vleugelspeler achter Leandro Bacuna inviel.

Het aanpassingsvermogen van lezen

Er ontstonden problemen voor Cardiff toen Bogle en Hoilett probeerden de centrale verdedigers Paul McShane en Liam Moore onder druk te zetten zonder coherente steun. omdat Reading ruimte vond om via de pers te spelen. Dankzij hun snelle voetbal konden ze Yann Kermorgant in het spel brengen en Bruno Manga een-op-een isoleren van Modou Barrow. die links voor problemen zorgde. Het combinatiespel van laatstgenoemde met overlappende linksback Chris Gunter leidde tot een corner die de openingstreffer creëerde.

Set stuk problemen

Neil Warnock en zijn technische staf hebben uitstekende beslissingen genomen sinds ze in Cardiff zijn aangekomen. maar de beslissing om spits Bogle in te zetten als de eerste man die een corner verdedigde, was niet een van hen. De spits beoordeelde de vlucht van de bal verkeerd en met Callum Paterson in een lastige positie achter Kermorgant, de bal scheerde bij het binnenkomen langs zijn achterhoofd. Kort voor de rust Cardiff moest nog een corner verdedigen en toen Loic Damour zijn rug toekeerde naar Barrows stevige rebound-aanval, de bal vond zijn weg langs Neil Etheridge via een onhandige afbuiging.

In de verdediging lezen

Reading speelde in de tweede helft niet zo veel via de pers als in de eerste, deels omdat hun bezoekers op meer uniforme wijze hun deuren sloten. Nu Aluko en anderen niet in staat waren de wedstrijd in de pauze te beëindigen, Cardiff had nog een buitenkans en de levendige Mendez-Laing probeerde een reactie uit te lokken. Ze werden aanvankelijk in de steek gelaten door een slecht eindproduct, met Hoilett die het dichtst in de buurt kwam met een kopbal die op de grond en over de lat stuiterde nadat Mannone zijn positie verloor. Ook Reading verdedigde 34 minuten lang goed hun strafschopgebied, met Joey Van Den Berg die tussen McShane en Moore valt om ruimte voor Bogle te weigeren.

De impact van Tomlin

In de laatste 11 minuten Bogle werd samen met Paterson afgevoerd door assistent Kevin Blackwell nadat Neil Warnock zijn marsorders had ontvangen. tot groot vermaak van de thuisgelovigen. Ze waren echter minder geamuseerd toen Patersons vervanger, Lee Tomlin, speelde een grote rol in de late heropleving van de uitploeg. Hij bood meer vertrouwen in balbezit, het forceren van een redding van Mannone van buiten het strafschopgebied binnen enkele seconden na het betreden van de strijd. Nadat linksback Joe Bennett Cardiff terug in de wedstrijd sleepte met een stevige eerste aanval in 81 minuten, de Welsh-outfit voerde de druk op met een flipperkast, voordat ze de gelijkmaker kregen in blessuretijd. Sol Bamba kopte een corner op de lat en Tomlin ramde naar huis om de toekijkende Warnock in vervoering te brengen en de afwezige fans in vervoering te brengen.

Cardiff heeft een plan B

Voorafgaand aan de laatste twee wedstrijden, de enige vraag die aan Cardiff had kunnen worden gesteld, die graag in de tegenaanval gaan met krachtige spelers, was of ze een secundair plan hadden om teams op te splitsen wanneer de oorspronkelijke strategie niet levensvatbaar is. Tomlins transformerende effect op de 3-1 overwinning op Norwich en het 2-2 gelijkspel van vanavond suggereert dat hij het type raadselachtige, creatieve speler die ze nodig hebben om diepe achterhoede te ontgrendelen. Als de mannen van Warnock de top twee halen, de 28-jarige zou een sleutelrol kunnen spelen.

Gemengde nacht voor de Royals

Dit was een zuur einde aan een bemoedigende avond voor Berkshire, die in de eerste helft uitstekend voetbal speelde, wat suggereerde dat Jaap Stam bereid is zijn bezitsprincipes marginaal te compromitteren om zijn snelle brede mannen op te nemen. In de tweede helft, misschien compromitteerde hij zijn principes te veel en begon zijn kant te zoeken naar een voorwaartse pass, in plaats van de juiste. Er zijn positieve punten te trekken, maar de late capitulatie betekent dat Reading tien punten verwijderd is van de play-offplaatsen - ze hebben nu wat in te halen.