Norwich 2-0 Brighton Vijf dingen die we hebben geleerd:lethargische meeuwen

Een ongelukkige avond voor Stockdale – bbc.co.uk

Twee grillige eigen doelpunten van Brighton-doelman David Stockdale zagen de Seagulls de kampioenstitel mislopen, in een 2-0 nederlaag bij Norwich – maar wat hebben we geleerd van de wedstrijd?

De heldere start van Norwich

Norwich begon goed aan de wedstrijd en viel rechts aan. Ivo Pinto en Steven Naismith werkten samen, kundig ondersteund door de invloedrijke Alex Pritchard en Jonny Howson. De meer gedisciplineerde Graham Dorrans kregen de vrijheid om over het veld te zoemen. Howson stak over naar de achterpaal maar Nelson Oliveira kon op vijf minuten niet het juiste contact maken.

Stockdale staat in brand

Hoewel Norwich een groot deel van de eerste helft de controle had, ze registreerden geen schot op doel. Hard, men zou kunnen suggereren dat hun beste doelpuntenmaker Brighton's Stockdale was. Op 18 en 39 minuten, schoten van Pritchard afgevuurd op respectievelijk de rechter- en linkerpaal van Stockdale, voordat hij op de rug van de keeper en in het net valt. Een sympathiekere suggestie zou zijn dat Stockdale een beetje pech had, de eerste inspanningen hebben gedekt, dat beide schoten op de verkeerde momenten in de verkeerde gebieden terugkaatsten.

Bezoekers uit het ritme

Stockdale zou kunnen denken dat Naismith en Pritchard beter hadden kunnen worden gesloten door middenvelders Steve Sidwell en Oliver Norwood, die de hele avond traag waren om met de bal om te gaan. Glenn Murray kon de bal niet lang genoeg vasthouden om het middenveld het veld op te helpen, terwijl partner Jamie Murphy zich niet op zijn gemak voelde in een centrale rol. De kant van Chris Hughton had na hun promotie een fractie van hun normen laten vallen en produceerde een vlakke prestatie.

Brighton's momenten

Zo lusteloos en passief als Brighton was, ze creëerden nog een paar redelijke openingen. In de eerste helft, Een schot van Knockaert werd naast gekeerd en John Ruddy moest twee kopballen redden van Uwe Hunemeier. Murphy, die zelf al vroeg off-target op de verre paal kopte, een penalty had kunnen winnen voor een trip van Dorrans. De zuidkust had in de tweede helft een korte periode van druk, waarin Murray een kopbal goed van de lijn had geruimd door Howson, hoewel de andere inspanningen van de spits Ruddy niet in de problemen brachten.

Wat het betekent... eh...

Verre van de promotie-beslisser dreigde deze wedstrijd een half jaar geleden te zijn, de wedstrijd diende alleen om de titelvieringen van Brighton uit te stellen. Het maakte Norwich ook tot de gezamenlijke topscorers van de divisie, met 13 goals en drie overwinningen in hun laatste vier wedstrijden. Hun weergave werd gecontroleerd in plaats van roekeloos, overwinning geholpen door zowel geluk als oordeel. Als dit optreden in oktober op de AMEX zou komen, toen de Canarische Eilanden in plaats daarvan toegaven aan een 5-0 nederlaag, het belang van de omgekeerde armatuur had een grotere impact kunnen hebben op de promotierace voor het kampioenschap.

[Norwich 2-0 Brighton Vijf dingen die we hebben geleerd:lethargische meeuwen: https://nl.sportsfitness.win/sport--/voetbal/1002039154.html ]