West Ham 2-0 Huddersfield Five Things:Bilic gesteund

Obiang viert toevallige opener – mirror.co.uk

Doelpunten van Pedro Obiang en Andre Ayew tilden West Ham en Slaven Bilic op, waardoor ze een 2-0 overwinning op hoogvliegende Huddersfield. Hier zijn vijf belangrijke gesprekspunten uit de wedstrijd.

Hoge intensiteit

West Ham oefende in de eerste helft onophoudelijke druk uit. Ze sloegen vroege ballen naar Andy Carroll, die altijd een fysiek voordeel had ten opzichte van zijn marker, Christoffel Schindler. De centrale verdediger bleef achter Carroll, die, hoewel niet onverstandig, betekende dat de thuisploeg nummers kon pakken in het laatste derde deel en openingen kon creëren.

Antonio's snelheid

Die openingen werden vaak gemaakt door Michail Antonio, die na 14 minuten de beste kans van de helft neerzette. De ex-vleugelspeler van Nottingham Forest gebruikte zijn snelheid en kracht om voorbij Chris Loewe te komen voordat hij de bal naar Javier Hernandez schoot. die onder druk van Tommy Smith van dichtbij de lat raakte. Antonio's directe runs leidden ook tot veel spelhervattingen, een vrije trap van Aaron Cresswell, neerwaarts koppend door James Collins, maar Jonas Lossl was gelijk aan hun enige poging in de eerste helft op doel.

Voorlopige Terriërs

Normaal associëren we Huddersfield met een onverschrokken hoog tempo, maar vanavond waren ze onder de indruk van de atletiek van hun tegenstanders. Aaron Mooy kon de ruimte niet vinden om zijn gebruikelijke invloed uit te oefenen, grotendeels te wijten aan de agressie van Pedro Obiang en Cheikhou Kouyate, terwijl Rajiv Van La Parra niet in het spel kon komen dankzij de vurige persing van Pablo Zabaleta. De bezoekers voelden zich niet op hun gemak bij het spelen vanaf de achterkant, maar hadden niet lang plezier, met Steve Mounie gedomineerd door Collins.

Ja de sleutel

Jordan Ayew kwam in de 64e minuut van de bank om Hernandez te vervangen en had beide goals in handen. Hij legde de bal af voor Obiang, die zag dat zijn schot een toevallige afbuiging maakte van Mathias Jorgensen die Lossl op het verkeerde been zette, voordat de bal de paal op zijn weg naar binnen kletterde. Binnen 13 minuten na het ingaan van de strijd op 0-0, Ayew zette zijn kant twee doelpunten voor, steken naar huis in een doellijn scramble na Cresswell's corner. Tom Ince raakte de lat in de slotfase maar het was te weinig, te laat.

samengevat

Huddersfield deed zichzelf geen recht en, als soortgelijke optredens doorgaan, David Wagner heeft misschien het gevoel dat hij wat lichamelijkheid aan de zijkant moet toevoegen om dit soort wedstrijden aan te kunnen. Krediet moet worden gegeven aan West Ham, die met macht speelde, agressie en intensiteit, zelfs als het langer duurde dan ze hadden gewild voordat de laatste derde kwaliteit - of fortuin - kwam. Bilic had voor de wedstrijd misschien gevreesd voor zijn baan, maar dat display laat duidelijk zien dat de spelers vlak achter hem staan.