Arsenal 2-0 West Brom Vijf dingen:gecontroleerde weergave

Lacazette viert zijn tweede – bbc.co.uk

Een prima optreden van Alexis Sanchez en een brace van Alexandre Lacazette zorgden ervoor dat Arsenal met 2-0 won van West Bromwich Albion. hoewel ze werden geholpen door een element van fortuin in de eerste helft. Hier zijn vijf belangrijkste gesprekspunten uit de wedstrijd.

Thema's eerste helft

West Brom zag er al vroeg georganiseerd uit, Arsenal op hun eigen helft drukken. Het werktempo van Allan Nyom en Kieran Gibbs betekende dat de tegengestelde vleugelverdedigers, Hector Bellerin en Sead Kolasinac, ontving de bal in ongemakkelijke posities, waardoor ze achteruit moeten spelen. De thuisploeg had meer creativiteit nodig van hun centrale verdedigers en middenvelders, maar Mohamed Elneny leek terughoudend om derde man runs te maken en de centrale verdedigers gingen niet ver genoeg naar voren om ruimte te creëren. West Brom had een goede kans toen Gareth Barry een prachtige bal over de bovenkant van links speelde voor Jay Rodriguez, die door Shkodran Mustafi zou kunnen zijn bevuild, dan zijn evenwicht herstellen om de verre paal te raken.

Sánchez masterclass

Ook al scoorde Alexis Sánchez niet, hij stond in het middelpunt van elke goede zet die zijn kant samenbracht. Zijn vrije trap raakte de lat voordat Alexandre Lacazette alerter was dan de achterlijn van West Brom. snel naar de rebound om thuis te tikken. Kort daarna, Sanchez speelde vervolgens een heerlijk gewogen bal in de levendige Aaron Ramsey, die een seconde had kunnen toevoegen vanuit een krappe hoek na het afronden van Ben Foster.

Rodriguez kansen

De Gunners moesten echter in de laatste 10 minuten van de eerste helft alert zijn, toen Albion een niveau omhoog ging. Grzegorz Krychowiak ging op een longbrekende run langs de linkerkant en dinkde een voorzet naar de achterpaal voor Rodriguez, die zijn kopbal van de lijn zag gaan door de uitstekende Nacho Monreal. De ex-Burnley-aanvaller had op een andere dag een hattrick kunnen maken in de eerste helft, geen contact maken nadat Hal Robson-Kanu op Nyom's rechtse voorzet tikte. Die momenten zouden de bezoekers duur komen te staan.

Gecontroleerde tweede helft

West Brom had met een hogere intensiteit gedrukt toen ze vroeg in de wedstrijd zaten dan toen ze achter stonden in de tweede helft. Hun energieniveau daalde terwijl hun plan afdaalde naar een van schadebeperking. Arsenal maakte daar misbruik van, de bal langdurig vasthouden aan de rand van het laatste derde deel, wachten op hun moment om aan te vallen. Dat moment kwam in de 66e minuut toen Aaron Ramsey van links het strafschopgebied in versnelde en door Nyom werd binnengeslopen, die de penalty toekende. Foster koos de juiste hoek, maar Lacazette gaf hem geen kans met een zelfverzekerde trap. Tony Pulis had voor het tweede doelpunt Salomon Rondon en middenvelder James Morrison naar voren gehaald. maar daarna werden ze bespeeld door de gastheren, die naar een comfortabele overwinning reed.

samengevat

Dit was geen rampzalig resultaat voor West Brom, die nog een redelijke start hebben gehad op het gebied van overleving en positieve punten kunnen putten uit hun prestatie in de eerste helft. Hun plan om de schade in de tweede helft te beperken, zou sommige supporters echter kunnen irriteren die goed betaalden om op maandagavond naar Noord-Londen te reizen en hoopten hun ploeg met enige trots te zien spelen. De laatste drie wedstrijden betekent stabilisatie voor Arsenal, die ver van de Manchester-clubs blijven, maar in ieder geval dichter bij de rest zijn gekomen. Na een laffe show op Anfield in augustus, die terecht kritiek kregen op hun gebrek aan organisatie, de prestatie om heel september te gaan zonder een doelpunt tegen te geven, is niet onbelangrijk.